Deca do 5. razreda verovatno od septembra idu u školu?

BM

(ponedeljak, 10.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Nagasaki, 09.08.2020 - obeležavanje 75 godina od napada atomskom bombom na Nagasaki

Najmlađi đaci verovatno ponovo u klupama. Plava grobnica opet kupalište, ležaljke na Vidu. Zadivljujući rezultati srpsko-kineske saradnje.

Đaci ipak u školi?

“Prvaci ipak u klupama od 1. septembra” objavljuje Politika. “Ministarstvo prosvete radi na uputstvu koje će Krizni štab sutra da usvoji, nakon čega će Mladen Šarčević obavestiti javnost kako će izgledati nastava u predstojećoj školskoj godini”.

“Najmlađi verovatno ponovo u klupama” prenose Novosti izjavu premijerke Ane Brnabić o planovima za narednu školsku godinu.

I Blic prenosi izjavu Ane Brnabić: “Deca do 5. razreda verovatno od septembra idu u školu”.

“Povratak u učionice 1. septembra ali ne za sve đake”, piše u tabloidu Alo.

vucic-brnab-travnjak

Beograd, 09.08.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je premijerku Anu Brnabić u očevoj kući u Jajincima: Aleksandar Vučić, Ana Brnabić

Plaža na Plavoj grobnici?

“Sramna odluka vlasti poznatog ostrva u Grčkoj” javljaju Novosti pod naslovom “Plava grobnica opet kupalište, ležaljke na Vidu kao i pre godinu dana”.

Na ostrvu Vido ponovo su postavljene ležaljke za turiste. Ovog puta nalogodovac je opštinska vlast.

Ležaljke su postavljene pre tri dana, u okviru akcije čišćenja ostrva, a naložio ju je gradski odbornik Spiros Nerancis.

Na ostrvu Vido tokom Prvog svetskog rata nalazila se bolnica u kojoj su se lečili srpski vojnici nakon Albanske golgote, a u mauzoleju koji se tu nalazi sahranjeno je njih 2.764.
Veliki broj vojnika upokojen je u moru kod ostrva, u "Plavoj grobnici".
Prvi put ležaljke za turiste na ostrvu Vido bile su postavljene pre godinu dana, po nalogu menadžmenta jednog luksuznog hotela, o čemu su pisale Novosti. Tada su se turisti čak dva meseca kupali i sunčali ispod spomenika i kosturnice srpskim vojnicima. Zahvaljujući Udruženju građana za zaštitu Vida i gradonačelniku Krfa bile su uklonjene, piše u Novostima.

“Žele da komercijalizuju sveto mesto za srpski narod”, piše u tabloidu Alo pod naslovom “Plava grobnica postala kupalište”.

Preizborna Crna Gora

Novosti objavljuju razgovor sa prof. dr Zdravkom Krivokapićem pod naslovom “Sazrelo da Milo ode a da se Crna Gora ujedini”.

Rusija, Amerikanci i Blic

“Pokušaj kontrole Balkana” objavljuje Blic pod naslovom “Rusija stoji iza nereda u Srbiji?”. List tvrdi da “Moskva uz pomoć ekstremnih desničara, svojih državnih medija I humanitarnog centra u Nišu kontroliše srpsku vlast I ceo Zapadni Balkan, pišu Amerikanci”. ZAšto ovaj list prenosi “pisanje Amerikanaca” ovako direktno i sa punim poverenjem – ostaje tek da se pročita…

Srpsko - kineska saradnja

Politika prenosi “autorski teks Čen Bo ambasadorke Kine” pod naslovom “Zadivljujući rezultati srpsko-kineske saradnje”. Reč je o tekstu iz “prvog broja časopisa za političku teoriju i praksu ´Napredak´ čiji je izdavač ´Fondacija za srpski narod I državu´ koju je osnovala Srpska napredna stranka”.

SAD, EU i Kosmet

“SAD I EU se ne slažu oko metoda za Kosovo” objavljuje Danas izjavu američkog profesora Gregorija Rejmonda.

Pretnja ratom u Bosni?

“Bakir preti: Srpska može da se odvoji samo ratom” objavljuje Informer uz fotografiju Bakira Izetbegovića, vođe muslimanske stranke u BiH.

Zagrebački mediji i srpski predsednik

“Neviđena histerija u Zagrebu” javlja Informer. “Srpskoj politici potreban je preokret. Poruke koje čujemo nisu poruke civilizirane Srbije” citira Infomer hrvatske medije. Pod naslovom “Ustaše bi da ruše Vučića” ovaj tabloid objavljuje kako “Hrvati napadaju srpskog lidera jer ´Oluju´ naziva zločinom I usuđuje se da govori o Jasenovcu. ´Jutarnji list´poziva Srbe da izaberu predsednika kome bi u Zagrebu mogli da veruju!?!”.

Posle eksplozije prevremeni izbori

“Nasilni protesti u Libanu pogurali vladu ka ostavci” piše u Politici. Neredi koji su nastali posle eksplozije prošle nedelje naveli su premijera Hasana Dijababa da “od vlade zatraži raspisivanje prevremenih izbora I na taj način preuzme odgovornost za užasnu eksploziju u bejrutskoj luci”.

bejrut-9.8.-

Beirut, 09.08.2020 - novi antivaldin protest u Bejrutu

Vojna patrola

“Albanci u neviđenoj panici” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Srpska vojska ušla na Kosovo”. List javlja kako je “patrola Vojske izazvala ogroman strah u Prištini, na noge se digli i teroristi iz Oslobodilačke vojske Kosova”.

“Globalni protest”

Danas objavljuje razgovore sa učesnicim “protesta protiv srpske vlasti” u Berlinu i Parizu pod naslovom “Evropljani treba da vide kriminalni režim u Srbiji”. List navodi kako je “globalni protest za demokratiju, slobodu, ljudska prava I ljudske živote u Srbiji tokom vikenda održan u Njujorku, Parizu, Berlinu, Briselu, beču, Pragu, Amsterdamu, Cirihu, Helsinkiju, Oslu, Luksemburgu, Bostonu.”

NIS i pandemija

Politika objavljuje intervju sa Kirilom Tjurdenjevim, generalnim direktorom NIS-a pod naslovom “Kriza nas nije zaustavila”. Direktor kaže da mere štednje za vreme pandemije nisu bile na štetu razvoja kompanije NIS I da ostaju u planovima oni projekti koji će doneti najviše koristi firmi I Srbiji.

Kako je preboleo predsednik SANU

“Vladimir Kostić, predsednik SANU piše za Kurir” objavljuje ovaj tabloid pod naslovom “Moja borba s koronom, zahvalnost dugujem onima čija imena ne znam”.

Smrt košarkaša

Tabloidi Alo, Kurir, Srpski telegraf nastavljaju da pišu o smrti košarkaša Crvene zvezde, sada špekulacije o tome da li je preminuo od korone I da li će policija sprovesti istragu…


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...