Predrag Kon, epidemiolog: Stvari držimo pod kontrolom

BM

(sreda, 14.10.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Pariz,13.10.2020 - performans protest protiv zatvaranja barova i zatvorenih sportskih objekata u okviru novih mera za suzbijanje korona virusa

Usporavamo virus, novi talas neće biti dramatičan, neće biti rigoroznih mera, kaže epidemiolog Predrag Kon. Srbi najavili bojkot prištinskih institucija zbog ZSO. Svi koji zarađuju preko društvenih mreža, kao i oni koji preko internet rade za klijente van Srbije, moraće da plate porez na sve prihode. Još se ne razmatraju nove mere pomoći privredi.

pozoriste-b-buha-70

Beograd, 13.10.2020 - Obeležavanje jubileja 70 godina pozorišta "Boško Buha" i promocija monografije "Pozorište Boško Buha"

Treći talas

“Ohrabrujuće vesti, epidemiolog Predrag Kon: Usporavamo virus, novi talas neće biti dramatičan” objavljuje Blic. “U Beogradu imamo dva puta manje obolelih od respiratornih infekcija, uključujući I koronu, nego u istom period 2019, to je znak da stvari držimo pod kontrolom”. List navodi da “neće biti rigoroznih mera, preporučio bih maske i na otvorenom i na zatvorenom. Nije isključeno da će vakcina stići pred Novu godinu, pitanje je kome će biti dostupna”, kaže dr Kon.

Politika objavljuje razgovor sa istim sagovornikom pod naslovom “Kovid 19 preležalo između 15 I 20 odsto građana Srbije”. List citira: “U kafiću ili restoranu treba stalno nositi masku. Povećan je rizik od zaraze u momentu kada osoba konzumira hranu. Ako se polovina đaka u nekoj školi inficira, prelazi se na onlajn nastavu”.

Srpski telegraf citira Sanju Radojević Škodrić, direktorku RFZO koja kaže: “Sigurno ćemo među prvima dobiti vakcinu”.

“Upozorenje lekara: Treći talas korone biće i najduži i najteži” objavljuje Informer.

“Počeo treći talas korone, zatvaraće se škole” tvrdi tabloid Alo.

“Zaraza se širi” objavljuje Kurir pod naslovom “Mapa korone, ovo su najveća žarišta u Srbiji”.

“Najveće žarište: Radnici Jure govore o činjenici da je u toj fabric čak 60 odsto zaraženih koronom na podrušju grada Niša”, objavljuje Danas. “Od firme smo dobili svega šest maski.

Ruski ambasador o vakcinama

“Putin šalje vakcine za Srbiju” tvrdi Informer povodom sastanka “Vučića sa Bocan-Harčenkom”. Ovaj tabloid navodi da je “ambassador Rusije detaljno izvestio predsednika Srbije o svim detaljima izrade ruske vakcine protiv korone. Putin odobrio da Srbija bude prva zemlja koja će dobiti rusku vakcinu”.

vucic-harcenko-13.-10.

Beograd, 13.10.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Srbi prete izlaskom iz prištinske vlade

“Srbi najavili bojkot prištinskih institucija zbog ZSO” objavljuje Politika pod naslovom “Može li Lajčak da izvrši pritisak na Albance”. List dodaje kako je “pred izaslanikom EU težak posao, Priština jasno stavlja do znanja da ne želi da ispuni dogovoreno, naveo je Petar Petković”.

“Poruka Srba Prištini: Odmah ZSO ili idemo iz vlade”, objavljuju Novosti. “Zajednica nije osnovana ni 2.273 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma. Prema dogovoru, treba da ima svoj statut, predsednika, skupštinu, savet…” List dodaje izjavu Antonija Gutereša, generalnog sekretara UN: “Tači i Veselji opstruišu rad specijalnog suda za OVK”.

srbi-petkovic-kosovo

Beograd, 13.10.2020 - izjava za novinare direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića posle susreta sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije: Petar Petković, Marko Đurić

Porez na zaradu preko interneta

“Jutjuberi moraju da plate porez” objavljuje Informer. “Svi koji zarađuju preko društvenih mreža, kao i oni koji preko internet rade za klijente van Srbije, moraće da plate porez na sve prihode”.

Bez novih mera pomoći privredi?

“Još se ne razmatraju nove mere pomoći privredi” piše u Politici. “Treba staviti tačku na državnu pomoć. Nemamo pravo da dovodimo u pitanje redovnu isplatu penzija. Sasvim su bila dovoljna ova dva paketa, smatra professor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić”.

Poskupljuju polovnjaci?

“Polovnjaci zbog korone poskupljuju do 30 odsto” piše u Novostima. “Poremećaj tržišta u EU osetiće se I kod nas”.

Nevažeće diplome

“Inspekcija u niškoj poslovnoj školi” javljaju Novosti pod naslovom “Izdavali nevažeće diplome”.

zandari-stefanovic-

Beograd, 13.10.2020 - potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je danas Upravu kriminalističke policije PU za grad Beograd

Čekajući novu vladu

“Nepoznato kada će biti nastavljena konstitutivna sednica Narodne skupštine”, objavljuje Danas pod naslovom “Vučić ´skratio´ mandate parlamentu i vladi za 120 dana”.

“Čekajući predsednika Skupštine Srbije” maslov je u Politici.

“Dačićevi ljudi traže da vode i Skupštinu Srbije” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Socijalistima malo tri ministarstva, hoće još fotelja”. List dodaje kako su “kandidati za šefa parlamenta iz njihovih redova dosadašnji potpredsednik Đorđe Milićević I Slavica Đukić Dejanović koja će gotovo sigurno ostati bez ministarske funkcije”.

“Bliži se dan d” tvrdi Srpski telegraf. “Trese se SNS zbog Vučićevog spiska za odstrel”.

Renoviranje opozicije

Danas piše o “prekomponovanju opozicionih stranaka” pod naslovom “Opoziciji potrebna dva građanska bloka i jedan nacionalni”.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...