Popunjeno 60 odsto prestoničkih kovid bolnica

BM

(utorak, 27.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Torino, 26.10.2020 - neredi na ulicama Torina tokom protesta zbog restriktivnih mera koje je uvela Vlada Italije kako bi sprečila širenje korova virusa

Bolnički kapaciteti prestoničkih zdravstvenih ustanova namenjenih lečenju kovid pacijenata dostigli popunjenost od 60 odsto. Još nije zvanično izglasana nova Vlada Srbije, mada je nejasno zašto se čeka poslednji zakonski rok. Najavljen drugi ovogodišnji dolazak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd. Posle izbora Tramp će doći u Beograd. Da li Er Srbiji i EPS-u slede stotine miliona evra iz budžeta? Nema podataka o milion kvadrata u izgradnji u Beogradu.

izlo-crvenoarmejci-bg-

Beograd, 26.10.2020 - Izložba na Trgu kod spomen obeležja i grobnice crvenoarmejaca poginulih u borbama za oslobođenje Beograda 1944. godine

Zastrašivanje virusom

„Lekari upozoravaju: Korona divlja“, piše u Informeru. „70% bolnica već je puno. Najmlađi pacijent beba od pet meseci. Za samo jedan dan broj pacijenata na respiratoru 50% viši“. Ovaj tabloid dodaje da je „39 obolelih u životnoj opasnosti, priključeni su na respiratore“.

„Korona se razbuktava“ piše u Novostima. „Jedna od prvih mogućih mera skraćivanje radnog vremena klubova restorana... U Beogradu već popunjeno 70 odsto kapaciteta kovid-bolnioca“ objavljuje ovaj list pod naslovom „U kafićima fajront od 20 časova?“ Novosti dodaju izjavu ministra zdravlja, „Lončar: Opustili smo se više nego što je trebalo“.

Kurir tvrdi da je „popunjeno 60 odsto kovid bolnica“.

„Srbija se sprema i za najgori scenario pandemije kovida 19“, citira Politika ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji kaže da su „bolnički kapaciteti prestoničkih zdravstvenih ustanova namenjenih lečenju ovih pacijenata dostigli popunjenost od 60 odsto“. List dodaje da je „vakcina protiv pneumokoka posebno važna za starije“.

„Dr Branisoav Tiodorović za Blic: Novi testovi otkrivaju koronu za 30 minuta“. List dodaje kako „antigenski testovi, koji će uskoro biti dostupni širom Srbije, prepozanju virus sa 97 odsto preciznosti u najranijoj fazi zaraze, objašnjava Tiodorović“. Blic citira i Dariju Kisić: „Rigorozne mere nisu isključene“ kao i Zlatibora Lončara: „Spremni smo za najgori scenario“. List navodi da je „jučerašnji bilans: Testirani 6.503, zaraženi 341, preminuli 1, hospitalizovano 107, na respiratorima 39“.

Tabloid Alo objavljuje „dramatično upozorenje austrijskih lekara“ pod naslovom „Svi ćemo se kad-tad zaraziti koronom, leka nema“.

„Za desetak dana kovid bolnice dobile tri puta više pacijenata“ objavljuje Danas pod naslovom „Srbija nije spremna za novi talas“.

nem-bertesgaden-karantin-

Berchtesgaden, 26.10.2020 - zvog širenja epidemije, grad Berhtesgaden stavljen je u karantin

Zagađen vazduh

„Novosti istražuju - zašto ovih dana dišemo na škrge“.

Čekajući vladu

“Još nije zvanično izglasana a novoj Vladi Srbije se već sada u listu specifičnosti može upisati to što se na nju čekalo do pred istek zakonskog roka, iako jedna partija ima apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini” piše u Politici. “Uz to, nekoliko dana pred predstavljanje ekspozea mandatara, sa sigurnošću se zna gotovo u potpunosti njen kadrovski sastav, posebno, određen joj je rok trajanja i pre nego što je formirana” objavljuje Politika pod naslovom “Velika odgovornost pred oročenom vladom”.

„SPS sprema kadrove za novi vlast“ objavljuju Novosti. „Ružić PPV i ministar obrazovanja, Antiću EPS?“ List navodi da će “Potpredsednik SPS-a Branko Ružić biti prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštio je večeras potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević.

Ministar bez portfelja biće Novica Tončev, koji je takođe potpredsednik SPS-a.

Milićević je naveo da će na drugim najvišim odgovornim mestima van Vlade Srbije biti i potpredsednici SPS-a Aleksandar Antić i Slavica Ðukić Dejanović.”

“Dačić dao resore Ružiću i Tončevu radi mira u stranci” piše u Blicu dok Kurir objavljuje “Svađa oko plena, rat za fotelje u SPS, socijalisti besni na Dačića što je Tončevu i Ružiću dao ministarska mesta. Zbog ovakve podele nastao je pravi haos. Ima mnogo socijalista koji imaju velike apetite a istisnula sui h ova dvojica, otkriva za Kurir izvor iz vrha stranke”. Tabloid Alo još sočnije opisuje istu temu pod naslovom “Socijalisti se zaratili do krvi oko funkcija, Dačić gura Tončeva, ostali pobesneli!”

Danas objavljuje “analizu novog sastava Vlade Republike Srbije” pod naslovom “Ekonomski ministri bez političke moći i iskustva”.

bgd-bluka-bratimljenje

Beograd, 26.10.2020 - gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas povelju o bratimljenju Beograda i Banjaluke

Lavrov ponovo u Beogradu

“Uprkos svemu što se događalo u poslednjih nekoliko meseci, ništa nije narušilo odnose između Moskve i Beograda i nema šumova na tim relacijama”, piše u intervjuu Politke sa Miroslavom Lazanskim, ambasadorom Srbije u Rusiji. “To dokazuje drugi ovogodišnji dolazak ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd”, objavljuje Politika pod naslovom “Odnosi Beograda i Moskve izdržali sve testove”.

dacic-harcenko-26.10-

Beograd, 26.10.2020 - Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Obećanje Trampovog izaslanika

„Ričard Grenel obećao: Tramp će pomoći Srbiji“ piše u Informeru. „Posle izbora, predsednik će činiti sve suprotno od onoga što najavljuju demokrate. Tramp je radiio za Srbiju, vreme je da ga podržite, a posle izbora doći će u Beograd, rekao je Grenel Srbima u Milvokiju“.

tramp-izbori-pensilvanija-

Allentown, 26.10.2020 - američki predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Elentaunu, Pensilvanija

Seks-skandal u Americi

Informer objavljuje „Seks –skandal u SAD, Bajdenov sin se snimao sa Obaminom ćerkom?!“

varsava-prot-abortus

Varšava, 26.10.2020 - peti dan masovnih demonstracija u centru Varšave zbog sudske odluke o pooštravanju zakona o zabrani abortusa u Poljskoj

Državna pomoć?

„Da li Er Srbiji i EPS-u slede stotine miliona evra iz budžeta?“ pita Danas povodom toga što je „Vlada usvojila uredbu o dokapitalizaciji preduzeća pogođenih pandemjom“.

barselona-polic-cas-

Barcelon, 26.10.2020 - glavno šetalište u Barseloni u vreme policijskog časa

Opasnost od prevare na tržištu nekretnina

Politika piše o „riziku od prevare na tržištu nekretnina u Beogradu“ pod naslovom „Nema podataka o milion kvadrata u izgradnji“. List navodi da „u katastar nisu unete predbeležbe za više od 18.000 stanova. Investitori većinom ne traže upis pre nego što završe objekat“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...