Majke rađaju više dece

(nedelja, 20.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Kardica, 19.09.2020 - najmanje dve osobe su poginule u naletu mediteranskog uragana Janos, koji je pogodio centralnu Grčku, izazivajući poplave i materijalnu štetu

Sve više žena u Srbiji rađa treće dete, broj dece po pripadnici ženskog pola premašio 1,5 posle 15 godina. Zabluda je da je virus sada manje opasan. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpuno je izgubio kompas, u borbi protiv nevidljivog neprijatelja najavio je gerilski rat. Molitva zaspalom Gospodu - 330 godina od Velike seobe.

Virus je I dalje tu

“Zabluda je da je virus sada manje opasan” objavljuje Blic mišljenje dr Vesne Turkulov.

Crna Gora posle izbora

“Žestoka osuda javnosti posle skandalozne izjave o gerilskom ratu i šumi” objavljuju Novosti pod naslovom “Milo sad i komite zove u pomoć”. List dodaje: “Krivična prijava zbog poziva na rušenje ustavnog uređenja”.

Uprkos tome što je priznao rezultate parlamentarnih izbora 30. avgusta i poraz Demokratske partije socijalista, kako se primiče dan primopredaje vlasti predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpuno je izgubio kompas, piše u Novostima. U borbi protiv nevidljivog neprijatelja najavio je gerilski rat u odbrani zemlje, pa ako zatreba i iz šume!

- Branićemo Crnu Goru svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda, kao što znate, tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka - rekao je Đukanović, gostujući na bosanskohercegovačkoj TV Fejs.

“Milo hoće u šumu s puškom” piše u tabloidu Alo. “Načisto odlepio”.

Rađanje dece

Pod najavom “ohrabrujuće”, Novosti objavljuju da “sve više žena u Srbiji rađa treće dete”. List dodaje da “broj dece po pripadnici ženskog pola premašio 1,5 posle 15 godina. Opštine sa najstarijim stanovništvom mahom na jugu I istoku Srbije”.

Sećanje na Veliku seobu

“330 godina od Velike seobe” objavljuje Politika kao “temu nedelje”. List citira “Molitvu zaspalom Gospodu” Arsenija ČArnojevića: “I dan i noć bežeći sa svojim osirotelim narodom, od mesta do mesta, kao lađa na pučini velikog okeana bekstvu se dajemo, čekajući kada će zaći sunce I prekloniti se dan I proći tamna noć I zimska beda koja leži nad nama”.

Budućnost i zagađenje

“Kad ćemo isplivati iz đubreta” pita Blic. “Svetska organizacija za prirodu iznela je alarmantne podatke koji pokazuju da čovek ubrzano uništava uslove za život na zemlji. Nažalost, ni Srbiju ne mimoilazi ista sudbina, o ćemu govore naši aktivisti I stručnjaci”.

Studiranje u doba korone

“Uoči nove akademske godine, vežbe na fakultetu, teorija onlajn” objavljuju Novosti.

“Univerzitet, od oktobra počinje nadzor onlajn nastave” objavljuje Kurir iz razgovora sa Ivankom Popović, rektorkom Beogradskog univerziteta. “Ko je dobro predavao na klasičan način, to je dobro radio I onlajn. Nažalost, jedan deo akademske zajednice nije bio dorastao zadatku”.

Šobajić

“Moja životna prića” objavljuje Kurir pod naslovom “Šobajić: Pariz sam osvojio sa 70 dolara u džepu, žiceću 120 godina”. List navodi da “svetski priznati slikar za Kurir priča o detinjstvu, poreklu, prvoj ljubavi I brakovima s najlepšim ženama koje je upoznao.

“Josipa Broza Tita sreo sam u Turskoj, ponašao se kao faraon. Korona je kao treći svetski rat. Nema tenkova I aviona ali ona bije”.

Vera u novu vladu

“Ako ni tada, kada dobijemo vladu, ne sednu ljudi iz Ministarstva culture I Ministarstva finansija I ne naprave jasan sled koraka kako da e naša kultura sačuva bez burazerskih I ortačkih veza, opet ćemo se, na žalost, vratiti na to ko je snalažljiv I ko koga poznaje”, citira Politika glumicu Mirjanu Karanović sa kojom objavljuje “razgovor nedelje”.

Borba za mesto u vladi

“Vučić suočen sa nenormalnim zahtevima” piše u tabloidu Alo. “Gladnim ustima malo I 50 ministarstava! U vladi bi hteli da se nađu mnogi iz SNS-a koji misle da su nepravedno zapostavljeni, a resore traže svi koalicioni partneri, pa čak I Nenad Popović i Bogoljub Karić”.

Kupusijada za osudu?

Kurir osuđuje tradicionalni događaj u Mrčajevcima kao “neogovornost” i “leglo zaraze”. Ovaj tablod javlja da je “ kupusijada održana uprkos zabrani, svi gosti bez maski”.

Ukradena hladnjača

“Danijelu Kostiću, vlasniku pogrebnog preduzeća iz Petrovca na Mlavi, ukradena je oprema za skladištenje tela preminulih. Sumnja se da mu je hladnjaču ukrao konkurent” piše u tabloidu Alo pod naslovom “Pogrebnik kolegi ukrao hladnjaču”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...