Ruska vakcina već u avgustu?

BM

(četvrtak, 30.07.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Rim, 29.07.2020 - italijanske vlasti uvele su obavezno testiranje turista koji dolaze iz Rumunije, Bugarske i Ukrajine - prizor sa autobuske stanice u Rimu

Iz Rusije 10. avgusta stiže vakcina protiv korone, javljaju tabloidi. Vladini stručnjaci spremaju aplikaciju za praćenje zaraženih kovidom. Spekulacije da će specijalni posrednik EU u dijalogu beograda i Prištine predati direktoru Kancelarije za KiM poverljiv nacrt pravno obavezujućeg sporazuma, Iz Brisela su demantovali. Čeka nas najvreliji period od početka godine, u čitavoj Srbiji temperature će se kretati između 33 i 36 stepeni.

meka-hadziluk-mere-

Meka, 29.07.2020 - tradicionalno hodočašće - hadžiluk muslimanskih vernika u svetom islamskom gradu Meki održava se ove godine uz pojačane mere bezbednosti zbog opasnosti od pandemije korona virusa

Stiže vakcina?

“Rusi objavili: Imaćemo vakcinu već 10. avgusta”, piše u Informeru, a u Kuriru “Iz Rusije 10. avgusta stiže vakcina protiv korone”.

Posledice korone

Informer citira dr Petra Seferovića: “Korona oštećuje i srce!”.

O posledicama virusa piše i u Novostima: “Nemaju ni simptome a pluća u ožiljcima”.

“Svetska naučna javnost je došla do otkrića da je gojaznost jedna od glavnih kakakteristika mnogih mlađih ljudi koji su imali težak oblik virusa korona ili su izgubili život zbog kovida 19” objavljuje Politika pod naslovom “Gojazni se teže bore protiv korone”.

Srpski telegraf objavljuje “novo istraživanje” pod naslovom “Skala rizika smrti zaraženih koronom”.

kr stab 29.7

Beograd, 29.07.2020 - sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije kovida-19: Branislav Tiodorović, Predrag kon, Mijomir Pelemiš

Praćenje kretanja zaraženih

Dr Branislav Tiodorović kaže za Blic: “Dovoljan je jedan veći skup da još više bukne epidemija”.

“Vladini stručnjaci spremaju aplikaciju” javljaju Novosti. “Mobilni ´prati´ zaražene kovidom”.

london-prot-mediciari-

London, 29.07.2020 - protest medicinara u Londonu - sindikati zdravstva pokrenuli su kampanju za povećanje plata medicinskim sestrama i negovateljima

Opet ultimatum

“Nova žestoka ucena” javlja Infomer pod naslovom “Priznajte ´Kosovo´ i možda uđete u EU”. Ovaj tabloid navodi kako “u Briselu pišu ´sveobuhvatni sporazum´, koji predviđa da Srbija prizna lažnu državu Kosovo a da zauzvrat dobije obećanje da će 2025. ili 2026. ´najverovatnije´postati članica Evropske unije”. List dodaje “Na mukama: Predsednik Aleksandar Vučić u krajnje nezavidnoj situaciji”.

Novosti objavljuju “odgovor na nacrt sporazuma sa Prištinom” pod naslovom “Odbićemo i nagoveštaj ultimatum oko Kosova”.

“Vučić odgovorio EU: Džaba vam pretnje, od priznavanja Koosva nema ništa” piše u Srpskom telegrafu.

“Evropski pregovarači podmeću nam kukavičje jaje” piše u tabloidu Alo. “Lajčak će danas u Brisaelu srpskoj delegaciji ponuditi sporazum kojim se od Srbije traži da prizna lažnu državu ali od tog prljavog posla nema ništa”, navodi ovaj list pod naslovom “Srbija neće prihvatiti ultimatum za Kosovo!”

“Da bi privoleli Beograd da pristane na nepovoljan sporazum o KiM, neke države Zapada mogle bi da osim svakodnevnih političkih i diplomatskih akcija, ucenjuju Srbiju i ekonomskim paketom iz evropskih fondova koji će našoj zemlji biti potrebni u saniranju štete u privredi od virusa korona”, piše u Politici. Pritisci država Kvinte na Srbiju zapravo nisu nikada ni prestajali i u poslednje vreme se pojačavaju. Usred takve situacije danas je planirano da bude održana nova runda tehničkog dijaloga u Briselu, a uoči tog susreta pojavile su se spekulacije da će specijalni posrednik EU u dijalogu beograda i Prištine Miroslav Lajčak, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću dati poverljiv nacrt pravno obavezujućeg sporazuma. Iz Brisela su ovakve navode demantovali, naglasivši da do predloga sporazuma treba prvo da budu primenjeni već postoječi, i da se u međuvremenu postignu dogovori i u drugim oblastima”, objavljuje Politika pod naslovom “Pritisci na Srbiju nikad nisu prestajali”.

dacic-harcenko-29.7.

Beograd, 29.07.2020 - prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandar Bocan Harčenkom

Ko će biti u novoj vladi?

Blic “saznaje klo se seli a ko ostaje u Nemanjinoj 11”. List tvrdi “Brnabić će ostati premijerka, većina ministara odlazi”. Kako Blic navodi “deset ministara napušta vladu, četiri ostaju na svojim mestima a dva ministra menjaju resor”.

brnab fabrici video

Beograd, 29.07.2020 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je danas virtuelni sastanak sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem povodom situacije u vezi pandemije korona virusa

Tokovi novca i politike

“Ne jenjavaju kritike na zahtev Uprave za sprečavanje pranja novca da ispita finansijske transakcije pojedinih nezavisnih medija i nevladinih organizacija” objavljuje Danas pod naslovom “Da li je u pitanju osveta Siniše Malog medijima?” List dodaje da “na spisku nema medija I nevladinih organizacija naklonjenih vladi”.

 “Darežljivi sponzori” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Stranci NVO u Srbiji upumpaju 12 miliona evra godišnje”.

ameri amb 29.7.

BEOGRAD, 29.07.2020 - Sjedinjene Države su zabrinute zbog nečega što deluje kao selektivna istraga o izvesnom broju organizacija civilnog društva i medijskih kuća u Srbiji koje se bave istraživačkim novinarstvom, saopštila je danas Ambasada SAD u Beogradu.

Proslava zločina

U Informeru piše da “Srbin ide da slavi ´Oluju´!?” List navodi da “Boris Milošević, potpredsednik hrvatske vlade, najavljuje da će otići u Knin na proslavu zločina u kome je proterano 250.000, a ubijeno više od 2.000 Srba!”

“Srbi na korak od odlaska na proslavu ´Oluje´” piše u Politici.

Vojske

“Hrvati priznali” objavljuje Kurir, “po naoružanju nismo ni blizu srpskoj vojsci, oni su mnogo moćniji od nas!”

vojska-batajnica-kadeti

Beograd, 29.07.2020 - ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas kadete Vojne akademije koji na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"“ u Batajnici realizuju letačku obuku na avionima i helikopterima

Zatvorene granice ka EU

“EU nam zatvara granice sve do kraja avgusta” piše u Blicu.

Vrućine

“Čeka nas najvreliji period od početka godine, ne izlazite iz hladovine” upozorava tabloid Alo. “Temperatura će se u čitavoj Srbiji kretati između 33 i 36 stepeni, a vrućine mogu prouzrokovati ozbiljne zdravstvene problem ne samo hroničnim bolesnicima već I zdravima! Roditelji bi naročito trebalo da obrate pažnju na decu do 12 godina” piše u ovom listu pod naslovom “Oprez: Danas I sutra vreme opasno po život!”

Čovek koji je pucao na Pavelića

“Polemika treba li Blagoje Jovović da dobije ulicu u Beohradu” objavljuje Danas pod naslovom “Istoričari se podelili oko atentatora na Pavelića”.

“Intelektualci o izjavama profesora” objavljuju Novosti pod naslovom “Uvredili ste srpski narod”. List obajvljuje fotografije profesora Nikole Samardžića i Dubravko Stojanović uz najavu “Skandal: Pokazali razumevanje prema Paveliću”.

Skupi džipovi za komunalnu policiju

“Nabavka luksuznih džipova za komunalnu miliciju izazvala revolt građana” objavljuje Danas. “Kupovina lend rovera pokazje bahatost države”.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...