U Briselu o ekonomiji – najteže tek sledi

BM

(utorak, 08.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Brussels, 07.09.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti, Džozep Borelj i Miroslav Lajčak , uoči nove runde pregovora

Vučić je rekao da dolaze najteža pitanja prema kojim postoje potpuno suprotstavljeni stavovi zbog čega će razgovori biti teški, mada nije navedeno koja su to pitanja. Preispitivanja odnosa sa Rusijom, Kinom, Evropskom unijom, arapskim zemljama... posle sporazuma koji je u ime Srbije potpisan u Vašingtonu. Nećemo ponoviti greške Srbije posle 5. oktobra, nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam, kaže Zdravko Krivokapić, nosilac liste Za budućnost Crne Gore. Izbacivanje Novaka sa US opena podelilo planetu, Đoković ovo nije zaslužio

Najteže tek sledi u Briselu

„Predsednik Vučić iz Brisela: Borba, otvorili smo pitanja ZSO i nestalih, najteže tek sledi“ objavljuje Kurir.

„Suštinska tema o kojoj se razgovaralo bila je ekonomija“ objavljuje Politika. „Vučić je rekao da dolaze najteža pitanja prema kojim postoje potpuno suprotstavljeni stavovi zbog čega će razgovori biti teški“ piše u Politici pod naslovom „Pitanje KiM ćemo izneti pred parlament“ čim se bude formirala nova vlada i Skupština počne da radi...

Srbi i Rusi

„Kremlj posle sporazuma u Vašingtonu“ objavljuju Novosti pod naslovom „Ne sumnjamo u privrženost srpske vlasti“.

Blic tvrdi da je „Vreme da Rusima kažemo do svidanja“. Ovaj list, neobično agresivno, objavljuje: „Zaharovoj se ne sviđa kako Vučić sedi? Možda je vreme da se Srbiji ne svidi ruska baza kod Niša“.

Srbi i Amerikanci

„Vučić ponosan na sporazum s Trampom“ objavljuje tabloid Alo. „Srbiji ukazana najveća počast u Beloj kući“.

Srpska ambasada u Izraelu

„Šta Beograd dobija selidbom ambasade u Jerusalim“ objavljuje Politika. „U ovom slučaju će vas podržavati Amerika i Izrael, ali vas neće podržavati EU, Rusija, Kina, Indija, kaže bivši diplomata Srećko Đukić“.

„Kršimo odluku UN a očekujemo poštovanje rezolucije o Kosovu“ objavljuje Danas povodom „premaštanja ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim“

Kineski 5G u Srbiji

Politika piše da će „mobilna mreža pete generacije, poznatija kao 5G, korisnicima u Srbiji će biti dostupna početkom sledeće godine ali je moguće da mobilni operateri koji budu konkurisali za korišćenje neophodnih radio frekvencija, neće moći da koriste opremu kineskog proizvođača ´Huavej´“. List navodi da bi se to „moglo naslutiti iz ekonomskog sporazuma koji su Beograd i Priština proteklog vikenda potpisali u Vašingtonu“, pod naslovom „Da li će Donald Tramp istisnuti ´Huavej´iz Srbije“.

Crna Gora posle izbora

„Nećemo ponoviti greške Srbije posle 5. oktobra. Nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam“ objavljuje Danas izjavu Zdravka Krivokapića, nosioca liste Za budućnost Crne Gore.

„Propao kontramiting poraženog diktatora“ objavljuje Informer pod naslovom „Đukanovića podržalo tek 6.000 ljudi a sada laže da ih je bilo 50.000“.

Novo suđenje za ubistvo Ćuruvije

„Ukinuta presuda za ubistvo Ćuruvije“ javljaju Danas i Politika

Prestrogo sa Novakom

„Sramno izbacivanje asa sa JU- ES opena, Novak meta jer smeta moćnicima“ objavljuju Novosti. „Trn u oku postao naročito otkako je najavio osnivanje svog udruženja igrača. Rivali Nadal i Federer pogađali sakupljače loptica bez opomene“.

„Izbacivanje Novaka sa US opena podelilo planetu“ javlja Blic. „Đoković ovo nije zaslužio“. List navodi da „jedni kažu da je Srbin eliminisan po propisima, drugi se prisećaju sličnih primera koji nisu sankcionisani“. Blic citira i Novaka Đokovića: „Izvinjavam se, nije bilo namerno, bilo je pogrešno, izvući ću pouku“.

„Bruka, skandalozna pljačka na JU-ES openu“ piše u Informeru. „Amerika smestila Novaku“. List navodi „Nikola Piolić: Videlo se da sudija koja je slučajno pogođena lopticom glumi, pala je kao da ju je mitraljez presekao“. Ovaj tabloid dodaje da „za Nadala i Federera ne važe ista pravila. I Švajcarac i Španac u prošlosti tokom mečeva pogađali sudije, pa zbog toga nikada nisu bili diskvalifikovani“

Srpski telegrtaf objavljuje „pravi razlog diskvalifikacije srpskog tenisera sa US opena“ pod naslovom „Noleta izbacili zbog Trampa“. Ovaj tabloid tvrdi da „Đokoviću nisu oprostili iako je slučajno pogodio sudiju, ali je zato Serena Vilijams mogla sudiji da preti ubistvom. Šef SAD ga pohvalio pre četiri dana“.

„Nepravda, ceo svet se urotio protiv srpskog asa“ piše u Kuriru.

„Svi detalji o ženi zbog koje je Đoković diskvalifikovan sa US opena“ objavljuje tabloid Alo pod naslovom „Pijandura Noletu ´odrubila glavu´“. List navodi da je „Laura Klark (56), linijski sudija na US openu, zbog čije je glume Đoković doživeo sramnu eliminaciju sa turnira, poznata je kao alkoholičarka ali i velika simpatizerka Hrvatske“.

„Novak Đoković savladan na jedini mogući način“ objavljuje Politika.

„Presuda bez olakšavajućih okolnosti“, objavljuje Danas.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...