Korona će ponovo buknuti

BM

(ponedeljak, 31.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Minsk, 31.08.2020 - masovne opozicione demonstracije u Minsku sa zahtevom za ostavkom predsednika Belorusije Aleksandera Lukašenka i ponavljanjem predsedničkih izbora

Gledam snimke sa proslava i već vidim opet pune bolnice, kaže dr Predrag Kon. Rekordna izlaznost na izborima u Crnoj Gori, i vlast i opozicija objavili pobedu. Albanci napali bokserima srpske mladiće u Babinom mostu. Novak Đoković: Biću još bolji na US openu

Upozorenje

“Korona će ponovo buknuti, Kon i Kisićeva tvrde” objavljuje Informer. “Ne smemo da se opuštamo, skupo će nas koštati masovne proslave i koncerti po Srbiji”. Reč je o epidemiolozima, članovima Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

“Dr Predrag KOn rezigniran” objavljuje Blic pod naslovom “Gledam snimke sa proslava I već vidim opet pune bolnice”.

cg-glasanje-milo

Podgorica, 30.08.2020 - predsednik Crne Gore Milo Đukanović glasao je na parlamentarnim izborima

Izbori u Crnoj Gori

“Dramatični izbori u Crnoj Gori, Milo se zubima drži za vlast”, objavljuje Informer. “I vlast i opozicija objavili pobedu. Na izbore izašlo  više od 75 odsto birača. Đukanović će pokušati da kupi nekoga od opozicije da sa DPS uđe u koaliciju”.

“Sudbonosni izbori, Crna Gora masovno glasala za budućnost”, objavljuju Novosti. “Mitropoliti Amfilohije prvi put na biralištu, Đukanović za tenzije opet optužio Srbiju, slikanje listića, izbacivanje glasača…”

“Istorijski parlamentarnoi izbori u Crnoj Gori, rekordna izlaznost: Glasalo 68% do 17 h!” objavljuje Blic.

“Velika izlaznost I bezbroj nepravilnosti na izborima u Crnoj Gori” piše u Srpskom telegrafu. “Milovi ljudi na parking delili po 200 evra, glasali i mrtvi. Nemački Špigl: Najmanje 40.000 fantomskih glasača”.

“Da li Milo pada posle 30 godina” pita Kurir pod naslovom “Digla se Crna Gora”.

“Na birališta izašlo oko 87 odsto glasača. Zabeležene brojne nepravilnosti, Milov DPS otkupljivao lične karte, glasali Albanci sa Kosova, opozicioni aktivisti hapšeni, opoziciono orijentisani vojnici I policajci sprečavani da glasaju”, objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Milo za ličnu kartu nudio čak 1.000 evra”.

“Rekordna izlaznost na izborima u Crnoj Gori” javlja Politika. “Najveći broj primedaba opozicije se odnosi na kupovinu glasova na Cetinju, u Rožajama, Bijelom Polju, Nikšiću, Podgorici, Budvi, na slikanje glasačkih listića”.

“Crnogorci čekali i po sat vremena ispred birališta da bi glasali na parlamentarnim izborima” objavljuje Danas. “Samo u toku prepodnevnih časova pristiglo 400 prijava nepravilnosti”

Cetinje, 30.08.2020b - glasanje na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori: mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Nasilje na Kosmetu

“Mladići iz Babinog mosta na KiM u ispovesti za Novosti: Albanci nas iz obesti pretukli ´bokserima´”, piše u ovomlistu. “Povređena četvorica srednjoškolaca”.

“Albanci napali bokserima srpske mladiće u Babinom mostu” objavljuje Politika. “Stalna patrol Kfora bi doprinela bezbednosti žitelja I odvratila potencijalne napadače, ističu Marko Đurić i predstavnici Srpske liste”.

Sve o “iznenađenju” u Beloj kući

“Šta će biti ´iznenadni predlog´ Vašingtona” pita Blic pod naslovom “Za priznanje Kosova nude investicije i brži put u EU”. List dodaje da će “jedina tema, šta god ko pričao u SAD, biće međusobno priznanj, podvukao je Vučić. Ukoliko se na sastanku u Beloj kući pojavi Donald Tramp, Srbija će dobiti konkretnu ponudu za rešavanje kosovskog pitanja, ali je neće prihvatiti. Da li je model ´Mir za teritorije´ po kojem je rešen problem UAE I Izraela, način na koji bi Tramp želeo da reši Kosovo?”

Počinje škola

“Sutra počinje škola, zbog korone sve istumbano” piše u tabloidu Alo. “Osmaci ne žele u klupe, a prvaci će morati! Za danas su zakazani roditeljski sastanci.”

“Školsko zvono I strepnja” piše u Politici. “U nekim osmoletkama časovi za najmlađe đake počinjaće od 16 sati u popodnevnoj smeni. Neće svuda biti organizovane ishrane za školarce u produženom boravku”.

Radno sposobni uskoro bez pomoći

“Novosti najavljuju “uskoro izmene propisa” pod naslovom “Bez pomoći za radno sposobne”.

Prošao žarki vikend

“Najtopliji dan” javlja Kurir pod naslovom “Redovi za bazen, prepuna kupališta”.

Usporavanje trotineta

Nova saobraćajna pravila, trotinetom ne brže od brzog hoda” piše u Novostima.

Glumica demantuje

“Sramota Danijele Štajnfeld, bolesno, glumica izmislila silovanje da bi reklamirala film”, objavljuje Srpski telegraf. Podsetimo, zabloidi su danima držali na naslovnim stranama temu o navodnom silovatelju “iz sveta filma” koji napada glumice. Sve je počelo posle navodne izjave Danijele Štajnfeld glumice koja sada kaže “ne verujte nikakvim tabloidima, ništa od toga nije istina”…

Đoković na US openu

“Novak Đoković: Biću još bolji na US openu” prenosi Blic.

“Đoković neporažen juriša na US open” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “I 2020. U znaku Novaka”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...