Vrh SNS protiv vlade sa SPS

Bm

(sreda, 22.07.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 21.07.2020 - sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" povodom konsultacija za formiranje nove Vlade Srbije: Aleksandar Vučić, Nikola Selaković, Milan Krkobabić, Miloš Vučević, Rasim Ljajič

I prilikom formiranja prethodne vlade veći deo predsedništva smatrao je da treba prekinuti savez sa socijalistima, ali je prevladao Vučićev stav da treba praviti široku koaliciju. Zaraženih je i do deset puta više ali nemaju simptome. Vakcina do kraja godine. Više od 300 doktora traži od vlasti da se preispitaju podaci o koroni i poziva Krizni štab da preuzmu odgovornost za greške. Najviše zaraženih turista u Grčku stiglo iz Srbije. Episkopski savet SPC u Crnoj Gori ocenio je da je dijalog služio za nove ucene crkve i aktuelni politički marketing.

zlatibor-gondola-

Čajetina, 21.07.2020 - zlatiborska Gold gondola biće puštena u probni rad do 19. avgusta, izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović

Naprednjaci traže ceo kabinet

„Naprednjaci tražili mandat za sastav kabineta“ objavljuju Novosti pod naslovom „Većina u vrhu SNS protiv Vlade sa SPS“.

Među najglasnijim protivnicima koalicije sa socijalistima su, kako nezvanično saznaju Npvpsti, Nebojša Stefanović i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić. Ostanku Ivice Dačića u novoj vladi, prema našim informacijama, protive se i Zorana Mihajlović, Vladimir Đukanović, Jadranka Joksimović, Vladanka Malović... Ovo nije prvi put da čelni ljudi naprednjaka ne žele saradnju sa Dačićevom strankom. I prilikom formiranja prethodne vlade veći deo predsedništva smatrao je da treba prekinuti savez sa socijalistima, ali je prevladao Vučićev stav da treba praviti široku koaliciju, podseća ovaj list.

Tabloid Alo „otkriva: Bivši predsednik juče na Andrićevom vencu“ pod naslovom „Vučić zvao Tomu na razgovor o novoj vladi“. List dodaje da će „u novoj vladi biti mnogo kadrovskih osveženja. Koalicija SPS-JS dobija dva resora, jedno ministarstvo za Dačića a drugo za Palmu“.

konsult-izjave-posle-s.

Beograd, 21.07.2020 – izjave posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" povodom konsultacija za formiranje nove Vlade Srbije: Milan Krkobabić, Miloš Vučević, Rasim Ljajič

Zaraženih deset puta više, čekajući vakcinu

Blic objavljuje razgovor sa dr Darijom Kisić Tepavčević pod naslovom „Zaraženih je i do deset puta više ali nemaju simptome“.

Srpski telegraf objavljuje „ekskluzivnu ispovest doktora Nestorovića“ pod naslovom „Sve mi je dopizdelo, ovo je ludilo“. List navodi kako je „poznati stručnjak posle 17 dana ćutanja otkrio zašto je otišao iz kriznog štaba i povukao se u ilegalu“.

„Srpski naučnik sa Harvarda otkriva – korona mutira, na jesen će biti još gore, vakcina do kraja godine“ objavljuje Kurir. „Cepivo će prvi dobiti medicinari i stariji. Na proleće masovna vakcinacija, kaće za Kurir Nemanja Despot Marjanović, srpski naučnik s prestižnog američkog univerziteta“, objavljuje ovaj tabloid i dodaje da su „naši istraživači izdvojili izmenjeni genom korone – Srpski soj virusa“.

U tabloidu Alo piše da se „konačno pojavilo svetlo na kraju tunela“ pod naslovom „Ruska vakcina spremna za upotrebu“. List tvrdi da „cepivo koje su napravili vojni eksperti i Nacionalni institut za epidemiologiju i mikrobiologiju ´Galamej´ razvija imuni odgovor na koronavirus. Britanska vakcina će biti dostupna početkom sledeće godine“.

„Torlak ponovo pravi vakcinu protiv gripa. Institut će proizvesti od 100.000 do 150.000 doza dok će ostala količina biti uvezena jer treba vakcinisati oko dva miliona ljudi. Piše u Politici. „Ovo će biti prva srpska vakcina protiv sezonskog gripa posle pauze od 15 godina“. List dodaje da „Britanci,Kinezi i Rusi prednjače u trci za cepivo“ kada je reč o virusu korona.

metro_mihajlovic-

Beograd, 21.07.2020 - potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović je danas, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkonijem, prisustvovala potpisivanju ugovora za izradu projektno-tehničke domumentacije za projekat izgradnje metroa između grada Beograda, JKP „Beogradski metro“ i Kompanije „Ežis“: Zorana Mihajlović, Goran Vesić, Žan-Luj Falkoni, Olivije Bovar

Peticija lekara

„Više od 300 doktora traži od vlasti da se preispitaju podaci o koroni i poziva Krizni štab da preuzmu odgovornost za greške“, pod naslovom „Lekari koji hoće da sačuvaj obraz i vlast“. List navodi Vuka Vučića, specijalistu ortopedije koji kaže_ „Nama ne treba podrška ni vlasti ni opozicije ni bilokakve političke organizacije. Ovo je potpuno apolitičan skup, odnosno pokret struke. Među nama su  mnogi ugledni stručnjaci koji su spremni da ponude svoje rešenje za izlaz iz trenutne situacije“, kao i Gordana Radonjić Lazović, profesorku: „Osobe koje sede u Kriznom štabu imaju veću odgovornost od ostalih. Još u februaru značajni stručni časopisi pisali su da se virus prenosi vazduhom i da se radi o visokoj kontagioznosti. To je trebalo da bude predočeno domaćoj javnosti još u martu.“

Iz Srbije najviše zaraženih turista u Grčkoj

„Najviše zaraženih turista u Grčku stiglo iz Srbije“ objavljuje Politka. „Srbija je, sa 78 slučajeva, prva po broju turista zaraženih virusom korona koji su u Grčku ušli u prvom talasu, od 15. juna do zatvaranja granica za naše državljane 6. jula, kada je na graničnom prelazu Promahonas iz Bugarske propušten poslednji konvoj srpskih vozila koja su se tu zatekla posle ponoći“. Politika dodaje da su „iza Srbije na spisku Bugarska sa 63, Rumunija sa 61 i Albanija sa 23 zaražena virusom korona koji su preko kopnene granice uđli u Grčku“.

Amerikanci i Kinezi u Srbiji

„Tramp poslao ultimatum“ piše u Informeru, „Oterajte Kineze iz Srbije“. Ovaj tabloid tvrdi da je „iz amabasade SAD stigao zvaničan zahtev da Beograd stavi na crnu listu kineske kompanije koje ugrožavaju američke ekonomske interese“.

eu-dogovor-makron-merkel

Brisel, 21.07.2020 - samit šefova država ili vlada zemalja EU na kojem je dogovoren budžet i plan za oporavak ekonomije od posledica pandemije koronavirusa: Angela Merkel, Emanuel Makron

Opozicija

„Saša Radulović optužio lidera SzS: Đilase uzeo si pare od pljačkaških privatizacija“ objavljuje Informer.

tuzba-ustav-palata_pravde--

Beograd, 21.07.2020 - Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je danas tužilaštvu u Beogradu prijavu protiv NN osoba koje su kršile zakon u odredbama o biračkom pravu, jer je jedna osoba sprovodila druge na glasanje, a u nekim slučajevima i glasala umesto njih: Savo Manojlović

Pregovori vlasti i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

Propali pregovori u Podgorici, javljaju Novosti. „SPC odbila ultimatum“.

„Episkopski savet SPC u Crnoj Gori ocenio je da je dijalog služio za nove ucene crkve i aktuelni politički marketing, dok je crnogorski premijer Duško Marković saopštio da su razgovori okončani bez rezultata uprkos brojnim ustupcima koje je napravio vladin pregovarački tim“.

Molitva i žalost

„Turska pozvala i strane zvaničnike na prvu islamsku molitvu u ´novoj´ džamiji“ pod naslovom „Zbog Aja Sofije 24. jul dan žalosti u pravoslavnom svetu?“

Spomenici velikanima

Novosti javljaju da „velikani dobijaju obeležja u centru Beograda“ pod naslovom „Spomenici Meši, Zmaju i Crnjanskom“.

Čeda tražio pištolj

„Čeda tražio pištolj: Vozač odbio da mu da oružje i rekao mu da se smiri“ piše u Novostima. „Lider LDP Čedomir Jovanović je tokom napada na vlasnika Ambulante za rehabilitaciju "Fizio centar" Žarka Ivkovića, u subotu, od svog vozača tražio pištolj iz kola, ali je on odbio da mu ga da! Ove nove detalje okršaja koji se vodio ispred prostorija ordinacije na Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, za "Novosti" je posle četvoročasovnog iskaza u policiji otkrio Ivkovićev advokat Dejan Dubajić, na kojeg je Jovanović takođe nasrnuo“ objavljuju Novosti a u Kuriru piše da „firme Čede i njegove žene duguju čak 10.000.000 evra“ pod naslovom „Žive na tuđ račun, prevaranti“.

Posle tragedije majke i deteta u Nišu

Novosti, Blic, Informer, Srpski telegraf, Kurir, Alo prenose ispovest supruga i detalje o preminulim  porodilji i bebi u niškom kliničkom centru.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...