Lakše do prvog stana i prvog zaposlenja, manje kamate na kredite

BM

(subota, 13.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Barselona, 12.06.2020 - prizor sa plaže u Barseloni - vlasti ublažavaju mere ograničenja zbog pandemije kovid 19

NBS odlučila, učešće za prvi stan 10 odsto, glasi preporuka komercijalnim bankama. Država daje platu za prvo zaposlenje radi stimulisanja zapošljavanja 10.000 mladih. Narodna banka Srbije smanjila je pre dva dana referentnu kamatu na 1,25 odsto što je sigurno najniži iznos ove bazne kamate u istoriji. Prljava kampanja, sina predsednika bez ikakvog dokaza optužuju da je mafijaš. Istraživački portal Krik četvrti put za dve godine ´hvata´ Danila Vučića sa istim ljudima iz huligansko-kriminogene sredine.

rus-petrograd-dan-

St.Petersburg, 12.06.2020 - program akrobata na vodi u okviru proslave Dana Rusije u Sankt Petersburgu

Olakšice za kupovinu prvog stana, stimulisanja zapošljavanja

„Lakše do prvog stana, učešće 10 odsto, pdv vraćaju za 60 kvadrata“ piše u Novostima. „Grad Beograd i PKS predlažu i da poslovne banke snize kamatnu stopu do jedan odsto. U vladi se razmatra opcija da država dotira polovinu od depozita i da se smanje takse RGZ“.

„NBS odlučila, učešće za prvi stan 10 odsto“ objavljuje Kurir dok u tabloidu Alo piše „Učešće za stan samo 10 odsto“

cercil-spomenik-

London, 12.06.2020 - oko spomenikja Vinstonu Čerčilu postavljena je zaštitna ograda, zbog mogućih demonstracija protiv rasizma

Prvo zaposlenje

„Država daje platu za prvo zaposlenje“ objavljuju Novosti o „stimulisanju zapošljavanja 10.000 mladih“ a u Kurir javlja „Srednjoškolcima i studentima prve plate od države, od 20.000 do 24.000“.

rijaliti-prot-peticija

Beograd, 12.06.2020 - predaja kopija 113.459 potpisa građana koji su potpisali Inicijativu za ograničavanje rijalitija i pola sata kulturnog programa za decu

Smanjenje kamata

„Narodna banka Srbije smanjila je pre dva dana referentnu kamatu na 1,25 odsto što je sigurno najniži iznos ove bazne kamate u istoriji“, piše u Politici. „Posledice su da će buduće zaduživanje u domaćoj valuti biti nešto jeftinije ali unekoliko će biti manja i zaduženjna kredita u tečaju kkod kojih je ugovorena promenjljiva kamata“.

dacic-grcka-

Atina, 12.06.2020 - prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Atini sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom

Glasanje na Kosovu i Metohiji

„Kosmetski Srbi glasaće na 90 biračkih mesta“ objavljuje Politika. „Izbori za srpski parlament biće, kao i prilikom prethodnih izlazaka na birališta u sistemu Republike Srbije, održani i na Kosovu i Metohiji“

Prljava kampanja

„Prljava kampanja, sina predsednika bez ikakvog dokaza optužuju da je mafijaš“ piše u Informeru. „Napadaju Danila da ubiju Vučića. Cilj je da Aleksandra Vučića psihički slome i nateraju da izađe iz politike“, objavljuje ovaj tabloid.

„Šokantno, Đilas i Boško okruženi opasnim narko – dilerima piše u Informeru.

„Sramno, jadno, nikad viđeno u Srbiji“ objavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Đilas crta metu na čelu Vučićevom sinu Danilu“.

„Vučić o hajci na njegovu porodicu: Kao oca me boli napad na mog Danila“.

„Predsednik Srbije o kampanji protiv njegovog sina“ objavljuje tabloid Alo. „Ja sam samo običan tata, boli me kad mi napadaju decu“.

Danas prenosi izjavu Olivera Vujovića, generalnog sekretara Medijske organizacije Jugoistočne Evrope pod naslovom „Brnabić je i sama pokazivala slike Vučićeve dece“. Vujović dodaje da „predsednica Vlade Srbije reaguje kao privatni advokat sina predsednika Srbije. Nije u pitanju maloletno dete već odrasli čovek, osoba sa 22 godine.“

List Danas pita „Šta će predsednikov sin sa ´sumnjivima´?“ List objavljuje fotografije sa potpisom: „Slučajno se slikali četiri puta. Fotografije na kojima su Aleksandar Radojević, članovi grupe Janjičari i predsednikov sin je Danasu ustupio portal www.krik.rs“. List navodi da „istraživački portal Krik četvrti put za dve godine ´hvata´ Danila Vučića sa istim ljudima iz huligansko-kriminogene sredine“.

vucic-budimlka-

Požega, 12.06.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju fabrike prehrambene industrije "Budimka"

Partijska crkva

„Mitropolija otkriva detalje razgovora sa predsednikom“ objavljuju Novosti pod naslovom „Đukanović nam nudio da osnujemo partijsku crkvu“.

„Đukanović kupuje vreme, Milova prevara. Obustavlja primenu zakona da bi sprečio litije“ piše u Kuriru. „U strahu od sve masovnijeg otpora prema spornom zakonu i otimanju srpskih svetinja, državni vrh u Podgorici podmetnuo vest da je mitropolit Amfilohije odbio pomirenje.“ List dodaje i izjavu mitropolita Amfilohija: „Nastavljamo s litijama, ne glasajte za aktuelnu vlast“.

Trampove bitke

„Tramp sprema udar na moćnike umešane u ratove i pedofiliju“ najavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Pad kabale“.

„SAD uvode sankcije haškom tribunalu“ objavljuje Politika. „Međunarodni sud zamerio se Donaldu Trampu istragom zločina američke vojske u Avganistanu“ smatra list.

indi-kremacija-delhi-

New Delh, 12.06.2020 - spaljivanje posmrtnih ostataka žrtava koreone u Nju Delhiju

Nova mreža – opasna za decu

„Roditelji, čuvajte decu jezivi tik-tok izazovi“ objavljuje Blic o novoj društvenoj mreži koja je „hit među tinejdžerima“.

tenis-adria-kzs

Beograd, 12.06.2020 - konferencija za novinare povodom početka regionalnog sportsko-humanitarnog događaja Adria Tour: Alexander Zverev, Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem

Fudbalski transfer

„Partizan trlja ruke“ objavljuje Kurir, „Mančester traži Sadika, cena 15 miliona evra“. Reč je o napadaču beogradskog kluba Umaru Sadiku, fudbaleru iz Nigerije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...