Grčka iznenada odložila otvaranje granica

BM

(utorak, 16.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Krusaa, 15.06.2020 - granica Danske sa Nemačkom uoči ponovnog otvaranja

Odlukom vlade u Atini, mera zabrane ulaska za građane država van EU produžena je do 30. juna a turisti iz Srbije su za iznenadnu odluku grčkih vlasti saznali od bugarskih saobraćajaca. Putin poželeo Vučiću uspeh na izborima. Vlast u Podgorici opet udara na SPC, Milo privodi sveštenike da uguši litije.

orahovac-srpska-kuca-pozar

Orahovac, 15.06.2020 - u Orahovcu je tokom prethodne noći izgorela jedna srpska kuća

Vučić i Putin

„Lider RF razgovarao sa Vučićem“ javljaju Novosti. „Putin: Rešenje za Kosovo samo u UN“. List dodaje kako je „predsednik Rusije poželeo kolegi uspeh na izborima“.

„Podrška prijatelja, Putin poželeo Vučiću uspeh na izborima“ piše u Kuriru.

vucic-robot-

Beograd, 15.06.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas izložbeni prostor Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju, na  Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu: Aleksandar Vučić, Čen Bo, ambasadorka Kine

Grčka ipak zatvorena za srpske turiste

“Nema ulaska do 1. jula” piše u Novostima. “Grčki šok za srpske turiste”. List javlja kako su “Stotine naših građana juče bile blokirane na bugarskoj granici. Atina poništila dogovor da Srbi mogu da uđu od 15. juna”.

“Preživljavaju pakao umesto letovanja” javlja Informer pod naslovom “Hiljade Srba zarobljeno na grčkoj granici“. Ovaj tabloid objavljuje da je “prelaz Evzoni i dalje blokiran, kolona u Bugarskoj na prelazu Promahonas duga 15 kilometara. Grčke vlasti objavile da će granica za građane Srbije biti zatvorena do kraja juna”.

“Haos zbog nejasne odluke Atine: U Grčku ne može pre 1. jula, stotine Srba zaglavljene na granici” piše u Blicu. “Vlasti u Atini u poslednji čas povukle odluku da se građanima Srbije omogućava ulaz u zemlju i prolongirale je za 15 dana”.

“Grčka vraća srpske turiste” objavljuje Srpski telegraf a Kurir, “Grčka zatvorena za srpske turista”.

“Neviđen bezobrazluk vlasti u Atini, hiljade turista iz Srbije Grci vratili sa granice” objavljuje tabloid Alo. “Kolona duga više od 11 kilometara uzalud je juče satima stajala na bugarsko grčkoj granici… Umesto da se osveže u moru. Turiste iz Srbije dočekao je hladan tuš – grčke vlasti bez obrazloženja rešile da granicu za naše državljane ne otvaraju do 1. jula”.

“Srpski turisti će moći u Grčku tek od 1. jula” piše u Politici. “Odlukom vlade u Atini, u koju je Politika imala uvid, mera zabrane ulaska za građane država van EU produžena je do 30. juna. Turisti iz Srbije su za iznenadnu odluku grčkih vlasti saznali od bugarskih saobraćajaca”.

span-majorka-restoran-

Palma de Mallorca, 15.06.2020 - posle gotovo tri meseca zabrane zbor korona virusa u Španiji su plaže, hoteli, restorani, kafei postali dostupni stranim turistima

Otpor vlastima u Crnoj Gori

“Vlast u Podgorici opet udara na SPC, Milo privodi sveštenike da uguši litije”, objavljuju Novosti.

“Odgovor naroda bahatom tiraninu, buna, 100.000 ljudi protiv terora u Crnoj Gori” objavljuje Informer. “Na prvim linijama SPC posle tri meseca u gradovima Crne Gore okupio se ogroman broj građana. Režim Mila Đukanovića u panici, hapsi sveštenike”.

ita-milano-bioskop-

Milano, 15.06.2020 - posle gotovo tri meseca zabrane zbor korona virusa u Milanu su otvoreni bioskopi, uz poštovanje mera bezbedne udaljenosti

Telefonska izborna kampanja

Danas piše o “agresivnoj telefonskoj kampanji naprednjaka” pod naslovom “Otkud SNS-u vaš broj mobilnog?” List citira Rodoljuba Šabića: “Baze podataka državnih organa predavane vladajućoj stranci”.

fra-pariz-restoran-

Pariz, 15.06.2020 - posle gotovo tri meseca zabrane zbor korona virusa u Parizu su otvoreni hoteli, bašte, restorani, kafei...

Virusi i kiša

“Kiša nas spasava od korone” citira tabloid Alo infektologa  dr Žarka Rankovića. “Usled velike vlažnosti virusi iz vazduha brže i lakše padaju na zemlju”.

peking-virus-opet-mere

Beijing, 15.06.2020 - zbog pojave velikog broja novih slučajeva korone, u Pekingu su uvedene restriktivne mere

Odgovornost nosilaca javnih funkcija

“Ombudsman pokrenuo postupak kontrole policije zbog postupanja prema novinarki Krika” objavljuje Danas pod naslovom “Predsednik je znao s kim mu se druži sin”. List citira Momir Stojanovića, bivšeg načelnika Vojnobezbednosne agencije: “Osobe koje se nalaze na javnoj funkciji moraju da shvate da javna funkcija ima svoju cenu i da ne mogu da se ponašaju kao svi drugi građani. To važi i za članove njihove porodice”.

vucic-beograd-na-vodi

Beograd, 15.06.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar posetili su danas gradilište Kule Beograd u Beogradu na vodi: Aleksandar Vučić, Muhamed Alabar

Neobjašnjivo samoubistvo?

“Nikom nije jasno kako se doktorka dva puta ubola u srce?!” piše u Informeru.

“Pozadina smrti čuvene doktorke, ubila se zbog ljubavnih problema?!” objavljuje Kurir. “Prijatelji Violete Skorobać Ašanin (50), omiljene lekarke srpskog džet-seta, sumnjaju da je tragediji n Vračaru doprineo neraščišćeni emotivni odnos”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...