Počeo rat na Kvkazu

BM

(ponedeljak, 28.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Nagorno Karabah, 27.09.2020 - sukob jermnske i azerbejdžanske vojske u oblasti Nagorno karabaha

Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju za obnovu sukoba u kojem ima dvadesetak mrtvih vojnika i više od stotinu ranjenih, a među njima su i žene i deca. Nađen uređaj za snimanje rada ´miga 21´ koji je pao kod Malog Zvornika. Počinju saslušanja lidera OVK pred tribunalom, Hag brine za živote svedoka zločina.

moda-milano-Shi.RT-

Milan, 27.09.2020 - revija kuće Shi.RT, na Nedelji mode u Milanu

Jermenija i Azerbejdžan u ratu

“Rat opet buknuo u Nagorno-Karabahu” objavljuje Politika. “Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju za obnovu sukoba u kojem ima dvadesetak mrtvih vojnika i više od stotinu ranjenih, a među njima su i žene i deca”.

“Sukob oko Nagorno-Karabaha, opet pala krv na Kavkazu”, javljaju Novosti. “Opšta vojna mobilizacija u Jermeniji, Azerbejdžanproglasio ratno stanje. Zaraćene strane zasad kriju informacije o civilnim žrtvama. Erdogan nudi vojnu pomoć Bakuu, Moskva za hitnu obustavu vatre”.

“Novi oružani sukob Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha. Rusija bi da posreduje, mobilizacija u Jermeniji”, objavljuje Danas.

“Sukob na Kvkazu, rat, Azerbejdžan I Jermenija opet zapucali” objavljuje Kurir. “U okršajima u Nagorno-Karabahu desetine mrtvih i ranjenih.”

rat-jerm-azer-

Nagorno Karabah, 27.09.2020 - sukob jermnske i azerbejdžanske vojske u oblasti Nagorno karabaha

Sporovi u DS

“Totalni haos u DS”, javlja Informer. “Branislav Lečić izabran za novog predsednika DS. Lutovac tvrdi da je on još šef. Petrović i Zelenović organizovali batinaše da razbijaju izbore”.

“Potpuna podela među demokratama, Lečić predsednik DS, Lutovac ne priznaje!” piše u Blicu.

Kurir citira Branislava Lečića: “Legitimno su me izabrali za šefa DS”.

Opozicija i Beograd

Politika piše kako se deo opozicije koji je bojkotovao prethodne izbore, sprema da izađe na beogradske izbore koji se očekuju za nešto više od godinu dana. Pod  najavom “zagovornici bojkota sada traže izlazak na izbore” list donosi naslov “Pohod opozicije na Skupštinu Beograda”.

Istraga pada vojnog aviona

“Istraga pada ´miga 21´ javlja Informer. “Odbacili rezervoar da bi spasili selo”.

“Nađen uređaj za snimanje rada ´miga 21´” piše u Novostima. “Traka još krije ključ tragedije”.

“Crna kutija otkriva uzrok pada ´miga 21´” objavljuje Blic.

Srpski telegraf objavljuje “ispovest oca poginulog pilota” pod naslovom “Nadao sam se da je iskočio iz aviona”.

Suđenja liderima OVK – svedoci u opasnosti

“Počinju saslušanja pred tribunalom” javlja Blic. “Hag brine za živote svedoka zločina OVK”. List dodaje da se optužnice protiv lidera OVK kriju do početka suđenja, jer je u poslednjih 19 godina ubijeno 13 svedoka”.

Crna Gora posle izbora

“Cirkus u Podgorici” objavljuje Informer. “Šok. Ovaj lik zabranjuje Srbe u Crnoj Gori. I još pljuje po Vučiću. Srećko Crnogorac, savetnik Zdravka Krivokapića predstavlja se kao ´britanski čovek´ I insistira da u novu vladu ne sme da uđe niko od Srba, lidera DF. Crnogorac za predsednika Aleksandra Vučića rekao da je ´druga glava mafijaške hobotnice´!?!”

“Raskrinkan Saša Sinđelić, saradnik crnogorskog tužilaštva” javljaju Novosti. “Milov svedok lopov i ubica. U Hrvatskoj osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubistva”. List dodaje da je “svedok saradnik u procesu za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori 2016. godine, Saša Sinđelić, na čijem iskazu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gradio kompletnu optužbu oko "državnog udara", nije bio kredibilan kako je to na suđenju bilo predstavljeno. U to vreme bio je u bekstvu zbog izdržavanja kazne za ubistvo i krađu, koje je počinio u Hrvatskoj 2002?!” piše u Novostima.

Srpski telegraf objavljuje “Otkrivamo, tajni sastanak Mila i njegovih tajkuna iz Srbije”.

“Milovi tajkuni beže na Dedinje i Vračar” objavljuje tabloid Alo. “Nakon izbora zabeleženo je 168 upita za stanove i kuće na Vračaru i Dedinju posredsdtvom advokatskih kancelarija iz Crne Gore”.

Austrija i Srbija, Kina i Rusija

“Ne želimo da suzbijemo uticaj Rusije I Kine” naslov je u Politici za razgovor sa Nikolausom Lauterotijem, ambasadorom Austrije. List u uvodu podseća da je “Austrija drugi najveći investitor u Srbiji”.

Pohvale umesto obećanja

“Izveštaj EK o napretku Srbije – 6. oktobra”, najavljuju Novosti pod naslovom “Pohvale umesto poglavlja”.

Pozorišta i pandemija

“Pozorišta su najgore prošla u pandemiji” naslov je u Politici za intervju sa glumicom Svetlanom Bojković. “Zanimljivo je da su prvo pozorišta zatvorena, pre zvaničnog proglašenja vanrednog stanja. A poslednjasu otvorena, čak I posle kladionica, što me takođe nervira”.

Dušanovo carstvo?

“Bošnjaci i Hrvati u panici, Vučić obnavlja Dušanovo carstvo” piše u Srpskom telegrafu. “Iz Sarajeva i Zagreba obrušili su se optužbama za stvaranje velike srpske države samo zbog evidentnog ekonomnskog i političkog uspona I veliko međunarodnog poštovanja Srbije”.

“Šiptari u panici zbog posledica sporazuma koji su potpisali u Vašingtonu” piše u tabloidu Alo. “Srbija će progutati Kosovo i Albaniju!”

Ko ide u Kinu?

“Tomin sin merka mesto ambasadora Srbije u Kini?” piše u Kuriru. “Radomir Nikolić tražio položaj u novoj vladi ali šuška se da bi se zadovoljio I preseljenjem u Peking gde bi nasledio Milana Bačevića”.

Roditelji “špijuniraju” decu

Kurir piše “o špijuniranju” pod naslovom “Roditelji sve više prate decu preko aplikacija!”

Fudbal i rat

“Rat Jermenije I Azerbejdžana, Zvezda ne ide u Jerevan. UEF-a danas odlučuje o meču protiv Ararata”, piše u Blicu.

Informer javlja o baražu za Ligu Evrope pod naslovom “Zvezda zbog rata ne ide u Jermeniju!?”

“Stefan Čupić, golman Ararata, protivnik našeg tima u plej-ofu Lige Evrope” objavljuju Novosti pod naslovom “Zvezda u Jerevanu pod znakom pitanja”.

“Zbog haosa Zvezda ne putuje u Jerevan na meč sa Araratom” piše u Kuriru.

“Besni rat na Kavkazu, Zvezda neće u Jerevan” piše u tabloidu Alo.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...