Nove mere: Ko nema simptome ne mora na pregled

BM

(petak, 18.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Niš, 17.09.2020 - otvaranje festivala Nišvil – scena za mlade na ulazu u Tvrđavu

Ko nema simptome kovida 19, ne mora na pregled kad pređe granicu, ako bi svi pojurili u ambulante, nastalo bi potpuno zagušenje sistema. Još jedan paket dokumenata iz Haškog suda za zločine na KiM predat u sedište bivših boraca OVK - imena svedoka u rukama terorista. Tabloidima koji najviše krše novinarski kodeks najviše para iz budžeta. Najava produžetka leta

vino-bbasta-

Beograd, 17.09.2020 - vinsko-muzičke manifestacije Wine Garden će, po drugi put, biti održana u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ 19. i 20. septembra od 12 do 20 h

Nove mere protiv korone

“Kako će funkcionisati nove epidemiološke mere” objavljuje Blic. “Ko nema simptome, ne mora na pregled kad pređe granicu, ako bi svi pojurili u ambulante, nastalo bi potpuno zagušenje sistema, kaže Predrag Kon”.

“Od 18 sati važe nova pravila, mora test na koronu, ali onlajn” piše u Novostima.

“Nove mere: Šta treba da znate po povratku s mora” objavljuje Informer.

“Ko se ne prijavi za nadzor a širi zarazu, plaća kaznu do 150.000” objavljuje Kurir.

lezbos-izbeglice-preseljenje-

Lezbos, 17.09.2020 - grčka policijska operacija na ostrvu Lezbos radi premeštanja hiljada izbeglica koji su ostali bez domova pošto što je požar uništio njihov prenatrpani kamp, u novi objekat na ostrvu

Obećanja

“Stali na srpsku stranu, Tramp će tek da pomogne Srbiji”, objavljuje Informer. “Oduševljen je Vučićem, otkrio detalje sastanka general Ben Hodžis”.

“Novi paket za Srbiju” objavljuje Srpski telegraf. “EU daje milijarde i sever Kosova”.

SZO

Informer tvrdi kako su “Šiptari dobili šamar od Brisela: Morate da formirate ZSO. Portparol EU: To je međunarodna obaveza Prištine”.

“Đurić o nastavku tehničkog dijaloga” objavljuju Novosti. “Ne damo da izbace ZSO sa dnevnog reda”.

“EU traže da Priština hitno formira ZSO” piše u Blicu kao “dobra vest za Srbiju iz Brisela”.

Još jedna bruka iz Haga

“Informacije cure iz Haga” objavljuju Novosti. “Imena svedoka u rukama terorista”. List javlja da je “još jedan paket dokumenata iz Haškog suda za zločine na KiM predat u sedište bivših boraca OVK. Znaju imena onih koji su u Beogradu dali izjave u vezi sa ratnim zločinima. Zbog skandala zamenik tužioca Kvai Hong Ip podneo ostavku”.

Politika objavljuje kako “Veterani OVK pokušavaju da obore dokaze Beograda” povodom novog paketa dosijea svedoka iz Haga koji je osvanuo u Prištini u sredu.

Glasanje o priznavanju Kosova u Sarajevu

“Na Predsedništvu BiH glasanje o priznavanju lažne države” objavljuju Novosti pod naslovom “Banjaluka ruši plan Sarajeva o Kosovu”. List navodi da “Džaferović i Komšić traže da BiH stane uz Prištinu. Dodik: To neće proći, tačku će staviti Skupština Srpske”.

Uzroci i posledice zastoja u Boru

Politika prenosi saopštenje kompanije “Ciđin koper” o zaustavljanju rada topionice RTB Bor zbog povećanje emisije dimnih gasova, izazvanih kvarom, i negativnog uticaja na kvalitet vazduha u Boru. Tim povodom list pita “Može li zastoj u Boru da ugrozi srpski BDP”. Politika navodi da “cena bakra neprekidno raste, a učešće Ciđina” u našem BDP-u je oko jedan odsto”.

dacic-bo-17.9.

Beograd, 17.09.2020 - susret ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i ambasadorke Kine Čen Bo

Smene na VMA

“Smenjeni načelnici VMA koji su potpisali peticiju Ujedinjenih protiv kovida” objavljuje Danas pod naslovom “Ministri sada ne štite ´svoje heroje´“.

Državne pare i tabloidi

“Tabloidima koji najviše krše novinarski kodeks najviše para iz budžeta” objavljuje Danas pod naslovom “Država plaća sramotne medije”.

Najava produžetka leta

Blic najavljuje vremensku prognozu pod naslovom “Do sredine oktobra više od 25 stepeni”.

Pevačica i policajac

Tabloid Informer “ekskluzivno” objavljuje “transkript razgovora generala Simića sa maloletnicama” pod naslovom “Pukla bruka, pevačica raskrinkala ljubavnika, general Simić orgijao sa maloletnicama”. List navodi_ “Zato sam mu razbila zube I kola. Stavila sam mu prislušni uređaj u auto I otkrila da me vara, dogovarao je orgije na Avali. Tada sam ga izudarala I uništila kla, kaže pevačica Ljupka Stević koja je deset godina krila vezu sa oženjenim policijskim funkcionerom…”

“Pevačica demolirala automobile generalu” javlja Blic. “Ljupka Stević iz ljubomore uništila kola bivšeg ljubavnika, policijskog generala Dragiše Simića”.

“Nagrabusio Dragiša Simić” piše u Srpskom telegrafu. “Pevačica policajcu švaleru uništila auto”.

“Razbijačica: Nokautirala sam Simketa jer me je varao s tri klinke”, piše u Kuriru, a u tabloidu Alo – “Ulovila sam ga u grupnjaku na Avali”.

Batinanje bez kazne?

Dok Blic piše da je Ivan Kontić, nasilnik iz Novog Sada, “sklobodno prelazio granice posle batinanja” pošto je shvatio “da ga niko ni za šta ne terete”, Srpski telegraf objavljuje “skandalozne propusste u slučaju ´lomljenje ruku´” pod naslovom “5 razloga za smenu šefa policije u Novom Sadu”.

“Afera umesto brzog hapšenja” objavljuje Politika pod naslovom “Tužilaštvo I MUP oprečno o prebijanju u Novom Sadu”. List dodaje da “umesto obećanog brzog hapšenja nasilnika iz Novog Sada dobioli smo sukob novosadskog tužilaštva I policije, ali I političku aferu koja se širi brzinom požara”. List dodaje kako je “navodno zbog ovog slučaja smenjen načelnik policijske uprave Novog Sada” ali nema ni potvrde ni demantija te informacije.

Partizan ide dalje

“Partizan posle produžetaka pobedio Sfintul - 1:0” piše u Novosatima pod naslovom “´Valjak´ sa penala ide dalje”.

Blic na naslovnoj ne pominje Partizanovu pobedu u Moldaviji, već piše o prekjučerašnjem meču na Kipru u kome je naš predstavnik poražen, pod naslovom “Zvezdo glavu gore, juriš na Ligu Evrope”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...