Evropska unija obećava stvaranje ZSO

BM

(petak, 16.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
(Beograd, 15.10.2020 - izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka posle razgovora u Beogradu

Sve što se tiče ZSO je dogovoreno, potpisano i treba da se ostvari, rekao Miroslav Lajčak, izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine. Predsednik Rusije samo odlaže posetu Srbiji, a ne otkazuje. Epidemija ponovo preti, moguće opet uvođenje policijskog časa.

EU traži stvaranje ZSO

„Sve što se tiče ZSO je dogovoreno, potpisano i treba da se ostvari. Sledeći korak je da se u Briselu pregovara o statusu te zajednice, rekao izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine“ objavljuje Politika i citira predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle susreta sa Miroslavom Lajčakom, izaslanikom EU: „Tražićemo punu primenu Briselskih sporazuma“.

vucic-lajcak

Beograd, 15.10.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom

Putinova poseta

„Ruski ambasador oštro demantovao laži žutih, hejterskih medija, Putin nije otkazao posetu, dolazak u Srbiju odložen je zbog kovida“, objavljuje Informer.

„Putin se plaši za život, zato ne dolazi u Srbiju“ piše u Srpskom telegrafu. „Predsednik Rusije odložio sve planirane posete zbog širenja korona virusa“.

vojska-72.-pancevo-

Pančevo, 15.10.2020 - obuka pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Borba sa virusom korona

„Korona ponovo preti, moraće opet policijski čas?!“ piše u Informeru. „Maske obavezne i na ulici. Epidemiolozi upozoravaju da je hitno potrebno zabraniti sve masovne proslave – svadbe, rođendane, krštenja jer nam preti razbuktavanje epidemije, gore nego u martu“. List dodaje da je „u Francuskoj zabranjeno kretanje u devet najvećih gradova, kazne do 1.500 evra. Više od 20.000 Francuza svakog dana završi u bolnicama, preti potpuni raspad sistema. Jako teško stanje i u Beolgiji, Češkoj, Poljskoj, Rumuniji...“

„Epidemiolozi predviđaju: Treći talas korone će potrajati do marta“ piše u Blicu. „Danas se razmatra pet novih mera“.

„Ponovo uvode policijski čas?“ najvljuje Kurir. „Ovo će važiti u nekim gradovima ili delovima grada i to samo ako ostale mere ne daju rezultate“.

„Naši susedi bore se sa najvećim brojem zaraženih do sada, Balkan novi Bergamo?“ objavljuje tabloid Alo. „U Srbiji juče 203 osobe zaražene a dve su preminule. Krizni štab danas odlučuje o novim merama kako bi se sprečilo širenje krona virusa.“

Patrijarh i predsednik

Novosti objavljuju intervju sa patrijarhom Irinejem pod naslovom „Vučića osuđuju za izdaju koje nema“, uz obeležje jubilarnog izdanja za 67. godišnjicu postojanja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...