Nastavak litija u Crnoj Gori

BM

(nedelja, 14.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
BEOGRAD, 13.06.2020 - Protest Odbranimo reke Stare planine, ispred Vlade Srbije

Danas nastavak litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, moguće je da večeras, kao i 12. maja, iza rešetaka završi deo sveštenstva. „Sve što se u srpskom obrazovanju znalo o ocenjivanju, radu, vrednovanju... promeniće se u roku od dve godine“, najavljuje ministar prosvete. Sećanje na dolazak ruskih padobranaca u Prištinu 1999. Epidemiolozi prete: „Vraćamo mere ako se većina ne bude držala preporuka“. Teniski turnir u Beogradu: Kritičari zaprepašćeni, učesnici oduševljeni.

pariz-prot-rasizam

Paris, 13.06.2020 - protest protiv rasizma i brutalnosti policije u Parizu

Promene u školstvu

„Nema odustajanja od poludigitalne male mature, ubuduće neće biti vukovaca s poklonjenim peticama a za prosvetu nema pravog napretka ni boljitka bez platnih razreda“ tvrdi ministar prosvete Mladen Šarčević u razgovoru za Politiku i najavljuje: „Sve što se u srpskom obrazovanju znalo o ocenjivanju, radu, vrednovanju... promeniće se u roku od dve godine“.

Zabraniti ustaški skup u Austriji

Novosti objavljuju razgovor sa Olgom Foglauer, poslanicom u austrijskom parlamnetu, pod naslovom „Zabraniti ustaško divljanje u Blajburgu“.

Najava litija

„Od danas nastavak litija“ najavljuju Novosti pod naslovom „Sa krstom od mora do Durmitora“.

„Milan Knežević upozorava: Milo hapsi vladike i vernike“ objavljuje Kurir. „Moguće je da večeras kao i 12. maja, iza rešetaka završi deo sveštenstva“ List citira i vladiku Joanikija: „Đukanović nit je kršten niti ima osnovna znanja o crkvi“.

„Milo za Srbe spremio suzavac i šok bombe“ naslov je u tabloidu Alo  povodom najavljenog za danas, nastavka litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

Sećanje na ruski dolazak u Prištinu

General Viktor Zavarzin je ruske padobrance u junu 1999. uveo na Kosovo i Metohiju, objavljuju Novosti pod naslovom „Ruski marš odgovor na NATO prevaru“. List navodi da su detalji usaglašeni u Bonu i Parizu značili ostanak Vojske Jugoslavije na Kosovu i Metohiji.

„Zapad odustao od sukoba kada su shvatili da smo spremni za borbu“ kaže general Zavarzin.

Život u epidemiji

Kurir citira doktore Kisić i Kon pod naslovom „Vraćamo mere ako se većina ne bude držala preporuka“.

Blic nedelje objavljuje „Naša tri meseca života s covid – 19“.

Tabloid Alo javlja kako je „Majkl Flor (70) iz Sijetla u SAD dobio račun iz bolnice koji ima 181 stranu, u njemu piše da troškovi lečenja koje je trajalo 62 dana iznose tačno 1.122.251 dolar“. List objavljuje naslov „Lečenje od korone ga koštalo milion dolara, preživeo bolest ali kako će bolnički račun“.

Sloboda mišljenja i stvaralaštva

„Od izbacivanja iz udžbenika do skidanja s repertoara“ naslov je za Politikinu temu nedelje „Zabranjena umetnost“. List piše o „povratku otpisanih pisaca u novi školski program, zatiranju srpskog duhovnog blaga u Crnoj Gori, vraćanju filmova iz mraka bunkera, umetničkoj slobodi i veri“. List navodi da „bez slobode mišljenja i stvaralaštva nema ni života“.

Novakov turnir ne može u Crnu Goru

„Crna Gora ne želi Novaka“ piše u Novostima povodom otkazivanja teniskog turnira. „Neće Adria tur biti održan u Crnoj Gori. Prema planu je bio Tivat ili Budva, ali se zbog stanja sa zatvorenim granicama i ulaskom iz Srbije to neće dogoditi.”

Povodom humanitarnog teniskog spektakla Adria tur koji je počeo u Beogradu, Politika objavljuje naslov “Kritičari zaprepašćeni, učesnici oduševljeni”.

novak-subota-adria-tur

Beograd, 13.06.2020 - meč Novak Đoković - Viktor Troicki na teniskom turniru Adria kup

Ubistvo zbog nasledstva

Tabloid Alo javlja o “stravičnoj tragediji u Novom Sdau” pod naslovom “Izrešetao brata zbog nasledstva”. List dodaje kako je “Radoslav Murgaški (49) uhapšen zbog sumnje da je ubio mlađeg brata Žareta (46) u dvorištu porodične kuće u novosadskom naselju Klisa. Ubistvu je prethodila svađa u dvorištu kuće u kojoj je Žare živeo sa suprugom, dvoje dece i nepokretnom majkom”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...