Kad stiže vakcina u Srbiju?

BM

(petak, 14.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Berlin, 13.08.2020 - asortiman zaštitnih maski u trgovini u Berlinu

Putin u oktobru donosi vakcinu, piše u tabloidu bliskom vlasti. Amerika I EU ruše pobedu Lukašenka. Mlekoprodukt I Mlekara UB dobili dozvole za izvoz u Kinu. Sedamnaest godina od ubistva dece u Goraždevcu. Novak Đoković igraće na US openu u Njujorku

“Putinova vakcina”

“Miroslav Lazanski tvrdi: Putinova vakcina je 100% bezebedna” objavljuje Informer. “Predsednik Putin je založio sav svoj lični autoritet u istraživanje I proizvodnju nove vakcine koja će spasiti svet od opake zaraze”.

“Ruski predsednik gost Aleksandra Vučića u Beogradu” najavljuje tabloid Alo pod naslovom “Putin u oktobru donosi vakcinu!”

Đaci žele u školu

“Škole se spremaju za organizaciju nastave” javljaju Novosti. “Samo 10 0dsto đaka želi da uči od kuće”.

“Maska sprečava infekciju a ne đaka da pohađa školu” objavljuje Politika.

“Kako organizovati časove fizičkog vaspitanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji” objavljuje Danas pod naslovom “Vežbanje umesto kolektivnih sportova”.

Rušenje Lukašenka

“Na pomolu sankcije Belorusiji” piše u Novostima pod naslovom “Amerika I EU ruše pobedu Lukašenka”.

“Orban spasava Lukašenka od sankcija EU” javlja Politika.

Propao pokušaj zaštite terorista

“Propalo glasanje u Prištini” javljaju Novosti pod naslovom “Pao zakon o zaštiti albanskih terorista”. List javlja da “Srpska lista, Samoopredeljenje I DSK juče nisu dali kvorum. Prve optužnice protiv zločinaca iz OVK za 10 dana”.

Pare i Srbi u Hrvatskoj

“Srbin bio na proslavi ´Oluje´ za četiri miliona evra?” objavljuje Srpski telegraf. “Hrvati ove godine, kada je Milošević ponizio sve srpske žrtve I otišao u Knin, organizacijama pod kontrolom Pupovca dali milione.” Ovaj tabloid dodaje I izjavu Pupovca: “Dobijamo novac, ali ko kaže da je to bilo zbog odlaska na proslavu taj to radii z lose namere”.

Srpske mlekare izvoze u Kinu

Politika javlja da su Mlekoprodukt I Mlekara UB dobili dozvole za izvoz u Kinu.

Novi lider opozicije?

“Dragan Đilas I Boris Tadić u ratu za lidera opozicije” objavljuje Politika o “novom pregrupisavanju unutar” opozicionih političkih snaga I borbi za nezvaničnog lidera opozicije.

Dr Rakić i Unesko

“Vest da je Unesko ttražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni protivrečne brojke kad je reč o koroni ali I da reaguje zbog niza krivičnih dela u ustanovama socijalne zaštite, poput krađe beba, nakratko je prošlog vikenda prodrmala deo javnosti. Međutim, ubrzo se ispostavlio da su I predstavnici Uneska prvi put čuli iz ovdašnjih medija da se zalažu za ´korenite reforme u sistemu socijalne zaštite´naše zemlje. Naime, saopštenje je u ime ´Unesko Katedre za bioetiku Evrope´, kao njen šef, potpisao prof. dr Vojin Rakić, ali u ovoj međunarodnoj organizaciji takva katedra ne postoji” objavljuje Politika pod naslovom “Unesko se ogradio od Vojina Rakića”.

Sećanje na ubistva u Goraždevcu

Politika objavljuje “sedamnaest godina od ubistva dece u Goraždevcu”.  List podseća da je pre 17 godina na reci Bistrici u Goraždevcu kod Peći, ubica “na desetine devojčica i dečaka ispalio 37 metaka I ubio Ivana Jovovića (17) I Panta Dakića (12) a teško ranio Draganu Srbljak, Đorđa Ugrenovića, Bogdana Bukumirića I Marka Bogićevića”.

Sećanje na Cersku bitku

“Cerska bitka ne sme da se zaboravi” objavljuje Kurir povodom 106. Godišnjice, uz fotografiju vojvode Stepe Stepanovića.

Opozicija i Telekom

“Tepić: Dirnula sam u najveću SNS kasu” piše u Danasu o protestima dela opozicije ispred Telkoma Srbija. List dodaje da je “akademik Dušan Teodorović najavio kampanju bojkota svih usluga koje pruža Telekom”.

Novak igra u Njujorku

“Svetski broj jedan doneo odluku” javlja Blic pod naslovom “Novak igra na US openu”.

“Đoković ide u Njujork” piše u Novostima.

“Novak Đoković je obelodanio konačnu odluku” javlja Politika pod naslovom “Đoković u pohodu na Njujork”.

Smrt košarkaša i prebeg političara

Svi tabloidi nastavljaju da pišu o smrti košarkaša Zvezde na treningu, na osnovu novih svedočenja tragedije i političkom prebegu iz stranke u stranku u opziciji, na osnovu tajno snimljenih telefonskih razgovora.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...