Trajna ili privremena vlada?

BM

(subota, 15.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Calais, 14.08.2020 - britanski turisti koji letuju u Francuskoj spremaju se da se brzo vrate kućama preko luke Kale, kako bi izbegli obaveznu samoizolaziju od 14 dana, koju je uvela britanska Vlada za sve koji dolaze iz Francuske zbog naglog skoka broja zaraženih korona virusom

Vučić: Moguće je da mandat nove vlade oročimo do 2022. Grenel iznenada predstavnicima Beograda i Prištine zakazao susret u Vašingtonu. Crna Gora otvorila granice. Bagerima ponovo udarili na Dečane.

vodici-bgd-

Beograd, 14.08.2020 - Udruženje turističkih vodiča održalo je treći javni čas, kao apel za pomoć turističkoj industriji i javnom prevozu u drumskom saobraćaju: Bojana Bankovic

Dva modela za novu vladu

“Vučić: Moguće je da mandat nove vlade oročimo do 2022.” objavljuje Informer. “Dve su opcije, jedna je Vlada sa punim mandatom, a druga je da, zbog korone i Kosova, imamo koncentracionu vladu oročenu na godinu i po dana”.

“Predsednik najavio: Dva modela za vladu” objavljuje Srpski telegraf.

vojska-mi35

Srbija, 14.08.2020 - borbeni helikopter Mi-35M uveden je u naoružanje Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije

Iznenadni poziv

“Sastanak u Beloj kući 2. septembra” piše u Novostima. “Neće biti skrivenog dogovora o Kosovu”. List objavljuje da je “Grenel iznenada predstavnicima Beograda i Prištine zakazao susret u Vašingtonu.” Novosti citiraju Aleksandra Vučića, predsnika Srbije: “Mogu da pregovaram o ekonomiji, a o pitanju statusa KiM odlučivaće narod”.

“Vučić i Hoti 2. septembra u Vašingtonu” objavljuje Blic pod naslovom “Ekonomske teme ili neprijatno iznenađenje?”

“Vučić: Teški razgovori u septembru u Briselu I Vašingtonu” objavljuje Politika I citira predsednika Aleksandra Vučića iz gostovanja na TV Pink da “srbija nije u poziciji da odbija razgovore, najavljujući tako da će Beograd učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Prištine u Beloj kući”. List još citira Vučića: “Tolika nadmoć u EU, kakav je slučaj sada sa Nemačkom, nikada u istoriji nije postojala. Pregovori se vode pod pokroviteljstvom Brisela ali Nemačka je najuticajnija u EU”.

Plan mera za škole

“Šta će se raditi kad đak dobije simptome korone”, pitaju Novosti pod naslovom “Čitavo odeljenje ide u izolaciju”.

Naoružavanje

“Beograd kupio kineske, Tirana nabavlja američke dronove” objavljuje Politika pod naslovom “Hladni rat u vazduhu”.

Ugrožavanje manastira Visoki Dečani

“Lokalne vlasti ugrozile svetinju” javljaju Novosti pod naslovom “Bagerima ponovo udarili na Dečane”.

Radovi na magistralnom putu Dečani - Plav, u blizini manastira Visoki Dečani, u petak nisu zaustavljeni uprkos zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zaštićene zone. Mada smo sa više adresa dobili potvrdu da je Kfor uspeo da spreči nastavak radova, u Eparhiji raško-prizrenskoj su nam rekli da akcija nije prekinuta. Očigledno je da lokalne kosovske vlasti imaju podršku nadležnih u Prištini i ne mare na zabrane. Ovo nije prvi pokušaj narušavanja zaštićene zone, iako bi radovi trajno mogli da ugroze statiku crkve iz 14. veka i manastirskih objekata, piše u Novostima

Otvorene granice Crne Gore

“Crna Gora otvorila granice” javljaju Novosti pod naslovom “Kada nema Rusa, Milu dobri i Srbi”.

“Otvorena granica, platite 6.000 dinara PCR test i možete na more u Crnu Goru”, piše u Kuriru.

“Sve što vam je potrebno za letovanje u Crnoj Gori”, objavljuje tabloid Alo.

Opstaje plaža na Vidu

“Vlasti Krfa gluve na brojne apele Srba I Grka” piše u Novostima pod naslovom “´Plava grobnica´ ostaje kupalište”.

Tramp i Evropa

“Udario na Angelu” piše u Srpskom telegrafu pod naslovom “Tramp pravi novu Evropu”.

minsk-zandari-solidarnost

Minsk, 14.08.2020 - pripadnici interventnih jedinica u centru Minska spustili su svoje štitove u znak solidarnosti s demonstrantima tokom protesta povodom rezultata predsedničkih izbora u Belorusiji

Kako se prenosi korona virus?

“Definitivno: Korona se prenosi i vazduhom” objavljuje Blic.

U Srpskom telegrafu virusolog Ana Gligić tvrdi: “Torlak može da pravi rusku vakcinu”.

Lane o društvu

Blic objavljuje razgovor sa Lanetom Gutovićem, poznatim glumcem, pod naslovom “Društvo je potonulo u prevare i nemoral”.

Bitka za Telekom

“Nacionalni operator uzvraća udarac rivalu” objavljuju Novosti pod naslovom “´Telekom´ tuži ´Junajted grupu´”. List dodaje “Vučić: Đilas uzeo od ´Telekoma´ 30 miliona evra”.

Postupci će biti pokrenuti i u Srbiji i pred jednim međunarodnim sudom. Ovo je rekao Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimedije "Telekoma Srbije" na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja te kompanije. On je istakao da je u pitanju koordinisana negativna kampanja konkurencije protiv nacionalnog operatora koja traje poslednje dve godine, a intenzivirana je u julu i avgustu, javljaju Novosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je cilj napada potpredsednice stranke Dragana Đilisa, Marinike Tepić na "Telekom" poslednjih dana da se ta kompanija sruši po svaku cenu. On je odbacio tvrdnju pojedinih predstavnika opozicije da je "Telekom" kasa jedne političke partije, ističući da ta partija nema ništa od te kompanije.

- Dragan Đilas uzeo je od "Telekoma" 30 miliona evra dok je bio na vlasti, od 2004. do 2012. godine, na ime svoje dve kompanije - naglasio je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink, prenose Novosti.

“Nastavlja se polemika o Telekomu” piše u Danasu pod naslovom “Tepić: Vučić poručuje da ih pustimo da kradu”

Letovanje opozicionara

Većina tabloida piše o lideru opozicije Draganu Đilasu koji letuje u Turskoj. Tako tabloid Alo objavljuje: “Za dan troši više nego što prosečan građanin Srbije zaradi za dva meseca, Đilas se bahanališe u hotelu sa 5 zvezdica!”

fudbal-bajern-barselona-

Lisabon, 14.08.2020 - utakmica Barselona - Bajern Minhen 8:2 u 1/4 finala Lige šampiona

Ćutanje

“Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde: Režim opstaje zbog ćutanja akademika, profesora, novinara…” objavljuje Danas. List dalje navodi: “Režim laze kada za mene kaže da sam ukrao 619 miliona


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...