Otvaranje škola u senci epidemije

BM

(sreda, 02.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 01.09.2020 - početak školske godine u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović”

Rizik u školama je minimalan, manji je od odlaska u kupovinu ili vožnje gradskim prevozom. Pažnja, ovo je predah pred drugi talas epidemije. Beograd pripremio ekonomski paket za sastanke u Vašingtonu i Briselu. Da li će zarad viših interesa tri opozicione koalicije u Crnoj Gori uspeti da potisnu nacionalne strasti i posebnosti svojih birača. Omogućen odlazak u Bugarsku bez testiranja. Novi trener uPartizanu, Zvezda protiv Olimpijakosa, ako pobedi Omoniju.

indija-kina-vojska-

Gagangeer, Srinagar, 01.09.2020 - pokreti indijske vojske u graničnom području kao odgovor na odgovarajuće aktivnosti kineske vojske

Škola i epidemija

„Počela školska godina u senci virusa“ javljaju Novosti. „Korona im prva lekcija“.

„Da li će povratak dece u učionice uticati na povećanje broja zaraženih?“ pita Blic.

„Rizik u školama je minimalan, manji je od odlaska u kupovinu ili vožnje gradskim prevozom, ocenjuje dr Goran Stevanović“ piše u Politici pod naslovom „Milion đaka i prosvetara u klinču sa kovidom 19“.

Predah pred povratak epidemije

„Dr Goran Stevanović upozorava: Pažnja, ovo je predah pred drugi talas epidemije“ objavljuje Blic. „Imamo još dosta pacijenata na respiratorima i to govori da najgore nije prošlo“.

„Borba protiv korone, za žurke sa više od 30 gostiju kazna 2 miliona“ objavljuje Informer.

„Inspekcija češlja lokale u kojima se ne poštuju mere protiv korone“ piše u Politici. „Do sada podnete prijave protiv 105 vlasnika“.

vucic-harcenko

Beograd, 01.09.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Srpski paket za pregovore o Kosmetu

„Beograd pripremio ekonomski paket za sastanke u Vašingtonu i Briselu“ objavljuje Politika pod naslovom „Normalizacija odnosa moguća i bez otvaranja statusnih pitanja“. List dodaje kako se „spekuliše da će na Kosovu biti formirana američka ekonomska zona koja bi mogla najverovatnije da bude smeštena u Kosovskoj Mitrovici, u severnom i južnom delu“.

tramp-kenosa-poseta-

Kenoša, 01.09.2020 - američki predsednik Donald Tramp posetio je grad Kenošu u Viskonsinu, posle nereda koji su izbili pošto je policija upucala afroamerikanca Džejkoba Blejka

Crna Gora posle izbora

„Krivokapić; Ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore“ objavljuje Politika. „Da li će zarad viših interesa tri opozicione koalicije uspeti da potisnu nacionalne strasti i posebnosti svojih birača“, dodaje ovaj list.

„Milo sprema državni udar, DPS pozvao pristalice na proteste: Goreće Crna Gora, ali nikada nećemo dozvoliti da nam Srbi kroje sudbinu“ piše u Informeru.

„Đukanović ne da vlast, sprema krvoproliće“ objavljuje tabloid Alo. „´U nedelju 6. septembra, ako treba da gori Podgorica ima da gori, ako treba da se ruši, ima da se ruši, ali nam Srbi neće krojiti sudbinu. 6. septembra svi u Podgoricu´, stoji u pozivu na kontramiting koji je prosleđen sa zvaničnog naloga DPS-a“, objavljuje Alo.

“DPS režiranjem haosa želi da sabotira novu koaliciju“, piše u Novostima.

„Pobeda opozicije ne znači radikalnu promenu politike Podgorice“ objavljuje Blic. „Šta će doneti smena vlasti u Crnoj Gori. Diskriminatorski zakon o veroispovesti se ukida, svetinje SPC biće sačuvane. Poboljšava se status Srba, moguće vraćanje dvojnog državljanstva. Crna Gora ostaje član NATO i posvećena putu u EU. Priznanje Kosova neće biti povučeno“.

Danas objavljuje da „Ekspertska vlada neće otvarati pitanje Kosova“. List citira Sonju Biserko koja kaće: Od Crne Gore sada pokušava da se napravi pravoslavna džamahirija“.

„Vladimir Pavićević o postizbornoj računici“ objavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Milo je majstor kupovine, al´ smo mi birali ljude od poverenja“.

„Džaba pritisci, neću u vladu sa DPS“, objavljuje Izjavu Dritona Abazovića Informer.

„Abazović ne menja stav i najavljuje vladu eksperata: Dao sam reč neću podleći pritiscima“, navode Novosti.

„Dritan Abazović: Dajem reč, neću podleći pritisku“ piše u Blicu a u Kuriru „Dritan Abazović, nikada nikog i ništa u životu nisam izdao, s Milom nemam komunikaciju“. Ovaj tabloid dodaje da „Albanac u čijim rukama je politička sudbina Crne Gore kaže da je uslov koalicije koju predvodi ekspertska vlada. ´Režim će učiniti sve, mafija će učiniti sve da se to ne desi. Pokušaće da izazovu incidente. Naša obaveza je da pokažemo mudrost´“.

„Novosti u Milovom zavičaju: ´Vala dosta je bilo, pa da je sve pozlatio“ objavljuje ovaj list. „Đukanović poražen u rodnim Rastocima kod Nikšića prvi put otkako je došao na vlast.“

bejrut-prot-1.9.-

Bejrut, 01.09.2020 - sukob anti-vladinih demonstranata sa policijom tokom protesta u centru Bejruta

Letovanje u Bugarskoj

„Možemo da letujemo u komšiluku bez PCR testa“ objavljuje tabloid Alo pod naslovom „Bugari digli rampu i oborili cene“ List navodi da „četvoročlana porodica za devet dana u jednom od najpopularnijih bugarskih letovališta treba da izdvoji 440 evra za noćenje sa doručkom a ko želi da boravi u hotelu sa bazenom i malo više luksuza,moraće da iskešira 600 evra“.

Veliki sukobi u Demokratskoj stranci

„Radoslav Milojičić Kena govori za Blic o velikim sukobima u stranci“ objavljuje ovaj list pod naslovom „Laž, sramota i loši đaci vladaju DS-om“.

„Nastavak španske serije među demokratama“ objavljuje Danas pod naslovom „Dragana Rakić: Isključeni iz DS koristili usluge Vučićevih batinaša“.

Ministri – izdajnici?

„Rade Vučiću o glavi“ objavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Troje ministara izdajnika iz SNS šuruje sa opozicijom“.

Srpske tajne u crnogorskim arhivama?

Danas objavljuje izjavu „Mlađana Đorđevića, predsednika pokreta ´Oslobođenje´“ pod naslovom „U dosijeima Crne Gore su tajne srpske politike“. List dodaje da „nova vlast u Crnoj Gori mora otvoriti arhive Agencije za nacionalnu bezbednost kako bismo saznali ko su Beba Popović i ostali“.

fudbal-stadion-zvezda-57-

Beograd, 01.09.2020 - na današnji dan pre 57 godina na stadionu FK Crvena zvezda "Rajko Mirić" odigrana je prva zvanična utakmica - Crvena zvezda - Rijeka, 2:1

Partizan i Zvezda

„Promene u Partizanu“, javlja Informer. „Savo dao otkaz, Stojanović novi trener“. Ovaj tabloid dodaje „Zvezda u plej - ofu na Olimpijakos“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...