Nastavljaju se nagađanja o novoj vladi

BM

(petak, 25.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 24.09.2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj promociji 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku

Za svako mesto u kabinetu bore se bar četiri kandidata? Nastavak špekulacija o vezama srpskog i crnogorskog predsednika. Potvrđena prva optužnica Tužilaštva za ratne zločine OVK. Saliha Mustafu, bivšeg šefa obaveštajne službe kosovskih bezbednosnih snaga, juče su priveli pripadnici Euleks policije. U bivšoj zgradi železničke stanice biće muzej srednjevekovne Srbije.

moda-milano-maxmara-

Milan, 24.09.2020 - modna revija kuće Max Mara, na nedelji mode u Milanu

Borba za vladu

„Za svako mesto u kabinetu bore se bar četiri kandidata“ objavljuje Blic. „Mala vlada, puno ministara: 100 ljudi hoće u Nemanjinu. Za ministra kulture favorit Maja Gojković, ali se pominjnu Jelena Trivan, Aja Jung, Ivan Tasovac... Traži se mesto za Dariju Kisić, jedan od kandidata za ministra privrede Toma Momirović. Marija Obradović i Irena Vujović u igri za ministarku rada“.

„Kurir saznaje, spremaju se promene u novoj vladi, Stefanović napušta MUP. Ministar policije mogao bi da preuzme Dačićev ili Vulinov resor“. Ovaj tabloid dodaje kako „Zorana rovari protiv Ane, želi mesto premijera, ali Brnabić definitivno ostaje. Jadranki se drma fotelja, Suzana Grubješić viđena za njeno mesto“.

studenti-prot-bgd

Beograd, 24.09.2020 - protest studenata okupljenih oko inicijative "Zaštitimo studente", plato ispred Rektorata

Srpska opozicija bez dogovora

Politika izveštava o „neslavnom završetku“ novog skupa vanparlamentarne opozicije. „Lideri Ujedinjene opozicije Srbije bojkotovali su sastanak na kome je razgovarano o strategiji opozicionog delovanja“, piše u Politici pod naslovom „Sudari liderskih sujeta u opozicionim kolonama“.

opozicija-udruzena-

Beograd, 24.09.2020 - predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore, započete protekle nedelje, u prostorijama Nove stranke u Beogradu

Crna Gora posle izbora

„Vučić: Želimo saradnju sa Crnom Gorom“ objavljuje Politika. „Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom, sva vrata naše zemlje su otvorena za sve ljude iz Crne Gore, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pozvao mandatara za sastav crnogorske vlade Zdravka Krivokapića ´da nas što pre upozna sa svim elementima moje saradnje s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, Krivokapić će morati da prizna da je govorio neistinu“, prenosi Politika.

„Andrija Mandić ljut, Dritane, ucene ti neće proći“ objavljuje Informer. „Abazović sa tek četiri poslanika hoće da kadrira i u Crnoj Gori, i u Srbiji, i u regionu, e pa neće moći“.

„Poruka Vučića kandidatu za premijera GC: Krivokapić neka prizna laž ili neka donese dokaz, nemam nikakav biznis sa Đukanovićem“, piše u Novostima.

„Vučić odgovorio na napade crnogorskog mandatara oštro“ piše u Kuriru. „S Milom nemam nikakve poslove, Krivokapić da prizna da je lagao“.

„Vučić brutalno odgovorio Krivokapiću: Daj dokaze da sam šurovao s Milom!“ objavljuje tabloid Alo. „Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, na kraju će morati da prizna da je govorio neistine, poručio je predsednik Srbije“.

„Nastavak špekulacija o vezama srpskog i crnogorskog predsednika, Mandić traži izvinjenje Krivokapića predsedniku Srbije“ objavljuje Danas.

Nemačka ruši Vašingtonski dogovor?

„Prljava igra Nemačke“ piše u Srpskom telegrafu. Angela Merkel ruši Trampov i Vučićev dogovor. Tera Ukrajinu da prizna Kosovo“.

Pritvoren u Hagu prvi terorista OVK

„Jedan od osnivača OVK uhapšen i prebačen u Hag“ objavljuje Politika. „Potvrđena prva optužnica Tužilaštva za ratne zločine OVK. Saliha Mustafu, bivšeg šefa obaveštajne službe kosovskih bezbednosnih snaga, juče su priveli pripadnici Euleks policije“.

„Uhapšen i izručen ubica Srba, iza haške brave prvi član OVK“ objavljuju Novosti. „Saljih Mustafa likvidirao nelojalne Albance, krao, trgovao oružjem i drogom.Grupi terorista se priključio 1988. dok je 1993. osuđen na pet godina zatvora“.

Papa drži Stepinčev oreol

„Nova potvrda iz vrha Vatikana“ objavljuju Novosti. „Nema oreola Stepincu bez saglasja SPC. Papa želi da kanonizacija bude čin zajedništva“.

„Papa lupio šamar Hrvatima, Stepinac nikad neće biti svetac“ piše u tabloidu Alo.

„Stepinac neće bitikanonizovan bez saglasnost SPC“ piše u Politici.

Predsednik rešio dilemu oko Železničke stanice

„U bivšoj zgradi železničke stanice muzej srednjevekovne Srbije“ najavljuje Politika. „Neće postati Muzej Nikole Tesle koji je do nedavno bio u igri da se iz Krunske ulice preseli u zgradu na novom Savskom trgu na kojem se postavlja spomenik Stefanu Nemanji. Svaku nedoumicu u vezi sa namenom zdanja nekadašnje Železničke stanice kroz koju vozovi ne prolaze već dve godine, juče je otklonio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.“

Vučić o medijima i bratu

„Vučić o izmišljotinama tajkunskih medija: Lažovi, odvedite me na jedan ar mog brata“, piše u Srpskom telegrafu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...