Šta će se pričati u Beloj kući o Kosmetu

BM

(sreda, 17.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Priština, 16.06.2020 - izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija i predstavnika EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka posle sastanka u Prištini: Hašim Tači, Miroslav Lajčak

Nećemo priznati Kosovo. U Vašingtonu priznanje neće biti tema, mi nećemo dozvoliti da bude. Haos na grčkoj granici rasčišćen u ponedeljak ali su uslovi letovanja i dalje neizvesni, još nema zvanične potvrde mogu li srpski turisti u Grčku. Nemački gigant Forverk juče u Preljini kod Čačka otvorio najveću fabriku u region.

fra-pariz-restoran-utorak-

Paris, 16.06.2020 - pariski kafei i restorani ponovo su otvoreni

Šta će biti sa Kosmetom?

“Vučić oštro protiv laži” objavljuje Informer. “Nećemo priznati Kosovo. Treba da se stide svi koji tvrde da ćemo na Vidovdan priznati lažnu državu. To se neće desiti. U Vašingtonu priznanje neće biti tema, mi nećemo dozvoliti da bude”.

U Novostima piše, “predsednik Srbije o sastanku u Beloj kući 27. juna” pod naslovom “Priznavanje Kosova nije tema niti ću to dozvoliti”.

“Borba EU i Vašingtona ko će pre da reši Kosovo” objavljuje Blic. “Šta se krije iza novih inicijativa sa Zapada” dok u Srpskom telegrafu piše “Sudbinski susret sa Grenelom, Vučićev Kosovski boj u Beloj kući”.

I Kurir navodi reči “predsednika Vučića pred odlazak u Vašington” pod naslovom “Sramota me je da pričam o priznanju Kosova uoči Vidovdana” a u tabloidu Alo piše “Neću dozvoliti da se priča o priznanju Kosova”.

U Politici piše da “velike sile, Amerika i Rusija, rešenje problema Kosova i Metohije postavile su visoko u spoljnopolitičkoj agenda. Angažman Moskve i Vašingtona potvrđuje da je Kosmet u nadležnosti UN i da se bez dogovora ove dve svetske sile, ali i Kine, ne može rešiti. Pokušaj Brisela da se uključi u rešavanje ovog problema nema velike šanse na uspeh, jer EU u ovom trenutku nema šta konkretno da ponudi Beogradu i Prištini”. List podseća da je “Putin rekao da će o tome nasamo da razgovara sa predsednikom Vučićem sledeće nedelje u Moskvi i da će Rusija da podrži Srbiju kada je reč o Kosovu”.

“Kako će na kampanju vlasti uticati iznenada najavljeni susret predsednika Srbije sa Hašimom Tačijem u Vašingtonu oko rešenja kosovskog pitanja” pita Danas pod naslovom “SNS pripremala birače za sastanak u Beloj kući”. List citira Dušana Janjića: “Vučić već nekoliko nedelja priprema ovu situaciju. U biše navrata rekao je tri stvari. Prva je da nećemo ući u EU ukoliko ne rešimo odnose sa Kosovom. Drugo, EU ostaje naš spoljnopolitički prioritet. I treće, da će se to pitanje rešiti onda kada prestanu sučeljavanja Brisela i Vašingtona na temu Kosova. To je poruka koja glasi: ´Ne zavisi od nas, a mi moramno da prihvatimo to što se traži´”. Danas navodi, takođe, i Slobodana Samardžića koji kaže da će “tema sastanka u Vašingtonu biti šta i kako dati Vučiću da bi mogao manipulisati srpskom javnošću”.

er-srbia-niss

Niš, 16.06.2020 - Er Srbija je danas, 16. juna u 08:20 časova, letom JU 1336 na relaciji Niš - Frankfurt (Han), ponovo uspostavila avio-saobraćaj sa Aerodroma Konstantin Veliki

Ponuda crnogorske vlasti

Novosti objavljuju “Milovu ponudu mitropoliji” pod naslovom “Može sve, raskinite vezu sa SPC”.

vizer-srb

Beograd, 16.06.2020 - Viz er (Wizz Air), vodeći niskotarifni avio-prevoznik centralne i istočne Evrope i „najzelenija“ evropska avio-kompanija najavila je danas dalje širenje operacija u Srbiji, dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321

Pometnja oko putovanja u Grčku

“Ne krećite na put, haos na grčkoj granici” upozorava Informer.

Novosti “na licu mesta” objavljuju “Nema ulaska u Grčku sa temperaturom”. List dodaje da je “desetak kola vraćeno jer su lekari na granici sa Bugarskom utvrdili groznicu kod putnika. Naše građane nasumično testiraju tako što im na licu mesta uzimaju bris iz grla”.

“Reporteri Blica na Halkidikiju” javljaju da su “Prvi Srbi stigli na plaže, Grci zbunjeni”. List dodaje da je “u ponedeljak put Egeja krenuo veliki broj naših turista ali je utisak da ih u letovalištima ima veoma malo. Grci iznenađeni, očekivali Srbe tek od 1. jula. Ne plaše se zbog korone već da neće imati dovoljno gostiju”.

Srpski telegraf javlja o “kolonama i do 10 kilometara” pod naslovom “Srbi na granici s Grčkom čekaju pet sati” a u Kuriru piše kako je “i dalje neizvesno za one koji idu preko agencija, 2.000 srpskih turista čeka da krene u Grčku”.

“Plaže, hoteli i apartmani na Jadranskom i Egejskom moru sablasno pusti” objavljuje tabloid Alo” pod naslovom “Crna Gora I Grčka ´turistfri´ destinacije”.

“Grci testirali većinu turista iz Srbije” piše u Politici. “Mnogim putnicima poslate poruke preko mobilnih operatera sa instrukcijom da po dolasku u Grčku sedam dana provedu u samoizolaciji”. Dopisnik lista javlja sa bugarsko grčke granice da je “Srpskim turistima konačno juče dozvoljen ulazak u Grčku preko Bugarske. Preko graničnog prelaza između ove dve zemlje, koji je u ponedeljak uveče otvoren za građane zemalja članica EU, a ostao zatvoren za državljane Srbije i BiH, samo nekoliko minuta posle ponoći između ponedeljka i utorka prešli su i prvi turisti iz naše zemlje”. Politika dodaje da “turističke agencije čekaju zvaničnu odluku grčkih vlasti”.

“Haos na granici rasčišćen u ponedeljak ali su uslovi letovanja i dalje neizvesni” piše u Danasu. “Još nema zvanične potvrde mogu li srpski turisti u Grčku”.

fabrika-forverk-cacak-

Čačak, 16.06.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas novootvorenu fabriku "Vorwerk & Sohn" grupe u Čačku

Nemačka fabrika u Preljini

“Nemački gigant Forverk juče u Preljini kod Čačka otvorio najveću fabriku u regionu u kojoj će se praviti delovi za najskuplje I najbolje automobile na svetu” piše u Informeru pod naslovom “Čudo od fabrike. U Čačku se proizvode delovi za ´porše´, BMW, ´audi´, ´bentl´…”


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...