Krajem godine besplatne vakcine protiv korone

BM

(ponedeljak, 14.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Minsk, 13.09.2020 - novi protest opozicije u Minsku

Spasonosna vakcina stiže u Srbiju do Nove godine, vakcinacija besplatna, neće biti obavezna. Moguć karantin za povratnike iz inostranstva. Više od pola KiM vlasništvo Srba i Srbije. Vučić sprema udar na korupciju.

Besplatne vakcine do kraja godine

“Ministar saopštio lepe vesti” piše u Informeru. “Vakcina protiv korone besplatna. Spasonosna vakcina stiže u Srbiju do Nove godine. Vakcinacija neće biti obavezna. Građani će moći da biraju vaccine različitih proizvođača, najavio minstar zdravlja Lončar”.

Blic navodi da je “moguć karantin za povratnike iz inostranstva”. Očekuje se o tome “danas odluka Kriznog štaba”. I Politika najavljuje razmatranje uvođenja “desetodnevne samoizolacije po povratku naših građana iz Crne Gore i Hrvatske”. List javlja o “blagom porastu zaraženih zbog povratka sa odmora” kao i da je “ od poslednjeg izveštaja testirano 3.082 osobe od kojih je 108 pozitivno”.

Ko je vlasnik kosovsko-metohijske zemlje

“Vruća tema u Briselu, više od pola KiM vlasništvo Srba i Srbije” objavljuju Novosti. “Albanci uzurpirali hiljade hektara SPC. Vrednost objekata EPS oko 2,7 milijardi evra. EU ne želi da se bavi privatnom imovinom”.

Po pitanju imovine na Kosmetu, koje je otvoreno na poslednjoj rundi dijaloga sa Prištinom u Briselu i koje će se razmatrati i tokom ove nedelje, Beograd će insistirati da se nedvosmisleno potvrdi ono što je srpsko. Sve što je Priština kaubojski prepisala na sebe, za srpsku stranu ne važi, tako da diskusija o ovoj temi sasvim sigurno neće moći lako da se zatvori piše u Novostima. Beograd ima dokumenta za sve što je država gradila i ulagala, dodaje ovaj list.

Čije su srpske crkve na Kosmetu

Blic javlja da “Albanci prisvajaju srpske svetinje”. List ukazuje na “sraman tekst prištinske ´Kohe´”.

Politika objavljuje da je u prištinskom listu Koha ditore navedeno da su Srbi prisvojili srednjovekovne albanske spomenike na Kosovu”. Poltika dodaje kako iz Eparhije raško-prizrenske “kažu da se ovakvim tekstom u ´Kohi´ otvoreno i neskriveno širi etnička i verska mržnja prema Srbima na KiM”.

Tramp dolazi?

“Senzacionalna poseta” najavljuje Informer pod naslovom “Tramp dolazi u Srbiju!?” Ovaj tabloid navodi da Tramp planira posle izbora kao novi predsednika SAD da krene na ´balkansku turneju´ u okviru koje će posetiti i našu zemlju”.

Bekstvo Britanaca iz Grčke zboh karantina

Politika javlja da “Britanci beže sa grčkih ostrva”. List navodi da “svi koji ne uspeju da se vrate u zemlju do 16. septembra, moraće u dvonedeljni karantin”.

Crkva u Njujorku

Završeno spoljašnje renoviranje crkve izgorele na Vaskrs 2016. Godine” javljaju Novosti pod naslovom “Hram SPC u Njujorku nikao iz pepela”.

Zastrašivanje svedoka zločina

Povodom “curenja dosijea iz Haga” Politika objavljuje da je to “zataškavanje zločina OVK”. List tvrdi da je “pažnja usmerena na uastrašivanje svedoka i kompromitovanje saradnje srposkih državnih organa sa Specijalizovanim tužilaštvom Kosova u Hagu”.

Sprema se udar na korupciju

Srpski telegraf objavljuje da “Vučić sprema udar na korupciju” pod naslovom “Padaće krupne glave”.

Prognoza za vladu

Kurir objavljuje “prognozu analitičara: Dačić u vladi, Šapić otpada?”

“Prema saznanjima Danasa, SPS ostaje deo vlade a Brnabićka premijerka”, piše u ovom listu pod naslovom “Još uvek neizvesno ko će biti predsednik Skupštine”. List dodaje kako je “nepoznanica da li će i SPAS Aleksandra Šapića biti deo novog sastava”.

Putin i Vučić

Danas objavljuje razgovor sa Zoranom Lutovcem, predsednikom Demokratske stranke, o sporazumu iz Vašingtona, pod naslovom “Putin ne računa na Vučićevu naklonost”. List dodaje da je “document kakav nije viđen u istoriji diplomatije”.

Eksplodirao džip

“Mafijaški atentat u Beogradu” javlja Informer. “Strahinja raznet u džipu, Kolumbijka povređena. Ubijeni Stojanović dovođen u vezu sa klanom braze Šarović”.

“Kolumbijka Strahinji nacrtala metu” piše u novostima. “Lociran na profile žene”.

“U eksploziji džipa ubijen Strahinja Stojanović, povezan s egzekucijom Miše Ognjenovića” objavljuje Kurir.

“Škaljarski klan digao Strahinju u vazduh?” piše u tabloidu Alo.

Nasilnik pobegao u Crnu Goru

“Slučaj koji je šokirao Srbiju, nasilnik iz Novog Sada pobegao, hoće da izbegne pravdu” piše u Blicu, pod naslovom “On ne sme da se izvuče”. List dodaje da se “Ivan Kontić (30) koji je 24. Avgusta u Novom Sadu brutalno isprebijao  M.M. (28), a zatim mu onesvešćenom polomio obe ruke, naverovatnije krije u Crnoj Gori, čiji je državljanin I koja nije dužna da ga izruči. Tereti se za teške telesne povrede. Policija je juče uhapsila dve osobe koje su Kontiću pomogle da pobegne iz zemlje”.

“Milov krimos unakazio čoveka pa pobegao u Nikšić” objavljuje Srpski telegraf.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...