Korona ponovo podiže uzbunu

BM

(subota, 27.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Doljevac, 26.06.2020 - Crveni krst Srbije uputio je danas 8,1 tonu pomoći stanovništvu pogođenom poplavama na području Prokuplja, Doljevca, Blaca, Žitorađe, Kuršumlije, Kruševca i Despotovca

Virus se ubrzano širi, moguće zabrane javnih okupljanja u Beogradu, Kragujevcu i Vranju. Srbija traži garancije za ulazak u EU, realno da uđemo do 2026. Izbori se ponavljaju na 234 mesta, više od 200.000 birača može opet da glasa. Nije zaživela odluka NBS o kupovini prvog stana, banke ne haju za smanjenje učešća za kredit.

zemun-gospodska-

Beograd, 26.06.2020 - manifestacija "Šarm Gospodske ulice" u Zemunu, u okviru festivala "Dunavu s ljubalju"

Srbija i ulazak u EU

“Predsednik sa evropskim zvaničnicima” javljaju Novosti pod naslovom “Srbija traži garancije za ulazak u EU”. List dodaje kako je “realno da uđemo do 2026, kaže šef države”.

“Aleksandar Vučić u Briselu” piše u Kuriru pod naslovom “Verujem da do 2026. Postajemo članica EU”.

“Napokon dobra vest iz Brisela” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Srbija 2026. Konačno ulazi u Evropsku uniju”. List citira: “Pristupni pregovori trebalo bi da budu okončani 2024. Godine, saopštio je Vučić”.

“Predsednik Srbije  Alkesandar Vučić u Briselu” javlja Politika pod naslovom “Srbija može u EU 2026.”. List navodi kako je “Ursula fon der Lajen podržala ponovno uspostavljanje dijaloga između Prištine I Beograda pod pokroviteljstvom Brisela, što je ključno za napredak ka Evropskoj uniji”.

vucic-ursula-brisel

Brussels, 26.06.2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

Ponavljanje izbora na 234 mesta

“Izbori se ponavljaju na 234 mesta, POKS ima šanse da pređe census” piše u Informeru. “Na mestima na kojim je RIK poništio izbore ima 203.012 glasača. Pokretu obnove Kraljevine Srbije za census fali oko 13.000 glasova”.

“POKS juri oko 11.700 glasova” piše u Novostima.

“Više od 200.000 birača može opet da glasa”, piše u Politici.

“Kakos u naprednjaci napravili totalni haos od izbora u Šapcu” objavljuje Danas. “Zdravi glasali umesto bolesnih, aktivisti SNS sami popunjavali glasačke listiće nepokretnih građana. Zabeležena 262 kršenja izbornog procesa o čemu su svedočila 123 birača pod punim imenom”.

ada-otvaranje-

Beograd, 26.06.2020 - Podizanjem „plave zastave” danas je sezonu kupanja na Adi Ciganliji otvorio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević

Epidemija

“Virus se ubrzano širi, korona ponovo podiže uzbunu” objavljuju Novosti. “Moguće zabrane javnih okupljanja u Beogradu, Kragujevcu i Vranju. U Novom Pazaru više zaraženih sada nego na vrhuncu epidemije”. LIsti citira I predsednika Srbije Aleksandra Vučića: “Ako se ne uozbiljimo, nije isključeno uvođenje mera”.

“SZO: U Evropi se korona širi 6zbog popuštanja mera” objavljuje Politika. “SZO predviđa da će se situacija tokom leta smiriti, ali se treba spremati za jesen kada će, istovremeno sa kovidom 19, kružiti I sezonski grip”. List dodaje da je “U Novom Pazaru utrostručen broj obolelih od kovida 19”.

Srpski telegraf citira dr Predraga Kona, epidemiologa koji “upozorava da se virus vraća. Ne znamo ništa o koroni, sve bih zatvorio!”

Blic javlja da je “juče u Srbiji testirano 8.495 ljudi, pozitivna 193”. Pod naslovom “Dosije korona” list citira italijanskog eksperta, “Virus je prvo bio agresivni tigar a sada je divlja mačka” kao I ministra zdravlja Lončara, “Moguće ograničavanje rada kafića i noćnih klubova”. List navodi “gde su u Srbiji oaze bez korone” kao i da će biti “iz Srbije putovanja u EU od 1. jula?”

“Virus se ponovoširi, Vučić poručio građanima da budu odgovorniji” objavljuje Danas pod naslovom “Veliki postizborni povratak korone”. List citira dr Predraga Kona: “U ovom trenutku nije moguće testirati kontakte jer testova nema dovoljno, a jedan pacijentprijavljuje I do 50 kontakata. Neophodno otvoriti nove kovid centre I sprečiti ulazak virusa u zdravstvene ustanove”. List navodi da je “na dve klinike Kliničkog centra Niš, koje zbrinjavaju pacijente sa kovid simptomima, stanje drugačije od zvaničnih podataka jer je, kako saznajemo, umrlo najmanje 10 osoba”.

Danas citira i Predraga Đurića, epidemiologa koji kaže: “Ne mogu navijačiumesto lekara da diktiraju mere protiv epidemije. Najlakše je okriviti građane. Pandemija nas ničemu nije naučila”.

“I dobra i loša vest” tvrdi Informer pod naslovom “Sunce ubija koronu ali je i opasno po zdravlje”.

ital-karantin-mondragone-

Mondragone, 26.06.2020 - italijanska vojska je stavila pod karantin deo grada Mondragonea u kojem je utvrđeno da je više bugraskih radnika zaraženo korona virusom

Banke i krediti

“Nije zaživela odluka NBS o kupovini prvog stana” piše u Novostima pod naslovom “Banke ne haju za manje učešće”.

Šta posle optužnice?

“Šokantna obaveštajna saznanja, opasno, Tači I Veselji hoće rat na jugu Srbije” objavljuje Informer. “Pošto su optuženi za ratne zločine, spremaju ´pobunu´u Bujanovcu i Preševu”.

Srpski telegraf objavljuje da je “Tramp spremio Angeli osvetu zbog sabotaže pregovora o Kosovu”.

“Zločinac zbrisao sa Kosova” tvrdi tabloid Alo. “Tači pobegao u Albaniju čim je čuo za optužnicu”.

vojska-bujanovac-vezba-

Bujanovac, 26.06.2020 - vežba sastava Vojske Srbije u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac” u okviru priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu

Kolika je izlaznost dovoljna?

“Odvratno licemerje, Tanji Fajon smeta izlaznost na izborima u Srbiji od 50%, a na izborima na kojima je ona izabrana izlaznost bila samo 28%” piše u Informeru.

“Za Tanju dosta 28%, za SNS malo 50%” piše u Novostima.

nato-stolt-mark-

Brussels, 26.06.2020 - konferencija za novinare generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i sekretara odbrane SAD Marka Espera u Briselu: Jens Stoltenberg, Mark Esper

Nagađanja o budućoj vladi

Kurir i Srpski telegraf bave se na naslovnim stranama nagađanjima ko će biti premijer I minister culture u novoj vladi. Prvi tabloid poziva se na “svoje izvore” a drugi na – astrologe.

makron-putin-video-

Pariz, 26.06.2020 - predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je putem video-konferencije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, u Jelisejskoj palati u Parizu

Ostavka odbornika u Beranama

“Hrabar potez odbornika DPS u Beranama” javljaju Novosti pod naslovom “Milu vratio mandate, neće protiv SPC”.

prot-jutka-pritvor-

Kruševac, 26.06.2020 - Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas Osnovni sud u Kruševcu da pokaže ozbiljnost i odlučnost i da zaustavi dalje odugovlačenje izricanja prvostepene presude Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, i podržala zahtev tužilaštva da Jeličiću bude određen pritvor

Svemoćni Jutka

“Jutka izbegava suđenje” javlja Blic pod naslovom “Skandal: Sud odbio da mu odredi pritvor”. Reč je o suđenju za seksualno uznemiravanje bivšem predsedniku opštine Brus koji ne dolazi na suđenja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...