Pretnja „zaključavanjem“ glavnog grada

BM

(ponedeljak, 19.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Prague, 18.10.2020 - protest u Pragu zbog restriktivnih mera Vlade usled korone

U Beogradu do kraja nedelje moguća čak i vanredna situacija. Da li je Bajden najavio promenu pristupa SAD kosovskom problemu. Zakazano Predsedništvo SNS, sutra odluka o sastavu vlade. Postoji li srpski put između suverenista i globalista. Samostalna makedonska crkva bila bi štetna za pravoslavlje. Kuća Milunke Savić pred rušenjem.

fra-par-prot-prof

Paris, 18.10.2020 - protest u Parizu zbog zerskog ubistva profesora koji je đacima pokazao karikature Šarli Ebdoa

Procenat zaraženih juče prešao 5 odsto

„U Beogradu drama, Kon preti“ javlja Informer. „Uvešćemo karantin“. List dodaje da je „procenat zaraženih juče prešao kritični prag od 5 odsto i došao čak do 6,4 procenta, Preti nam hrvatski scenario! Do kraja nedelja u Beogradu ćemo imati eksploziju korone ako se nastavi sa nepoštovanjem mera, upozorio član Kriznog štaba dr Kon“.

„Novo upozorenje epidemiologa: Koronu sputava policijski čas“ piše u Novostima. „Dr Kon: U Beogradu stanje ozbiljno“.

„Ako nećemo da nosimo maske, moraćemo da se zatvaramo“ piše u Blicu. „Predrag Kon upozorava: U Beogradu do kraja nedelje moguća čak i vanredna situacija“.

„Doktor Kon upozorava: preti nam katastrofa“ objavljuje Srpski telegraf. „Zaključaćemo Beograd ako narod neće da nosi maske“ a u Kuriru piše da je „dr Predrag Kon upozorio – oprez , nosite maske ili zatvaramo Beograd“.

Dr Marija Zdravković, kardiolog i direktorka KBC ´Bežanijska kosa´ kaže za Politiku da „Kovid 19 nije izmišljena bolset“. Ona objašnjava kako je „najopasnijekada neko smatra da virus nije opasan. To mogu da pričaju samo ljudi koji nisu videli muke bolesnika sa koronom i pravu sliku bolesti“.

„Nestorović: Dosadili smo i Bogu i narodu“ objavljuje tabloid Alo izjavu dr Branimira Nestorovića.

Američki kandidati, Rusi i Kosmet

„Bajden nam sprema pakao“ objavljuje Informer. „Poništiću sve Trampove odluke, Srbija će morati da prizna Kosovo“.

„Bajden: Hapsiću Srbe kad postanem šef Amerike“ piše u Srpskom telegrafu.

„Šta bi se dogodilo sa Vašingtonskim sporazumom ako bi Tramp izgubio izbore“ pita Danas. „Kosovsko pitanje ponovo u rukama EU“, naslov je u ovom listu. „Džo Bajden kaže da je nezavisnost Kosova nepovratan proces i da treba preokrenuti neuravnoteženi Trampov pristup“.

„Da li je Bajden najavio promenu pristupa SAD kosovskom problemu“ pita Politika. „S američke strane nije bilo zvanične potvrde postojanja dokumenta s naslovom ´Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom´. Cela ujdurma je nastalo nakon što su albanski list Ilirija, koji izlazi u SAD, a za njim i prištinski mediji, juče objavili da je Bajden pripremio dokumente s naslovom ´Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom´“.

„Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko: Rešenje uz dogovor sa Srbima na KiM!“

tramp dzenisvil kampanja

Janesville, 18.10.2020 - predizborni skup predsednika SAD Donalda Trampa

Čekajući vladu

„Do kraja ove nedelje novi sastav Vlade Srbije u Nemanjinoj 11“ najavljuju Novosti. „Vrh SNS sutra o ministrima“.

„Zakazano Predsedništvo SNS, sutra odluka o sastavu vlade“ piše u Blicu. „Mandatarka Ana Brnabić predložiće ministre u budućoj vladi, znaće se i s kim će naprednjaci u koaliciju“. I Kurir javlja da će se „sutra znati sastav nove vlade“.

„Sutra odluka o ministrima i koaliciji – Vučić sprema bombu“ objavljuje tabloid Alo. „Predsednik SNS-a spremio je šokantna kadrovska izenađenja koja će saopštiti vrhu stranke“.

„Povodom sednice vrha SNS zakazane za utorak – Aleksandar Šapić ulazi u vladu?“ objavljuje Danas.

Potreba za međunarodnim pravom

Pod naslovom „Srpski put između suverenista i globalista“ Politika piše o Asocijaciji za multilateralizam pri Ujedinjenim nacijama čije osnivanje su inicirale Nemačka i Francuska radi „osnaživanja Evropske unije, vraćanja na međunarodnu scenu Ujedinjenih nacija i reafirmacije međunarodnog prave“.

Crkva u Makedoniji

„Arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski Jovan kaže za Blic: „Samostalna makedonska crkva bila bi štetna za pravoslavlje. Zahtev za priznanje nekanonske MPC je neozbiljan, sko je to trebalo da bude provokacija, onda sigurno govori o detinjastom nivou provokatora“.

Zaboravljena čuvena ratnica

„Kuća Milunke Savić pred rušenjem“ p iše u Novostima. „Niko nije zainteresovan za obnovu doma gde je živela. Samo bista svedoči o srpskoj heroini“.

Prostitucija u oglasima

„Prostitucija se otvoreno reklamira u oglasima“ piše u Blicu. „Pozivaju na masažu a nude seks“.

fudbal-zv-part

Beograd, 18.10.2020 - fudbalska utakmica Prve lige Partizan - Crvena Zvezda

Fudbalski derebi

„Duel večitih u 163. derbiju završen 1:1“ javljaju Novosti pod naslovom „Zvezda remijem još bliža tituli“.

„Večiti podelili bodove“, piše u Blicu a u Srpskom telegrafu „Zvezda dala gol Partizanu posle 445 minuta“.

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...