Povratak epidemije?

BM

(ponedeljak, 18.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 17.05.2020 - učesnici protestnog skupa pod sloganom "Sloboda, sigurnost i pravda za sve" u znak podrške lideru Pokreta Dveri Bošku Obradoviću i potpredsedniku pokreta Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije, prošetali su do zgrade RTS gde su nastavili protest

Ponovo se otvara kovid bolnica na jugu zemlje, u Vranju buknulo novo žarište. Milo namerno ne popušta mere protiv korone, plaši se skupova i većeg bunta Srba. Jednokratna državna pomoć do srede će biti isplaćena svim penzionerima. Fudbal pred praznim tribinama u Nemačkoj u TV prenosu širom sveta zabeležio rekordnu gledanost

Povratak epidemije?

„Ponovo se otvara kovid bolnica na jugu zemlje“ javljaju Novosti pod naslovom „U Vranju buknulo novo žarište“. List dodaje da je „u poslednja 24 časa ukupno 114 zaraženih, umrlo još dvoje“.

„Vranje je novo žarište, od 114 zaraženih juče, 53 je iz ovog grada“, piše u Blicu a u Kuriru „Novo žarište, u Vranju za dva dana zaražene 52 osobe“.

„Skok broja obolelih, žarište u Vranju“ piše u Politici.

„Opuštanje bi sve moglo skupo da nas košta“ upozorava Informer pod naslovom „korona se vraća, više od 100 zaraženih za 24 časa“.

Crna Gora i Srbi

„Brifing za ambasadore u Podgorici, žale se NATO i Briselu na Srbiju“ piše u Novostima. „Darmanović optužuje Beograd za tenzije i nemire u Crnoj Gori“. List dodaje izjavu advokata Save Kostića: „Episkopu Joanikiju zbog litije preti i zatvor“.

„Uhapšeni sveštenici SPC nastavljaju borbu“ piše u Blicu pod naslovom „Đukanovićeva vlast je digla ruku na svoju budućnost“. List citira: „Uhapšeni smo jer nismo prezreli svoj narod koji je vlast ´nagradila´ suzavcem i prebijanjem“. Uprkos tome što je donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti prekršena preporuka Venecijanske komisije, vlast u Podgorici ne popušta, objavljuje Blic.

 „Milo kao Tuđman“ objavljuje Informer. „Srašan teror nad Srbima i SPC. Đukanović više i ne krije da mu je cilj da etnički očisti Crnu Goru“.

„Milo namerno ne popušta mere protiv korone, plaši se skupova i većeg bunta Srba“, piše u Kuriru i dodaje: „Vlast u Crnoj Gori i dalje zabranjuje okupljanja“.

Penzionerima isplata do srede

„Nakon penzionera od 25. maja po 100 evra i ostalima“ objavljuje Politika. „Jednokratna državna pomoć do srede će biti isplaćena svim penzionerima, od četvrtka počinje isplata za primaoce socijalne pomoći“.

Posle onlajn početka kampanje SNS

Danas objavljuje mišljenja „analitičara i opozicije o onlajn skupu SNS kojim je započela izborna kampanja“ pod naslovom „Naprednjaci ´ekranizovali´ Orvelovu negativnu utopiju“.

Pavle grbović (PSG): Ova nadrealna slika je prikaz idealne države po Vučićevom scenariju u kojoj svi bespogovorno slušamo njegove beskrajne i ne baš smislene monologe, a na njegove argumente nema nnikoga ko bi mogao da odgovori“. Janko Veselinović (SZS): Svako ko ima potrebu da sedi pred 300 ekrana sa kojih mu aplaudiraju nije normalan“. Bojan Klačar (Cesid): Ako gledamo zanatski, Vučić je prvi reagovao i iskoristio digitalne inovacije. U tome treba videti ključnu prednost ovog događaja“.

Opet podela Kosova?

„Šta se krije iza izjave potpredsednika vladajuće DSK“ pita Blic i odgovara: „Priština opet oživljava ideju o podeli Kosova“.

Najava vakcine iz Rusije

„Vakcina protiv virusa korona stiže iz Moskve u avgustu“ objavljuju Novosti.

Protiv letovanja u Grčkoj

„Letovanje u Grčkoj skuplje 100%“ naslov je u tabloidu Informer. „Četvoročlanoj porodici samo za prevoz, smeštaj u apartmanima na Halkidikiju i testove na koronu biće potrebno 1.320 evra“.

„Grčki ministar turizma najavio: Grčka od jula ukuda testiranje za turiste“, objavljuje Kurir.

Šetnja do RTS-a

„Skup podrške lideru Dveri koji već osmi dan štrajkuje glađu“ javlja Danas pod naslovom „Šetnja do RTS_a uz povike: ´Boško, idemo do pobede´“

Bilans skupštinskog saziva

„Ističe mandat sazivu republičkog parlamenta“ piše u Politici pod naslovom „Borba u Sali ali i ispred Skupštine“. List objavljuje da su poslanički klubovi nicali i gašeni pre nego što smo uspevali da zapamtimo njihova imena. Bojkot, besmisleni amandmani, uličarski rečnik, fizičko nasilje i štrajk glađu“.

Čime je bombardovana Srbija

Srpski telegraf tvdi da se „ovo skrivalo 21 godinu: Srbiju gađali teslinim zracima smrti“. U ovom tabloidu piše da su „Amerikanci nas i Irak bombardovali oružjem koje izaziva malaksalost i depresiju, otkrio je doktor Nestorović“. List citira i Ivicu Dačića: „Ono ima mogućnost kontrole svesti pomoću elektromagnetnih talasa koji se emituju na daljinu“.

Željni fudbala

„Jedva dočekali fudbal“ piše u Informeru pod naslovom „Bundesliga gledanija nego ikad“. List objašnjava da je „fudbal pred praznim tribinama u Nemačkoj u TV prenosu širom sveta zabeležio rekordnu gledanost“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...