Raste broj zaraženih u Srbiji

BM

(utorak, 20.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 19.10.2020 - građani sa zaštitnim maskama zbog opasnosti od korona virusa (COVID-19) u centru Beograda

Virus tri puta zarazniji nego na početku, očekuje nas porast broja zaraženih. Srbija ima 30 zaraženih na 100.000 stanovnika zbog čega je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti od nedelje stavio našu zemlju u crvenu korona zonu. Vrh naprednjaka danas o novoj vladi. Dan kada je glavni grad oslobođen od okupatora. MUP traži od tužilaštva, saslušajte Vazuru, neka kaže ko to namešta utakmice.

islam-rad-

Beograd,19.10.2020 - ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Islamsku zajednicu Srbije i tom prilikom je razgovarao sa reis-ul-ulemom Seadom Nasufovićem

Epidemija u Srbiji

„Srbija u crvenoj zoni, rizična sva okupljanja“ piše u Politici. „Porast broja zaraženih koji nas očekuje mogao bi se ublažiti kada bi komunalna policija i inspekcije više kontrolisale i sankcionisale prekomerna okupljanja u ugostiteljskim objektima, najavila je juče Ana Gligić, virusolog u penziiji“.List navodi kako „u poslednje dve nedelje Srbija ima 30 zaraženih na 100.000 stanovnika , zbog čega je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti od nedelje stavio našu zemlju u crvenu korona zonu. U ovoj zoni su zemlje sa 30 do 50 obolelih na 100.000 stanovnika dok je sledeća, ljubičasta zona za države kod kojih je broj zaraženih veći od 50“.

„Srbija ušla u crvenu zonu, Kon upozorava: Bez maske niste više bezbedni ni na ulici“ piše u Informeru.

„Razbuktava se epidemija, eksplozija kovida 19 zapretila prestonici“, piše u Novostima.

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže za Blic: „Virus tri puta zarazniji nego na početku“.

„Većina ne nosi maske, ako se ne urazumimo, preti nam katastrofa“ objavljuje Kurir. „Puni kafići, studenti zbijeni bez maski, putnici koji krše mere - slika je Beograda u kome je juče bilo čak 72 odsto pozitivnih“. Ovaj tabloid dodaje izjave epidemiologa Branimira Tiodorovića: „Ne primajte vakcinu za grip ako niste poptuno zdravi“ i virusologa Tanje Jovanović: „Dva puta negativan PCR test ne znači da nemate koronu“.

Tabloid Alo javlja da je „´Arena´ ponovo spremna za bitku sa koronom“. Reč je o velikoj sportskoj hali koja je ponovo pretvorena u privremenu kovid - bolnicu.

peking-maske-mol-

Beijing, 19.10.2020 - kupci s merama zaštite u velikom šoping molu u Pekingu

Čekajući vladu

„Vrh naprednjaka danas o novoj vladi, Vulinu MUP, SPS ostaje u Nemanjinoj?“, piše u Novostima.

„Vučić i SNS danas seku, dan „d“ za novu vladu“ objavljuje Blic. „U novoj koaliciji i SPS i Šapić? Vučić menja 5 ministara. Sigurno dva nova ministarstva. Dačićevima manje resora? U novoj vladi bar 50 odsto žene. Sigurni Brnabić, Nedimović i Mali“.

Opozicija i predstojeći izbori

„Za danas je u sedištu DSS-a najavljen nastavak sastanka dela opozicije i načelno je već dogovoreno da se na izbore izađe u dve ili tri programski i ideološki slične kolone“ piše u Politici pod naslovom „Opozicija u visokkom startu za beogradske izbore“.

film-fest-fanats-bg

Beograd, 19.10.2020 - Četrnaesti po redu Festival srpskog filma fantastike svečano je zatvoren sinoć dodelom ,,Koskara’’ i projekcijom nagrađenih filmova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra

„Za srpski narod i državu“

Danas objavljuje „kako je Srpska napredna stranka osnovala zadužbinu koja izdaje časopis ´Napredak´“. List navodi da je „Fondacija ´Za srpski narod i državu´ osnovana prvog opktobra prošle godine, sa sedištem u cenrali SNS-a na Novom Beogradu. Njeni zadaci su´borba da Srbija ostane pristojno, civilizovano i pravedno društvo, kao i unapređenje političke kulture u Srbiji´“. Tu još piše da su „članovi upravnog odbora: bivši funkcioneri DSS-a Dejan Mihajlov i Nebojša Bakarec,te saradnik Slobodana Miloševića Uroš Šuvaković, kao i Ivan Radovanović, novinar i kolumnista Informera“. Konačno, Danas navodi da je „popduhvat Fondacije – Akademija mladih lidera iz koje dolazi grupa novih poslanika SNS“.

Dan kada su oterani nemački okupatori

„Dan kada je glavni grad oslobođen od okupatora“ podseća Politika. „Od troipogodišnje okupacije nacista glavni grad Srbije i nekadašnje Jugoslavije oslobođen je na današnji dan pre 76 godina“.

Obnoviće kuću Milunke Savić

„Milunkina kuća biće obnovljena“ javljaju Novosti. „Vesić: Zvao me je predsednik Vučić i insistiraoje da se dom uredi. U akciju se uključila i vlada kako bismo se kao narod dostojno odužili heroini“.

Obećanje mafiji

„Obećavam, pobedićemo mafiju! To im garantujem. Dok smo se borili za bolji životni standard i za Kosovo, neki su mislili da je najisplativije da ubijaju ljude i budu mafijaši, poručio predsednik Srbije“ objavljuje Informer.

„Šef države poslao poruku građanima i najavio borbu“ objavljuju Novosti pod naslovom „Pobedili smo tajkune, na redu su mafijaši“.

I Srpski telegraf kao i Kurir prenose istu poruku - da je objavljen „rat mafiji“, kao štopiše i u tabloidu Alo: „Vučić objavio rat mafiji“.

atina-sudjenje-zora-

Athens, 19.10.2020 - suđenje bivšim poslanicima, pripadnicima ekstremno desničarske stranke Zlatna zora

Novi kriminalni klan u Beogradu

„Nova grupa seje smrt u glavnom gradu“ objavljuju Novosti pod naslovom „Šestorica na nišanu novog klana“.

„Grobari najavili ubistvo u Ušću“ piše u Srpskom telegrafu. „Na instagramu, uz potpis Duh grobarstva, crno-beli pre mesec dana za teško ranjenog Šarca pisali da je´cinkaroš koji radi za policiju´i da će se njim pozabaviti“. Reč je o Aleksandru Šarcu koji je ustrelje u subotu u garaži trgovinskog centra Ušće.

„Poruka pred atentat“ objavljuje Kurir. „Šarcu pretili preko plakata na banderi“.

Uhapšen Belgijanac

„Neonacista i pedofil uhapšen u Srbiji“ objavljuje Blic pod naslovom „Opasni ubica“. List navodi da je „Erik Lemers (60) u Belgiji osuđen za dvostruko ubistvo i optužen za zlostavljanje deteta, a u Srbiji već hapšen 2008.“.

Ko namešta utakmice?

„Direktor Partizana Miloš Vazura izjavio da je sudija u pauzi meča dobio poziv ´koji se ne odbija´i namestio Zvezdi penal“ piše u Informeru pod naslovom „MUP traži od tužilaštva, saslušajte Vazuru, neka kaže ko to namešta utakmice“.

„Rat Zvezde i Partizna“ objavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Ko su mafijaši na stadionu“.

„Bura posle derbija, skandal trese Srbiju“ obajvljuje Kurir. „Ko je zvao sudiju, a ko je u ložu uveo nezvanog gosta“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...