Epidemija popušta

BM

(sreda, 05.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Sremska Rača, 04.08.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Sremskoj Rači na obeležavanju 25. godišnjica od akcije "Oluja": Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, patrijarh Irinej, Milorad Dodik, Željka Cvijanović

Do kraja meseca se očekuje smanjenje broj obolelih od kovida 19. Godišnjica progona Srba iz Hrvatske u akciji ´Oluja´, četvrt veka etničkog čišćenja. Predsednik blizu odluke o imenu mandatara za sastav nove vlade, Vučić bira između njih četvoro.

bejrut-eksplozija-

Beirut, 05.08.2020 - posledice ogromne eksplozije u bejrutskoj lucu, u kojoj ej poginulo preko 80 ljudi, a više od 4.000 povređeno

Manje obolelih

“Korona popušta” piše u Blicu. “Pada i broj zaraženih i broj pacijenata”.

“Do kraja meseca se očekuje smanjenje broj obolelih od kovida 19” objavljuje Politika.

“Virus udario na najmlađe, deca na respiratoru” piše u Kuriru. “Sve više mališana s koronom završava na veštačkim plućima. Za mesec dana troje zdrave dece bilo na mehaničkoj ventilaciji u Tiršovoj, dok je u ´Mišoviću´intubiran sportista od 14 godina”.

fra-pariz-maske

Pariz, 04.08.2020 - prizor iz Pariza u uslovima ograničenja zbog pandemije korona virusa

Sećanje na srpske žrtve

“Četvrt veka od ´Oluje´” objavljuju Novosti pod naslovom “Neka nam ne traže da ćutimo i zaboravimo”. List navodi da je “proterano 250.000 Srba, a ubijeno oko 2.000 ljudi mahom civila” i citira “patrijarh: Katolička crkva nije videla ni čula krike nevinog, poklanog naroda” kao i “Vučić: Više nikada nećemo dozvoliti da nas nekažnjeno ubijaju”. Pored ovoga Novosti objavljuju i da je “Vašington kumovao pogromu našeg naroda, Tuđman sproveo Pavelićev plan uz mig Amerike. Uništeno 24.752 kuće, 181 groblje, 78 crkava”.

“25 godina od ´Oluje´ piše u Blicu. “Oprostiti možemo, zaboraviti nećemo”.

“Potresan govor predsednika na obeležavanju godišnjice ´Oluje´ na Rači” objavljuje Informer pod naslovom “Vučić: Šta su vam deca bila kriva?”. List citira: “Ne smemo da ćutimo o Žarku I Nevenki Rajić, deci od devet i jedanaest godina koja su ubijena raketama. To pamćenje osnov je za našu budućnost, to je brana novom zločinu. Srbija je za mir ali svoje žrtve ne zaboravlja”.

“Godišnjica progona Srba iz Hrvatske u akciji ´Oluja´” javlja Politika pod naslovom “Četvrt veka etničkog čišćenja”. List prenosi da se “i u Brionskim spisima, odnosno stenogramima, navodi da je Franjo Tuđman govorio da je cilj te akcije etnički čista Hrvatska, ukazala je premijerka Srbije”.

“Nikada se Srbi u Hrvatskoj neće oporaviti od ´Oluje´” objavljuje Danas “svedočenje Slavena Raškovića, projektnog menadžera u organizaciji forumZFD, koji je kao dečak iz Knina pobegao u Srbiju pre 25 godina”. List navodi kako “Hrvatska slavi svoju pobjedu u ratu bez pronalaska pravih načina da uključi I iskaže poštovanje prema iskustvima I traumama Srba u ´Oluji´, dok Srbija koristi srpsko stradanje u ´Oluji´da moralizira o tome kako su Srbi najveće žrtve rata, kaže Rašković”.

vojska-puska-

Beograd, 04.08.2020 - modularna automatska puška M19 6,5/7,62mm, koju je razvila "Zastava naoružanje", novo je naoružanje Vojske Srbije

Bitka za mesto u vladi

“Premijerka Ana Brnabić o mogućem sastavu novog ministarskog tima” objavljuju Novosti pod naslovom “Vučić razmatra savez sa Šapićem, SPS ga razočarao”.

“Alava na fotelju” objavljuje Informer. “Zorana bi da bude premijer. Mihajlovićeva žestoko napala Brnabićku i optužila je da nije dobro radila. Lobira preko američke ambasade u Beogradu da ´pritisnu´Vučića da je postavi na čelo vlade”.

“Kako god Vučić odluči biće na teškim mukama” piše u Srpskom telegrafu pod naslovom “Rat Ane i Zorane za fotelju premijera”.

“Ana Brnabić otvoreno o formiranju nove vlade” objavljuje Kurir pod naslovom “Premijer ću biti ja ili čovek iz SNS iza kog bih uvek stala”.

“Ko će sve u Nemanjinu 11” pita Blic. “Šapić sve bliži vladi, Rusi kvare posao SPS”.

Tabloid Alo objavljuje da je “predsednik blizu odluke o imenu mandatara za sastav nove vlade” pod naslovom “Vučić bira premijera između njih četvoro”, uz fotografije Ane Brnabič, Marka Đurića, Miloša Vučevića i Branislava Nedimovića.

“Ana Brnabić jedan od dva kandidata za premijera” piše u Politici.

Danas objavljuje “političke izvore o favoritima za članove buduće Vlade Srbije” pod naslovom “Irena Vujović naseđuje Gorana Trivana?”

kin-ccen-djuric-bg-

Beograd, 04.08.2020 - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo

Prisluškivani razgovori

Srpski telegraf objavljuje “prisluškivane razgovore Klintona I Putina o rušenju Miloševića”.

lukasenko-predizborni-govor-

Minsk, 04.08.2020 - obraćanje naciji predsednika Belorusije Alekasandra Lukašenka, uoči nedeljnih izbora

Produžena zabrana putovanja?

“Rampa za Srbe do kraja leta” objavljuje Informer pod naslovom “Nema ništa od Grčke ni u septembru!”

izrael-vojska-golan-

Golanska visoravan, 04.08.2020 - vežba izraelske vojske na Golanskoj visoravni, prema granici sa Sirijom

Drumska mafija

“Čuvajte se drumske mafije, buše gume pa nude pomoć po paprenim cenama” objavljuje Informer upozorenje AMSS.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...