Novi rekord u broju zaraženih

BM

(nedelja, 25.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
London, 24.10.2020 - demonstranti se okupljaju na Trafalgar skveru tokom protesta zbog zatvaranja usled koronavirusa

Oboren crni record: od 6.882 testirana, pozitivno 757 osoba. Pri kraju formiranje Vlade Srbije, u foteljama ministara bar 10 žena. NATO hoće iz svemira da nadgleda celu planetu. U poslednjih 20 godina zabeležen je zapanjujući rast prirodnih katastrofa, što je posledica klimatske krize. Postoji više od 30.000 tužbi građana protiv banaka u Srbiji. Državni funkcioneri na platnom spisku mafije.

skupsitna-zakon-o-ministarstvima

Beograd, 24.10.2020 - sednica Skupštine Srbije: Veljko OIdalović, Ivica Dačić, Vladimir Orlić, Muamer Zukorlić

Čekajući vladu

“Pri kraju formiranje Vlade Srbije, u Nemanjinoj 11 mnogo novih lica”, tvrde Novosti. “U foteljama ministara bar 10 žena”.

“Ana i deset ministarki, one će vladati Srbijom” najavljuje Kurir. “Polovinu vlade premijerke Ane Brnabić činiće dame – Irena Vujović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Maja Popović, Zorana Mihajlović,Tatjana Matić, Anđelka Atanasković, Gordana Čomić, Marrija Obradović I Jadranka Joksimović”.

“Poslanici pozdravili osnivanje tri nova ministarstva”, piše u Politici. List javlja kako su poslanici vladajuće koalicije, u raspravi o predloženom zakonu o ministarstvima, sa 21 resorom, pohvalili predloženo rešenje za novu vladu, dok opozicioni poslanici “iz kluba UD-SDAS smatraju da zakon ne pruža odgovore na realne probleme”.

Blic objavljuje razgovor sa Sinišom Malim pod naslovom “Još po 100 evra za svakkog građanina? Nije isključeno…”.

“´Žena zmaj´ za Alo o ministarskoj funkciji” piše u ovom tabloidu. “Anđelka Atanasković prvi put komentarisala vest da će preuzeti resor privrede”.

kosutanjak-nedavimo-otpad

Beograd, 24.10.2020 - Na poziv lokalnih odbora inicijative Ne davimo Beograd iz Rakovice i Čukarice danas je očišćen deo šume u Košutnjaku, a građani su uz podršku grupe Pozdrav sa Košutnjaka skupili preko 50 džakova smeća

Zastrašivanje virusom

“Dozovite se pameti da ne završimo kao Hrvatska i Slovenija” objavljuje tabloid Alo uz napomenu da je “757 novozaraženih u poslednnja 24 časa”.

“Oboren crni rekord. Od 6.882 testirana, pozitivno 757 osoba” objavljuje Blic.

“Crna subota širom sveta” obajvljuje Politika. “U Srbiji ponovo rekordan broj zaraženih kovidom 19”.

NATO planovi

“Prenamena baze u Nemačkoj” javljaju Novosti pod naslovom “NATO hoće iz svemira da nadgleda celu planetu”. List navodi da “Zapad cilja na moderne sisteme Rusije i Kine. ´Ramštajn´ postaje centar za moguće ´kosmičke ratove´”.

Izveštaj UN o ekološkim katastrofama

“Od planete stvaramo nenastanjivi pakao” naslov je u Blicu povodom “najnovijeg izveštaja UN o ekološkim katastrofama”. List navodi da je “ u poslednjih 20 godina zabeležen je zapanjujući rast prirodnih katastrofa, što je posledica klimatske krize. I Srbija se u to uverila, a naročito tokom 2014. Godine kada sun as pogodile velike poplave, 2012. kada su nam pretile ozbiljne suše ili ove godine kada se suočavamo sa požarima, pa I s pandemijom virusa korona”.

Banke i građani

“Koliko verujemo bankama” objavljuje Politika pod naslovom “Pošteno pa na sud”. List navodi da postoji “više od 30.000 tužbi građana. Koliko je isplativo nepoštovanje propisa. Banke tvrde da rade po zakonu”.

Bogoslovski fakultet pod pritiskom

Politika objavljuje razgovor sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem, pod naslovom “Pokušavaju da eliminišu Bogoslovski fakultet iz akademske zajednice”. List citira sagovornika: “Pojedinci iz vrha univerzitetske uprave vrše stalne pritiske na upravu I nastavnike PBF. Vreme je da se sa tim prestane”.

Sećanje na stradanje Srba u Sarajevu

Novosti objavljuju “ispovest Đorđa Šuvajla o stradanju Srba u Sarajevu”, pod naslovom “U Alijinom kazamatu preživeo 1.335 dana”.

Kriminalci i vlast

“Kako funkcioniše saradnja kriminalaca i moćnika iz vlasti” objavljuje Alo. “Državni funkcioneri na platnom spisku mafije. Najskloniji korupciji sudovi, policija, tužilaštvo. Sumnjivi poslovi -  muljaže u građevini, fudbalski transferi, nameštanje utakmica.”

Tragedija migranata

“Sa kontejnerima iz Srbije u Paragvaj stiglo sedam leševa” piše u tabloidu Alo. “Kontejner krenuo iz Srbije 22. jula i početkom nedelje, preko Argentine, stigao u rečnu luku paragvajske prestonice Asunsion.Pored leševa u fazi raspadanja nađena je priznanica srpske taksi kompanije I izbegličke legitimacije izdate u Srbiji. U odeći žrtava bile su I propusnice iz migrantskog centra u Aadaševcima kod Šapca”.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...