Nema zvanične odluke o nastavi – uživo ili onlajn

BM

(petak, 07.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 06.08.2020 - tenkisti Vojske Srbije i vojni vozači otputovali su u Rusiju na "Međunarodne vojne igre", u disciplinama "Tenkovski biatlon" i "Vojni reli"

Prosvetari još ne znaju kako će učiti đake. Američki ambasador: Ubijali smo Srbe da bismo na Kosovu napravili muslimansku državu. Mogu li Srbi i Hrvati ikad da se pomire? Sastav nove srpske vlade za dve nedelje.

bg-pijaca-bajloni-

Beograd, 06.08.2020 - prizor sa Bajlonijeve pijace (pijaca Skadarlija) u Beogradu

Još se ne zna: u školu ili pred ekran?

“Prosvetari još ne znaju kako će učiti đake” piše u Politici. “Bliži se početak nove školske godine a i dalje nema zvanične odluke da li će nastava biti organizovana uživo ili onlajn”. List dodaje da se snimaju u studiju Radio-televizije-Srbije “časovi za učenike mlađih razreda”.

Američki ambasador o grešci na Kosovu

“Američki ambasador: Ubijali smo Srbe da bismo na Kosovu napravili muslimansku državu”, objavljuje Informer. “Daglas Mekgregor, novoimenovani ambasador SAD u Berlinu, šokirao sve zapadne medije priznanjem da je Vašington pogrešio 1999. godine”

“Pukovnik Daglas Mekgregor, Trampov bliski saradnik: Srbima smo oteli Kosovo I poklonili ga narko-mafiji”, objavljuje tabloid Alo. “Intervenisali smo protiv Srba, pravoslavnih hrišćana, dovely na vlast suštinski muslimansku narko-mafiju I nazvali to velikim uspehom za demokratiju. A ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji. Oni nikada neće biti naši prijatelji. Oni su neizlečivo neprijateljski nastrojeni”, poručio je pukovnik koji je bio jedan od planera strategija NATO agresije na Srbiju 1999. godine”.

Američka pomoć kosovskoj politici

“Emisar iz SAD za priznanje Kosova” objavljuju Novosti pod naslovom “Palmer želi da Beograd kapitulira”.

“OVK ubijao Srbe a Priština ih zakonom proglašava herojima” piše u Kuriru.

“Priština zaobilazi Grenela preko ´starog establišmenta´” objavljuje Politika.

Sećanje na dečje žrtve

“Četvrt veka od hrvatskog zločina na Petrovačkoj cesti” objavljuju Novosti pod naslovom “Ubijena deca nas bude i pružaju nam ruke”. List citira Jovanku Vuković koja kaže “prepoznala sam mog Darka (13) po zubima”i dodaje da su “Nevenku (11) i Žarka (9) ocu Spasi Rajiću doneli u Kesi”.

Pitanje pomirenja?

“Tenzije i 25 godina posle završetka rata, mogu li Srbi I Hrvati ikad da se pomire” objavlčjuje Blic. “Manifestaciji u Kninu na godišnjicu ´Oluje´ prvi put je prisustvovao I jedan Srbin, predsednik SNV Boris Milošević, što je izazvalo niz protivrečnih reakcija i postavilo ključno p itanja – da li je moguće, na koji način i kada pomirenje Srba i Hrvata”.

vojska-dan-recne-flote-s

Novi Sad, 06.08.2020 - svečanost obeležavanja Dana roda rečnih jedinica VS i Dana Rečne flotile KoV

Sve što čovečanstvo zna o koroni

“Najveće svetsko istraživanje, procenjeno da je zaraženo 115 miliona ljudi” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “SZO: Ovo je surova istina o koroni”. List navodi “koliko je kovid opasniji od sezonskog gripa, koolika je smrtnost po godinama, koliko je zaraženih bez simptoma, sve što čovečanstvo zna o koroni”.

 “Lekari upozoravaju, gojimo se zbog korone” piše u Informeru. “Za pet meseci epidemije Srbi su u proseku dobili po 5 kg!”

“Poražavajuće istraživanje lekara” piše u Kuriru. “Samo trećina teških bubrežnih bolesnika uspe da preživi koronu”.

Er Srbija leti na državnim parama?

“Finansijski  izveštaj srpsko-arapske avio-kompanije pokazuje pogoršanje poslovanja u 2019.” Objavljuje Danas pod naslovom “Er Srbija ´zaradila´ ono što im je vlast poklonila”. List navodi da “još ni u jednoj godini neto dobit Er Srbije nije nadmašila iznos državnih subvencija. Profit lane 30 odsto manji nego godinu dana pre, iako je državna pomoć skoro ista”.

Posledice eksplozije u Bejrutu

“Strašne posledice eksplozije, otrov iz Bejruta preti Srbiji”, piše u Informeru. “Vetrovi bi do Evrope mogli da donesu kancerogena jedinjenja nastala posle eksplozije 2.700 tona amonijaka u prestonici Libana, tvrde stručnjaci”.

Bejrut-pozar-gasenje-

Bejrut, 06.08.2020 - gašenje požara u bejrutskoj luci posle eksplozije

Preminula Isidora Bjelica

Informer, Novosti, Blic, Kurir, Alo donose napise o preminuloj književnici Isidori Bjelici.

Nemci i srpski političari

“Otkrivamo, Nemci plaćaju srpske političare“ objavljuje Srpski telegraf.

Borba za vladu

“Ozbiljno političko prestrojavanje na političkoj sceni pre kraja avgusta” najavljuje tabloid Alo pod naslovom “Šapić ministar, Dačić vođa patriotske opozicije”.

“Sastav nove vlade za dve nedelje” objavljuje Politika. Ovaj list najavljuje drugi krug razgovora kod Vučića i novu sednicu predsedništva SNS uz uverenje da je “potrebna široka koaliciona vlada u kojoj će biti mesta i za predstavnike drugih stranaka”.

Vladimir Bilčik, izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta, kaže za Danas: “Nova vlada da se fokusira na vladavinu prava”.

Borba za RTS

“Kurir ekskluzivno otkriva” piše u ovom tabloidu pod naslovom “SPS otima RTS. List navodi kako “Socijalisti preko Mrkinog čoveka preotimaju javni servis u koordinaciji sa Đilasom I njegovim interesno-poslovnim lobijem s kojim je povezan”. Ovaj tabloid tvrdi da je “Vasko Vasović, kandidat za direktora RTS, poznat kao lični snimatelj Mrkonjića od koga je čak dobio kuću. Ujedno je I favorit Dragana Đilasa čiji mu portal daje ogroman proctor za pretnje”.

Pirati na srpskim putevima

“Pirati vrebaju na srpskim putevima” upozorava Milan Nikolić iz AMSS u Blicu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...