U Vašingtonu počinju razgovori Beograda i Prištine

BM

(četvrtak, 03.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)

Danas će na stolu biti ekonomska pitanja a niko ne zna o čemu će se diskutovati u petak, najavio Ričard Grenel, specijalni izaslanik američkog predsednika. Poraženi diktator Milo Đukanović optužio predsednika Srbije da ga je srušio sa vlasti. Da li će opstati Kolarčeva zadužbina?

Pred sastanak o Kosmetu u Beloj kući

“Danas će na stolu biti ekonomska pitanja a niko ne zna o čemu će se diskutovati u petak, najavio Grenel, objavljuje Politika, pod najavom “Danas u Vašingtonu počinju razgovori Beograda I Prištine”.

“Grenel: Na sastanak o Kosovu možda dođe i predsednik Tramp”, piše u Informeru.

“Večeras u Beloj kući počinju dugo očekivani pregovori Beograda i Prištine” objavljuje Blic pod naslovom “Korak napred ili propast dijaloga?” List smatra da je “ključno pitanje: Da li dolazi Tramp?” U Blicu piše da će se “prvog dana pričati samo o ekonomskoj saradnnji koja bi mogla da doprinese unapređenju odnosa dve strane. Međutim, moguće je da će u petak tema biti međusobno priznanje , uz uslovljavanje srpske strane, i tada bi dijalog doživeo debakl”.

 “Vučića u Beloj kući očekuje pakao. Pokušaće da ucene Srbiju” objavljuje Srpski telegraf a tabloid Alo citira Orhana Dragaša: “Srbija mora iskoristiti otvorenost Vašingtona”.

Postizborna Cena Gora

“Masovno sklanjaju kontrolne kupone sa listića” objavljuju Novosti pod naslovom “Milo krađom pokušava da obori izbore”.

“Prljava kampanja protiv Srbije” piše u Informeru pod naslovom “Bedno, Vučić mu kriv za poraz”. List navodi da “poraženi diktator Milo Đukanović optužio predsednika Srbije da ga je srušio sa vlasti iako se Srbija nikako nije mešala u izbore u Crnoj Gori”.

Blic citira Aleksu Bečića, lidera Demokrata: “Formiraćemo brzo vladu”. List dodaje da se “ni Milo ne predaje: DPS najavio ´početak pregovora o formiranju parlamentarne većine´“

Novosti navode “strategiju nove vlade: Isti kurs oko NATO i Kosova”.

“Prljava igra Đukanovića” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Milo mafiji: Vučić je kriv za poraz, njega sušite”.

“Milov napad” objavljuje Kurir pod naslovom “Đukanović preko Šolakove televizije udario na Vučića”.

“Šef DPS-a posle kraha na izborima potpuno poludeo I spreman je na sve” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Milo huška mafijaše da ubiju Vučića”. List tvrdi da je “Đukanović, svestan da gubi tlo pod nogama, dao zadatak Zoranu Lazoviću, čoveku od njegovog najvećeg poverenja, da preko svojih veza među kriminalcima izazove haos ne samo u Crnoj Gori već I u celom region. Đukanović je kao krivca za svoj debakl označio Aleksandra Vučića I time dao signal kriminalnim klanovimada je predsednik Srbije legitimna meta za odstrel”.

“Đukanović zarobljen u retorici devedesetih” objavljuje Politika. List tvrdi da “Đukanović, umesto da razloge poraza traži u sopstvenim potezima, pokušava da krivicu za to pripiše Srbiji po uvreženoj matrici iz devedesetih godina”. List navodi I stav Milana Kneževića, predsednika opoziciione Demokratske narodne partije, “Ni 100 kontramitinga neće promeniti rezultat izbora”.

Danas objavljuje komentare “potpisnika takozvanog apela 88 o izjavi lidera DPS da se predsednik Srbije mešao u izborni process” pod naslovom “Uticaj Vučića na izbore u Crnoj Gori – očigledan”.

Poslali u školu zaraženo dete

“Zaraza u Železniku, đak dobio koronu a roditelji prijavu” objavljuju Novosti. “Učenik trećeg razreda pozitivan, a u utorak prisustvovao nastavi. Njegovi drugari iz odeljenja časove će pratiti onlajn. Ministarstvo prosvete podnelo prijavu protiv roditelja Centru za socijalni rad”.

“Problemi već prvog dana” piše u Kuriru. “Korona u školi. Majka, zdravstveni radnik iz Beograda poslala zaraženo dete među vršnjake”.

“Prvi slučaj zaraze u školama” javlja Blic pod naslovom “Učenik u Železniku pozitivan na kovid 19”.

Danas navodi da su zabeleženi slučajevi u Kragujevcu I Beogradu da su roditelji poslali u školu zaraženu decu.

Kako izbegavati zarazu

Kurir objavljuje savete dr Branislava Tiodorovića, epidemiologa - “kako da se ne zarazite u školi, pozorištu, na koncertu, slavlju…”

Blic citira dr Danicu Grujičić pod naslovom “Korona će dogodine biti samo običan grip”.

Prikrivena nezaposlenost?

Danas objavljuje “Tajnu ´istorijski´ niske nezaposlenosti”. List navodi da “ko je dobio otkaz, a zbog virusa ne traži posao, zvanično nije nezaposlen”.

Kolarac u borbi za opstanak

“Da li će opstati Kolarčeva zadužbina” objavljuje Politika, podsećajući da je još u junu upravnica Kolarčeve zadužbine navela da se “ova naša kulturno-obrazovna institucija suočava, prvi put posle 88 godina rada u kontinuitetu, s pitanjima opstanka”.

Ljubavni trougao

“Kombijem zgazio ženu I ljubavnika” javlja Informer. “Ljubavni trougao. Miloš J. (47) napao jelenu (35) I njenog ljubavnika Dragišu R. (48). Jelena sa Milošem ima tri ćerke ali ih je ostavila I otišla kod Dragiše”.

Najave iz Partizana

Kurir citira “novog trenera crno - belih” pod naslovom “Stanojević: Partizan kreće u borbu za duplu krunu”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...