Konačno, prvi dan bez mrtvih

BM

(subota, 23.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 22.05.2020 - direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su tokom borbe sa virusom korona pružili podršku medicinskim radnicima

Prvi put posle dva meseca u Srbiji koronavirus za 24 časa nije ubio nijednog pacijenta. Predsednik Srbije tvrdi da se nazire ponuda za rešenje pitanja KiMi najavljuje odgovor “ne”. Vodič za put po Evropi u vreme korone

kina-kongres-si

Peking. 22.05.2020 - predsednik Kine Si Đinping na uvodnoj sednici kineskog Nacionalnog narodnog kongresa (National People's Congress) u Pekingu

Epidemija prolazi

“Novi korak do pobede” javlja Informer pod naslovom “Bez mrtvih od korone”. List objašnjava da “prvi put posle dva meseca u Srbiji koronavirus za 24 časa nije ubio nijednog pacijenta”.

“Svadbe i žurke već od 5. juna”, dodaje isti list.

“Posle dva meseca borbe, konačno prvi dan bez mrtvih” objavljuju Novosti. “Na osnovi 5.998 testiranih uzorana juče potvrđeno 105 novoobolelih od kovida19. Nova odluka. Na otvorenom ili u zatvorenom prostoru može se okupiti najviše 100 ljudi”.”

“Dobra vest: Prvi dan bez preminulih od korone u Srbiji”, javlja Blic.

“Od danas svadbe u Srbiji” piše u Srpskom telegrafu a u Kuriru – “Novo popuštanje mera, počinje noćni život u Srbiji, na svadbe i u klubove 100 ljudi s maskom”.

vucic-medicinari-

Beograd, 22.05.2020 - sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i medicinskih radnika koji su bili angažovani u kovid bolnicama, tokom epidemije korona virusa

Vučić i rešenje pitanja Kosova

“Predsednik Srbije tvrdi da se nazire ponuda za rešenje pitanja KiM” piše u Politici. “Vučić: Moj odgovor biće ´ne´”.

“Ne znam ali nazirem šta bi mogle biti ponude za rešenje pitanja Kosova i, ako to bude tako, moj odgovor će biti ´ne´, poručio je Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije je rekao I da je prekjuče na sastanku kvinte pitao da mi kažu šta to vide kao suštinsko rešenje, osim raznih priča koje se prodaju novinama, ali da nije dobio odgovor. On je odrično odgovovrio na pitanje da li je dobijao ponude kao što je ramena teritorija, to jest 17 srpskih sela na severu Kosova za Preševo, Medveđu i Bujanovac” piše Politika, navodeći Tanjug.

vojska-gadjanje-

Paraćin, 22.05.2020 - opitnom gađanju probnim raketama RLN-IC, koje su pripadnici Vojnotehničkog instituta izveli u rejonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade" prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin

Lečenje u Grčkoj plaćaće turisti

“Ko ide na more čini to na ličnu odgovornost” prenosi Informer. “RFZO: Srbija ne pokriva troškove lečenja u Grčkoj”.

Putovanje u vreme korone

“Šta treba da znate i šta vas sve čeka ovog leta” objavljuje Blic pod naslovom “Vodič za put po Evropi u vreme korone”. List donosi “sve mere i pravila za putovanja u Grčku, Bugarsku, Tursku, Nemačku, Austriju, Švajcarsku…”

Amerika i Rusija – sve manje sporazuma

“Amerika srušila ´otvoreno nebo´” objavljuje Politika. “Nakon što su Sjedinjene Američke Države objavile da se povlače iz Sporazuma o otvorenom nebu, navodno zato što ga je Rusija kršila na razne načine, između ostalog I praćenjem Donalda Trampa I lociranjem meta za bombardovanje, Njujork tajms kao I drugi svetski mediji spekulišu o tome da li odluka Amerikanaca znači da će oni odbiti I produžetak važenja “Starta 3”, poslednjeg mnjihopvog ugovora s Moskvom o ograničenju nuklearnog oružja koji se još održava, barem do naredne godine, kada mu rok ističe”, piše u Politici.

brnab-harcenko-

Beograd, 22.05.2020 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom

Predsednik s medicinarima

“Predsednik s medicinarima, herojima našeg doba” objavljuje Kurir pod naslovom “Vama sam poverio nešto najvrednije, život svog sina”.

Ministri “u najavi”

“šta kažu kladionice o izbornim rezultatima i sastavu sledeće Vlade Srbije” javlja Danas pod naslobvom “Kisić Tepavčević i Čadež postaju ministri?”

Saslušan lider dveri

“Bošku preti pet godina zatvora” objavljuju Novosti. “Lider Dveri pozvan na saslušanje zbog nasilja pred Skupštinom”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...