Vakcinacija u Rusiji počinje u oktobru

BM

(nedelja, 02.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Berlin, 01.08.2020 - demonstracije u Berlinu protiv restriktivnih mera koje su uvedene u Nemačkoj zbog drugog talasa pandemije korona virusa (kovid-19)

Mihail Muraško, ministar zdravlja saopštio da vakcinaciju u Rusiji počinje u oktobru. U Zemunu počinje izgradnja kovid bolnice. Uprkos upozorenjima lekara, kupači na Adi Ciganliji i sličnim izletištima ponašaju se kao da pandemija ne postoji. Politički predstavnik Srba u hrvatskoj vladi potvrdio odlazak u Knin, a istoričari upozoravaju - identitet Srba u Hrvatskoj više ne postoji. Devojčice u Srbiji masovno izložene onlajn seksualnom nasilju.

Nova bolnica

Novosti najavljuju izgradnju “kovid – bolnice do 1. decembra”. List javlja da je “predsednik države položio kamen temeljac”.

“U Zemunu počinje izgradnja kovid bolnice” objavljuje Politika.

“Predsednik Vučić prisustvovao početku izgradnje nove kovid bolnice” piše u tabloidu Alo pod naslovom “Svi da pomognemo našim lekarima”.

Ruska vakcina

“Vakcinacija u Rusiji počinje u oktobru” objavljuje tabloid Alo. “Prvi će biti vakcinisani nastavnici I medicinski radnici, saopštio je Mihail Muraško,  ministar zdravlja”.

Opasna izletišta, bezbrižni posetioci

“Kupališta prepuna, maske se ne neose, distance nema” piše u Kuriru. “Dr Predrag Kon: Među 100.000 kupača na Adi, bar njih 100 je zaraženo”, Kurir dodaje da, “uprkos upozorenjima lekara, kupači na Adi Ciganliji i sličnim izletištima ponašaju se kao da pandemija ne postoji”, pod naslovom “Oaze postale epidemiološke bombe, leglo zaraze”.

Privreda za sada dobro, zima neizvesna

“Kako će ekonomija da preživi koronu” pita Politika pod naslovom “Za srpsku privredu nema zime – do zime”. List podseća da državna pomoć firmama garantuje očuvanje radnih mesta – za sada. Za jesen, međutim, najavljuju se nove neizvesnosti - novi talas epidemije i potreba za novu pomoć privredi.

Atentat na Pavelića

“Novi detalji o atentatu na Pavelića iz Arhiva SANU”, objavljuju Novosti.

Srpski političar na proslavi ´Oluje´

“Slavi gde mu je ubijena baba: Milošević potvrdio odlazak u Knin, a istoričari upozoravaju - identitet Srba u Hrvatskoj više ne postoji” objavljuju Novosti.

“U Knin idem otvorenog srca, iskreno, sa nadom da ova vlada može da napravi taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani.

Ovo je napisao jutros na društvenim mrežama potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, koji će sigurno 5. avgusta biti u Kninu, u delegaciji hrvatske vlade” prenose Novosti.

“Prisetio se i svog doživljaja "Oluje" koju je, dočekao u rodnom Šibeniku, brinući tih dana za oca koji je bio mobilizovan kao hrvatski vojnik, za svoje prijatelje koji su bili u Hrvatskoj vojsci, kao i za rodbinu koja je bila na drugoj strani.

Nakon očeve demobilizacije, priča on, odlazili su u selo Bribirske Mostine, gde je bio svedok pljački napuštenih srpskih kuća, gde je ostala da živi njegova baba koja nije htela da napusti svoju kuću.

 Početkom septembra našli su je mrtvu, bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Ubica je pronađen slučajno zbog vlastitog bahaćenja, smatrajući da niko neće istraživati ubistvo "četnikuše", kako je sam rekao. Osuđen je na 7,5 godina, da bi izašao za 3,5 godine, nakon što je dobio predsednikovo pomilovanje - ispričao je Milošević.” Novosti dodaju: “Istoričar Ljubodrag Dimić vidi gest Miloševića kao akt samoporicanja i samoponištavanja kojim bi se, kaže, potvrdilo da identitet Srba u Hrvatskoj više ne postoji.”

“Ubio mi je babu a Tuđman ga je pomilovao” objavljuje tabloid Alo.

Nova vlada

Kurir produžava nagađanja o budućoj vladi pod naslovom “Čadežu privreda, kultura Maji Gojković”.

Šverc kokaina

“Put BAlkana otišlo 25.055 kontejnera sa kokainom” objavljuju Novosti “dosije agencije GI-TOK”. List navodi da su “ljudi sa balkanskih prostora cenjeni jer govore strane jezike , imaju veze u svim lukama”.

Nasilje nad devojčicama

Blic objavljuje “istraživanje autonomnog ženskog centra” pod naslovom “Devojčice u Srbiji masovno izložene onlajn seksualnom nasilju”. List navodi da je “više od polovine devojaka bilo izloženo onlajn komentarima seksualne sadržine, a gotovo svaka deseta je doživela da neko objavi njene fotografije koje je toj osobi privatno poslala”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...