Manje novoobolelih, broj zaraženih pao ispod 300 dnevno

BM

(utorak, 04.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Belincona, 03.08.2020 - Crkvena opština Tičino u Švajcarskoj i Humanitarna organizacija "Nemanjići" organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja i transporta medicinske opreme za bolničke centre u Srbiji i Republici Srpskoj

Broj zaraženih pao ispod 300 dnevno posle više od mesec dana. Veća okupljanja najviše šire kovid 19 u Srbiji. U bolnicama sve više dece s visokom temperaturom. Srbija kupila PVO rakete od Kine. Uz proteste konstituisan novi saziv srpskog parlamenta, poslanici se zakleli, Nogo iza rešetaka. Pupovac: Milošević ide u Knin da stavi krst na mržnju. Tomo Medved, hrvatski ministar veterana i predsednik Hrvatske Zoran Milanović po prvi put najavili odlazak na komemoraciju žrtvama zločina nad srpskim stanovništvom u Gruborima. Gledaoci će u direktnom TV prenosu iz Sremske Rače, sećanja na stradale u ´Oluji´ imati prilike da vide na površini reke Save hologramski ispisana imena desetina stradalih Srba, dok će na nebu iznad biti, takođe hologramski, prikaz Belog anđela. Danas zahlađenje, oluje s gradom i jakim vetrom u celoj Srbiji.

ital-genova-most

Đenova, 03.08.2020 - ceremonija otvaranja novog mosta u Đenovi, izgrađenog na mestu starog mosta koji se srušio 14. avgusta 2018. godine i usmrtio 43 osobe

Preteća predviđanja

“Doktori upozoravaju: Ako se spoje grip i korona, imaćemo italijanski scenario”, piše u Informeru.

Blic upozorava “oprez, veća okupljanja najviše šire covid 19 u Srbiji”, pod naslovom “Proslave krivac za nova žarišta korone”. List dodaje kako je “poslednji primer Temerin gde je posle matura i svadbi za kratko vreme registrovano više od 200 obolelih. Lekari pozivaju na striktno poštovanje preporučenih mera zaštite”.

“Deca na udaru” javljaju Novosti. “ U ´Mišoviću´ na respiratoru vaterpolista (14 godina)”.

“Nova pretnja od korone” piše u Srpskom telegrafu. “U bolnicama sve više dece s visokom temperaturom”.

kriz-stab-3.8.-

Beograd, 03.08.2020 - U prethodna 24 časa u Srbiji je testirano 7.168 osoba, a pozitivno na COVID-19 bilo je 258, dok je preminulo još osmoro pacijenata, tako da je ukupan broj preminulih od početka epidemije korona virusa dostigao 598, saopštio je danas Krizni štab: Konferencija za novinare Kriznog štaba, Predrag Kon, Ivo Udovičić

Kazne za đake zbog maski

O “povratku u školu” Novosti objavljuju naslov “Suspenzija za učenike koji ne nose masku”. List dodaje da će “maske biti obavezne i za đake i za nastavnike, obavezno će biti i češće pranje ruku. I distanca će morati da se drži, u učionicama neće smeti da boravi više od 15 dece, a većina škola koje imaju dovoljno prostora najavila je deljenje đaka po grupama. Za nepoštovanje mera najavljene su i sankcije, pa će deca koja ne budu poštovala mere zaštite - biti kažnjena.”

indonez-dzakarta-studenti

Jakarta, 03.08.2020 - zaštitne mere za studente tokom nastasver na fakultetu u Džakarti

Skupo testiranje kod privatnika

Novosti pišu o “analizi antitela” pod naslovom “Privatnici ´deru´ na testovima”. List navodi da “naplaćuju I do četiri puta skuplje nego u državnim laboratorijama. Pravdaju se time da ´otkrivaju´ ima li u krvi aktivne infekcije”.

Manje zaraženih

“Dobra vest” piše u Blicu. “Broj zaraženih pao ispod 300 dnevno posle više od mesec dana”.

“Manje novoobolelih, virus odneo još osam života”, objavljuje Politka.

Nema dokaza o korona-sterilitetu

“Za sada nema dokaza da korona izaziva sterilitet” objavljuje Politika. “Kovid 19 može biti fatalan za trudnice, a kako je objavljeno u stručnoj literaturi. Od 3.231 buduće majke s kovidom 19, preminule su njih 23 kao i 31 dete”.

Nove rakete za PVO

“Srbija je rešila pitanje protivvazduhoplovne odbrane (PVO) velikog dometa, koje je duže od dvadeset godina zaokupljalo pažnju vojnih stručnjaka, ugovaranjem nabavke kineskog sistema FK-3” objavljuje Politika. List dodaje da “FK-3 spada u modern sisteme PVO I za sada ga koristi samo kineska Narodnooslobodilačka armija.”

skup-srb-zakletva-

Beograd, 03.08.2020 - konstitutivna sednica 12. saziva Narodne skupštine Srbije

Nova Skupština

“Konstituisan 12. saziv Skupštine od uvođenja višestranačja” objavljuju Novosti pod naslovom “Poslanici se zakleli, Nogo iza rešetaka”.

“Srbija dobila novi parlament, zasedanje pod maskama” javlja Kurir a Politika – “Konstituisan novi saziv Skupštine Srbije”.

“Uz proteste konstituisan novi saziv srpskog parlamenta” izvešatva Danas pod naslovom “Zviždanje poslanicima I uzvici: ´Ruglo Srbij´!”

skup-prot-3.8.

Beograd, 03.08.2020 - protest ispred parlamenta povodom konstitutivne sednice 12. saziva Narodne skupštine Srbije

Uhapšen bivši opozicioni poslanik

“Opozicija opet pravila haos, Nogo uhapšen zbog divljanja ispred Skupštine, u kolima mu našli puške za pejntbol, baklje…”, javlja Informer.

Srbin i Gotovina

“Bedno, Srbin hvali Gotovinu” piše u Informeru. “Boris Milošević, koji ide na proslavu ´Oluje´, rekao je da je ´vrlo zadovoljan´što dolazi i hrvatski zločinac i ubica Srba Ante Gotovina. Milošević izjavio i da može da potpiše svaku generalovu reč”.

“Hosovci puni ´razumevanja´ za Srbina koji slavi ´Oluju´” objavljuju Novosti. “´Za dom spremni´ čeka Miloševića”. List dodaje da  “Vrući doček Borisu Miloševiću u Kninu pripremaju crnokošuljaši iz HOS, koji su za obeležavanje ´Oluje´ izradili i posebne majice na kojima je njihov grb sa natpisom ´Za dom spremni´”.

“Predstavnik Srba u Hrvatskoj Boris Milošević ne ide u Knin na obeležavanje 25. godišnjice operacije ´Oluja´da bi slavio već da bi stavio ´krst na mržnju´, ocenio je juče predsednik SDSS-a Milorad Pupovac”, piše u Politici pod naslovom “Pupovac: Milošević ide u Knin da stavi krst na mržnju”.

“Četvrt veka od početka hrvatske vojne akcije i proterivanja Srba iz Krajine” objavljuje Danas pod naslovom “Sudbina 770 ljudi nestalih u ´Oluji´ i dalje nepoznata”. List navodi kako su “mediji u Srbiji zanemarili činjenicu da su Tomo Medved, hrvatski ministar veterana i predsednik Hrvatske Zoran Milanović po prvi put najavili odlazak na komemoraciju žrtvama zločina nad srpskim stanovništvom u Gruborima.” Lisz citira I Savu Štrbca: “Domašena je ako ne i premašena projekcija Tuđmana I njegovog establišmenta s početka devedesetih da kada Srbe svedu na manje od tri procenta u ukupšnoj populaciji, za sva vremena će biti rešeno srpsko pitanje kao remetilački faktor”.

Obeležje stradalim u “Oluji”

Skup povodom “sećanja u Sremskoj Rači” Novosti najavljuju pod naslovom “Imena mučenika na savskoj vodi”.

“Ovaj most je nemi svedok užasa i patnji srpskog naroda. Spasavajući sebe i svoju decu od zločina i sigurne smrti, ovuda, kao žrtve etničkog čišćenja, prođoše stotine hiljada Srba Krajišnika u avgustu 1995. godine. Došavši u Srbiju našli su nadu, utočište i spas.

Ove potresne reči ispisane su na spomen-ploči, prvom obeležju stradalim Srbima tokom ´Oluje´, a koju će u utorak na mostu u Sremskoj Rači otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.”

Kako Novosti saznaju, “između ostalog, gledaoci će u direktnom TV prenosu imati prilike da vide na površini reke Save hologramski ispisana imena desetina stradalih Srba, dok će na nebu iznad biti, takođe hologramski, prikaz Belog anđela”.

Buduća vlada

Blic “otkriva ko je od naprednjaka za vlast sa socijalistima”.

“Lončar se iz vlade vraća u Urgentni centar” piše u tabloidu Alo. “Video sam ga juče da sređuje svoju staru kancelariju a doneo je I torbu sa ličnim stvarima, tvrdi I zvor Alo iz Urgentnog centra” objavljuje ovaj tabloid.

Propala putovanja

U Novostima piše kakva je “sudbina zamenskih putovanja” pod naslovom “Bankrot agencije briše I vaučere”.

ameri-asto-more-

Pensacola, 03.08.2020 - posada Spejs Iksa bezbedno je sletela na vode Meksičkog zaliva posle dva meseca u svemiru. To je prvo sletanje na vodi još od Apolo misije 1975. godine i prvi put da je jedna privatna kompanija poslala ljude na Međunarodnu svemirsku stanicu

Hrabri Senad

Kurir objavljuje “priču koja vraća veru u ljude” pod naslovom “Heroj, ženi zaraženoj koronom dao veštačko disanje”. List navodi da je “Senad Dautović (33) iz Novog Pazara bez trunke razmišljanja pomogao ženi koja je prestala da diše iako je znao da je zaražena”.

“Junačina iz Novog Pazara, ženi zaraženoj koronom dao veštačko disanje”, objavljuje Alo.

Najava zahlađenja

“Danas zahlađenje”, najavljuje Informer. “Oluje s gradom i jakim vetrom u celoj Srbiji”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...