Biološki rat i korona virus

BM

(nedelja, 09.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 08.08.2020 - obnova i uređenje Savskog trga (zgrada biše Železničke stanice Beograd)

Korona je vežba za biološki rat, upozoravaju ruski vojni lekari. Mogu li crkve, Srpska pravoslavna i Katolička u Hrvatskoj da pokažu put pomirenja, pita patrijarh Irinej. Turisti beže s grčkih ostrva zbog širenja epidemije. Grupa 25 američkih kompanija, zahvaljujući pandemiji kovida 19 i vladinoj pomoći, enormno napreduje.

bejrut-prot-8.8.-

Beirut, 08.08.2020 - antivladine demonstracije zbog eksplozije u Bejrutu

Virus – biiološki rat?

“Upozorenje ruskih vojnih lekara, korona je vežba za biološki rat” objavljuju Novosti. “Pukovnik Gerokov: Infekcija prototip novog oružja. Prof. Rošalj: Što brže reagovati na pandemije. Dr Kovaljčuk: Virus i kao sredstvo za ubijanje”.

“Kovid 19 stvara tromb u plućima” objavljuje Kurir “upozorenje stručnjaka”.

sava-centar-prodaja-

Beograd, 08.08.2020 - grad Beograd ponudio je prodaju Centra Sava

Ima li puta pomirenja?

“Molim i apelujem na hrvatsko državno i crkveno vođstvo, kao i političke i duhovne vođe našeg naroda, da čine sve štp mogu da se iskoreni mržnja i zavlada mir između dva naroda”, vitira Politika patrijarha Irineja iz intervjua koji objavljuje pod naslovom “Ne može se dobiti rat proterivanjem i uništavanjem sopstvenog naroda”. Patrijarh smatra da je pravi čas za pokretanje razgovora o tome “mogu li crkve, Srpska pravoslavna i Katolička u Hrvatskoj da pokažu put pomirenja kada i njihovi velikodostojnici tih dana s jedne strane služe opela a s druge mise zahvalnice”.

beogradjanka-prodaja

Beograd, 08.08.2020 - grad Beograd oglasio je prodaju zgrade Beograđanka, ali se njjedan kupac nije javio

Graditeljski haos na Zlatiboru

„Urbanistički haos na našoj planinskoj lepotici“ piše u Novostima pod naslovom „Otimaju državnu zemlju na Zlatiboru“. List javlja kako “policija istražuje malverzacije u ataru sela Alin potok”.

Umetnici i epidemija

Blic istražuje “Kako će umetnici preživeti koronu”. List citira Duška Kovačevića (“Sada je i sledeći mesec daleka budućnost”), Juga Radivojevića (“Posebno je teško samostalnim umetnicima”) i Voju Brajovića (“Neki umetnici su već socijalni slučajevi”.

bjelica-sahrana

Beograd, 08.08.2020 - sahrana književnice Isidore Bjelice na Novom groblju

Širenje epidemije u Grčkoj

“Turisti beže s grčkih ostrva” piše u Politici. “Turisti napuštaju grčka ostrva Poros je u karantinu, na Mikonosu raste broj obolelih, u 21 regionu je objavljen crveni alarm, a zabrinjava I sistuacija u Solunu i Atini kojima preti uvođenje novih ograničenja”. List dodaje da je “za proteklih nedelju dana u Grčkoj od virusa korona obolelo preko 900 ljudi, a poslednjih dana više od 150 dnevno, što znatno premašuje epidemiološke pokazatelje koje je Grčka imala ma početku pandemije”.

Uloga nekadašnjeg ruskog šefa diplomatije

Za Novosti govori poznata ruska istoričarka Jelena Guskova, pod naslovom “Kozirjev kao čovek Amerike Beogradu zabio nož u leđa”.

Čekajući crnogorske izbore

“Knežević: Milov kraj gledaću iz Londona” objavljuje tabloid Alo. “U Crrnu Goru ću doći u septembru kad bude oslobođena. Opozicijamože da računa na moju pomoć, poručio za Alo najbogatiji crnogorski biznismen”.

Sreća u nesreći?

“Grupa 25 američkih kompanija, zahvaljujući pandemiji kovida 19 i vladinoj pomoći, enormno napreduje” piše u Politici pod naslovom “Korona profiteri, virus puni džepove najbogatijih”. List objavljuje analizu “američkog ogranka humanitarne organizacije ´Oksfam´” prema kojoj “17 od 25 najprofitabilnijih američkih korporacija zaradiće u ovoj godini 85 milijardi dolara više od proseka za prethodne četiri godine”.

Mladost slavnog fudbalera

“Dragan Džajić se seća igračkog doba” objavljuje Blic pod naslovom “Voleo sam dobar automobile I jedva čekao da izađe Zabavnik”.

Smrt nigerijskog košarkaša u Beogradu

Alo nastavlja da piše o iznenadnoj smrti košarkaša Crvene Zvezde, u petak na treningu, pod naslovom “Odžo je svaki dinar slao mami u Nigeriji”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...