Đukanović protiv Srba u Crnoj Gori

BM

(četvrtak, 21.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 20.05.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhom Irinejem

Kreira lažnu tvorevinu po uzoru na hrvatsku pravoslavnu crkvu iz epohe Pavelićeve NDH. Slične projekte želeli da primene i vlasti u BiH i na tzv. Kosovu. Vučić: Novih ´oluja´ i progona Srba neće biti. Ogromna šteta posle nevremena u Srbiji. Đoković želi da spremno dočeka nastavak sezone.

grcka-leto-pripreme

Piraeus, Athens, 20.05.2020 - pripreme za otvaranje restorana u Pireju posle zatvaranja zbog korona virusa

Najava povišica

Predsednik Vučić najavio nove povišice, objavljuju Novosti. “Veće plate u decembru lekarima i profesorima”.

obradovic-strajk-kraj

Beograd, 20.05.2020 - poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić prekinuli su danas štrajk glađu ispred Skupštine Srbije, posle konsultacija sa lekarima i stranačkim kolegama

Proizvodnja crkve

“Opasna igra režima u Podgorici, Đukanović zida crkvu po ´nacrtima´ Štedimlije” objavljuju Novosti. “Vučić: Nećemo dozvoliti kidanje srpskog tkiva i asimilaciju”. “Patrijarh: Čak su i osmanlije i komunisti više poštovali SPC”. List navodi: “Kreira lažnu tvorevinu po uzoru na hrvatsku pravoslavnu crkvu iz epohe Pavelićeve NDH” kao i da bi “slične projekte želeli da primene i vlasti u BiH i na tzv. Kosovu”.

“Stvaranje nove crkve vodi nestanku srpskog naroda” naslov je u Politici. “Vlast u Podgorici ćuti na poruke iz Beograda” dodaje ovaj list.

“Irinej i Vučić o izjavama crnogorskog predsednika” objavljuje Blic. “Đukanović hoće Crnu Goru bez SPC i Srba”. List dodaje da se “stvara nova nacija crnogorska, koja treba da istisne potpuno sve što se zove srpsko, kaže patrijarh Irinej. Naredni popis biće pokušak da se ´spusti´ broj Srba u Crnoj Gori, upozorio je Vučić”. “Čak i u doba Otomanske imperije i u komunizmu SPC je imala bolji tretman i veći respekt nego što ih ima sada u Đukanovićevom režimu, naglasio je patrijarh”, prenosi Blic.

“Predsednik i patrijarh o situaciji u Crnoj Gori” objavljuje Kurir. “Irinej: Milo, razmisli dobro šta činiš”, “Vučić: Novih ´oluja´ i progona Srba neće biti”.

“Avetinjo, ne diraj Srbe” objavljuje tabloid Alo.

“Patrijarh: Milo je gori od komunista, ustaša i Turaka” objavljuje tabloid Informer. “On nije kršten, ateista je, a otima imovinu SPC i osniva svoju crkvu”.

Nevreme u Srbiji

“Ogromna šteta posle nevremena” javljaju Novosti, “ Led slistio maline i vinograde”.

Srpski scenario

“Kon: Srpski scenario je sačuvao bar 1.000 života” piše u Blicu.

Kuriri objavljuje “Dr Kon najavio: Kraj epidemije za deset dana”.

Ko plaća štetu beogradskom aerodromu?

“Da li će država Vansiju plaćati penale zbog zatvaranja aerodrome?” pita Danas. “Pošto vlada nije objavila ugovor o koncesiji, ostaje rizik da se Srbija obavezala da pokrije troškove u slučaju pada prometa” piše u ovom listu. “Ni ministarstvo saobraćaja, ni premijerka Brnabić, ni Aerodrom ´Nikola Tesla´ nisu odgovorili na pitanja Danasa”.

Ludnica

Srpski telegraf objavljuje kako je “Kolindin admiral zapretio: Osvojićemo ratom deo Srbije. Ne stajemo dok ne uzmemo deo Bosne i Hercegovine i Crne Gore”. List dodaje izjavu “Davor Domazet Lošo: Hrvatska zemlja su Srem, Bačka i delovi Banata”.

“Dugo skrivani podaci”

Bivši zamenik BIA u svojoj knjizi “Služba” otkriva “Đinđićeva poslednja nardba, pratite mog saradnika iz DS koji ima veze s kriminalcima!” objavljuje Kurir. Ovaj tabloid tvrdi da je “Goran Živaljević, nekadašnji zamenik direktora Bezbednosno - informativne agencije objavio dugo skrivane podatke”.

tramp-ublazavanje

Washington, 20.05.2020 - američki predsednik Donald Tramp potpisao je u Beloj kući uredbu kojom se ublažavaju restriktivne mere uvedene zbog pandemije korona virusa

Turistički poklič

“Idemo na more” kliče Kurir pod naslovom “Na letovanje bez testiranja u Grčku, Bugarsku, Crnu Goru, Tursku i Egipat”.

“Bez pomoći države slede otkazi u turističkom sektoru”, piše u Politici.

“Nerealizovano skoro 1,2 miliona noćena za đačka putovanja”, dodaje Politika. “Predlog je da se sva školska putovanja planirana pre pandemije ostvare do kraja 2020. godine”.

“Šta vas čeka na letovanju” pita Informer i nudi odgovor: “Strašno, u Grčkoj karantin  plaćate 150 evra dan”. List tvrdi da “ako se u hotelu ili apartmanskom objektu bilo ko razboli, svi gosti moraće u izolaciju i to će papreno platiti jer nijedno osiguranje ne pokriva ovaj rizik”

Narudžbina atentata

“Strogo poverljivi document stigao iz Švajcarske” tvrdi tabloid Alo pod naslovom “Milo platio Šiptaru 400.000 evra da ubije Milana Kneževića”. List navodi da je “Služba bezbeednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova dobila informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se sprema atentat na Milana Kneževića, jednog od lidera Srba u Crnoj Gori. Kao atentator je angažovan Florim Ejupi kome je, uz novčanu nadoknadu, poklonjen crnogorski pasoš”. O ovoj temi i ostali tabloid pišu na naslovnim strana.

Novak se sprema

Đoković želi da spremno dočeka nastavak sezone, javlja Blic. “Novak u Marbelji trenira punom parom”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...