Ruska podrška Srbiji

BM

(četvrtak, 18.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Sankt Peterburg, 17.06.2020 - priprema parade povodom 75. godišnjice pobede u II svetskom ratu, koja je zbog korona virusa pomerena od 9. maja na 24. jun

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov donosi u Beograd podršku Kremlja: Šta Srbija kaže da je rešenje za Kosovo, Rusija će prihvatiti. Vučić: Ne idemo u Belu kuću sa belom zastavom. Crnogoska policija izvršila desant na zgradu opštine Budva, uhapšeno kompletno rukovodstvo, sila primenjena i nad građanima. Korona nije odvojila Srbe od grčkog mora.

skoreja-kancelarija-eksplo

Kaesong, 17.06.2020 - Severna Koreja raznela je 16.juna kancelariju za vezu između dve Koreje u pograničnom gradu Kesong, saopštili su vojni izvori u Seulu

Ruska podrška

“Jasna Putinova poruka: Rusija uvek uz Srbiju” objavljuje Informer. “Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov donosi u Beograd podršku Kremlja: Šta Srbija kaže da je rešenje za Kosovo, Rusija će prihvatiti”.

“Specijalno za Kurir i ruski list Izvestija, autorski tekst šefova diplomatije Rusije i Srbije” objavljuje Kurir. “Rusija će prihvatiti samo rešenje za Kosovo koje odgovara Srbiji. Sergej Lavrov I Ivica Dačić u zajedničkoj izjavi najavljuju nastavak bliske saradnje u rešavanju kosovskog pitanja, poštujući Rezoluciju SB UN 1244”.

vojska-vozilo-predstavljanje-kg-

Kragujevac, 17.06.2020 - prikaz novog oklopnog borbenog vozila M-20 MRAP 6x6 u pogonu preduzeća „Zastava TERVO“ iz Kragujevca,čemu su prisustvovali danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović

Sastanak u Beloj kući

Srpski telegraf “otkriva sa čim će Grenel izaći pred Vučića” povodom najavljenog sastanka u Beloj kući.

Policija napala opštinu

“Crnogoska policija izvršila desant na zgradu opštine, uhapšeno kompletno rukovodstvo, sila primenjena i nad građanima” objavljuje Politika pod naslovom “Pendrecima i suzavcem smenjena vlast u Budvi”. List dodaje kako su “u Budvi juče viđene scene policijske brutalnosti zbog kakvih su u SAD izbili protesti nakon smrti Džordža Flojda” kao I da je “Đukanović zapretio SPC i Amfilohiju”, uz fotografije iz Mineapolisa od 25. maja o Budve 17. juna na kojima se vidi skoro identičan policijski postupak nad građanima.

“Strašna brutalnost, Milo izaziva rat!” objavljuje Informer. “Đukamovićeva policija zverski tukla I hapsila gradonačelnika Budve i odbornike. Režim na silu hoće da otme vlast od Srba”.

“Državni teror u Budvi zbog organizacije litija”, piše u Novostima pod naslovom “Pendrecima I biber-sprejom srušili vlast”. List objavljuje fotografiju ispod koje piše “Brutalno: Privođenje svrgnutog predsednika opštine Carevića”.

“Milov teror u Budvi, mučili Srbe kao crnce u Americi”, piše u Srpskom telegrafu, u Kuriru je naslov “Brutalno prebijanje u Budvi, Milova policija bije kao u Americi” a u tabloidu Alo “Milova policija Davila Srbe u Budvi”.

Sve o izborima

Blic najavljuje “special” pod naslovom “Predstavljamo 21 izbornu listu, sve o izborima”.

Danas objavljuje “kako ´iznutra´izgleda rad u kol-centru SNS I pripreme za 21. jun”. List navodi da “tempo rada diktira kompjuteski program koji pokazuje osnovne informacije osobe koju kol-operater poziva. Tus u ime I prezime, zatim broj fiksnog i/ili mobilnog telefona I tačna ili približna adresa stanovanja. U TC Stadion se nalaze dve prostorije koje služe za potrebe timova SNS-a, od kojih jedna ima čak 780 mesta za operatere. Zanimljivo je da niko ne zna kolika je zapravo dnevnica, a priča se o 3.000 dinara za četiri sata.”

Razgovor sa Vučićem

Novosti objavljuju intervju sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije pod naslovom “Ne idemo u Belu kuću sa belom zastavom”. Listi navodi kako je “Ideja EU da se ne protivimo članstvu Kosova u UN ali jošne znaju šta da nam ponude.” Uz to list citira: “Nadam se da ćemo dobiti blizu 1,8 miliona glasova. Ne želimo u koaliciju koja bi donosila odluke uz kompromise i ucenjivanje”.

Kurir objavljuje “Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Narod će 21. juna staviti pečat na naš rad. Osam godina vadimo Srbiju iz ambisa i bunara”.

Tokovi epidemije

“Kako će stanovnici Srbije steći kolektivni imunitet na virus kovid 19” pita Danas pod naslovom “Da li je građanima prećutano tiho prokužavanje koronom?” List citira dr Zorana Radovanovića (poznatog po tome što tvrdi da bombardovanje osiromašenim uranijumom nije štetno po zdravlje): “Ide se linijom da se mladi polako zaražavaju”.

teheran-bolnica-virus-

Tehran, 17.06.2020 - bolnica u Teheranu posle dana u kojem je zabeležan najveći rast borja obolelih od korone

Letovanje i virus

“More kao noćna mora” piše u Informeru. “Grci testiraju na granici a onda sve pozitivne na koronuizvode iz soba i hotela i vode u karantin”.

Novosti donose “raport prvih srpskih turista iz Grčke” pod naslovom “Cene stare, na plažama nigde nikog” dok Blicovi izveštači sa Halkidikija javljaju “Korona nije odvojila Srbe od grčkog mora” a u tabloidu Alo piše “Na ulazak u Grčku čeka se devet sati”.

Krvava tuča Kineza i Indijaca

“U šestočasovnom obračunu pesnicama, kamenjem I motkama I bez ijednog ispaljenog metka, 20 vojnika Indije I zvanično nepreciziran broj vojnika Kine poginuli su u noći izmešu ponedeljka I utorka visoko na Himalajima, na spornoj granici dve nuklearne sile I članice BRIKS-a” javlja POlitika pod naslovom “Indijsko-kineski obračun pesnicama, kamenjem I motkama na Himalajima”. List objašnjava da je reč o sukobu u dolini Galvan koja je već decenijama mesto sporenja oko razgraničenja gde su 1962. godine i kratko ratovale dve azisjke vojske.

“Prvi sukob kineske i indijske vojske sa smrtnim ishodima nakon 45 godina” objavljuje Danas pod naslovom “Peking i Nju Delhi razmenjuju optužbe”. List dodaje kako “u Indiji na protestima gore kineske zastavekao i fotografije kineskog predsednika Sija Đinpinga”.

indi-spaljivanje-foto-

Jammu, 17.06.2020 - Indijci pale postere  kineskog predsednika na protestu povodom novih sukoba Kijne i Indije

Đokovići u tabloidima

Srpski telegraf objavljuje “ispovest Dijane Đoković” (“Srđan je skitao a ja sam gajila decu”), Informer “Srđan Đoković: Novaka sam napravio slučajno”, Blic javlja o “porodičnom slavlju na hrvatskom primorju” (“Nole iznajmio jahtu za Jelenin rođendan”) a tabloid Alo objavljuje da je “najbolji srpski teniser Novak Đoković otvorio dušu” (“Istina o mom razvodu”).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...