Narod pohrlio pred šaltere

BM

(sreda, 13.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 12.05.2020 - prezentacija prvog srpskog respiratora u Institutu Mihajlo Pupin

Javne institucije otvorile vrata nakon dva meseca, narod pohrlio da završi poslove. Tramp zove Putina da zajedno reše Kosovo. Epidemiolozi upozoravaju, korona se vraća zbog protesta. Svako ko putuje u zemlje EU, moraće po povratku u zemlju na granici da pokaže PCR test na koronu ne stariji od 72 sata a ako ga nema ići će 14 dana u karantin.

sestre-dan-njujork-

Njujork, 12.05.2020 - obeležavanje Dana medicinskih sestara

Kosmet između SAD i Rusije

„Tramp zove Putina da zajedno reše Kosovo“ objavljuje Informer. „Grenel pozvao Rusiju da se aktivno uključi u pregovore o pokrajini“, dodaje ovaj list.

“Američki stručnjak za Balkan Danijel Server očekuje da će Sjedinjene Države izvršiti pritisak na Kosovo kako bi se omogućilo Rusiji da bude uključena u proces dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije” objavljuje Danas.

“Tramp seče krila Olbrajtovoj i Engelu” piše u Politici. List podseća da su američkog predsednika napali dvoje američkih političara Eliot Engel i Madlen Olbrajt, žaleći se što “SAD više ne podržavaju Kosovo kao pre”. Engle tvrdi da “deluje da su SAD na strani Vučića”.

ostrog-red-hodocasnici-

Ostrog, 12.05.2020 - tradicionalno hodočašće u manastiru Ostrog u Crnoj Gori održave se i ove godine uprkos zabrane okupljanja zbog opasnosti od pandemije korona virusa

Opasni skupovi

„Epidemiolozi upozoravaju, korona se vraća zbog protesta“ piše u Informeru. „Masovna okupljanja su jako rizična, od 18. maja preti nam novi talas virusa i više stotina ljudi u bolnicama, tvrde članovi Kriznog štaba“ piše ovaj list koji na istu temu objavljuje i „Opasno, Obradović i Đilas prave veliki miting u subotu, prizivaju nesreću!?“

„Opasno kršenje zabrane okupljanja pred Skupštinom“ piše u Blicu pod naslovom „Ko će za ovo da odgovara?“

„Miting vlasti ´pojačali´ navijači i sumnjiva lica“, piše u Danasu.

skupstina-noc-11-12.5.

Beograd, 12.05.2020 - pogled na stepenište Skupštine Srbije u noći između 11. i 12. maja

Redovi na sve strane

„Javne institucije otvorile vrata nakon dva meseca, narod pohrlio da završi poslove“, javlja tabloid Alo pod naslovom „Kampovanje ispred šaltera“.

Pravila za ulazak u Srbiju

Novosti prenose da je „Vlada Srbije donela pravila: Pri ulasku test ili izolacija. Odluka važi do 31. maja“.

„Od 1. juna otvaraju se granice, deca do 12 godina ne idu na test“ piše u Kuriru.

„Preporuka kriznog štaba vladi da od 1. juna otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije“, piše u Politici, pod naslovom „Testiranje na kovid 19 pre putovanja najverovatnije 60 evra“.

vlada-srbije-12.5.-

Beograd, 12.05.2020 - ministri sa zaštitnim maskama, zbog korona virusa, na sednici Vlade Srbije: Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Novak Nedić, Ana Brnabić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović

Testiranje - trošak letovanja

„Papreno skupa putovanja“ , piše u Informeru. „Testovi za letovanje u Grčkoj 680 evra. Za put do Grčke, četvoročlana porodica mora da plati u Srbiji 24.000 dinara za testove na koronu. Pre povratka Grcima će platiti čak još 480 evra (120 po osobi).“

Blic piše „kako ćemo putovati ovog leta“ pod naslovom „U Crnu Goru slobodno, do Grčke uz test ili karantin“. List objašnjava da „svako ko putuje u zemlje EU, moraće po povratku u zemlju na granici da pokaže PCR test na koronu ne stariji od 72 sata a ako ga nema ići će 14 dana u karantin“.

Problemi opozicije

„Glavni odbor demokrata u nedelju“ najavljuje Blic pod naslovom „Nezadovoljni članovi traže energičniji DS“.

„Lutovac gura Đilasa u partiju evropskih socijalista na štetu DS“ objavljuje Kurir.

„Savez za Srbiju puca po svim šavovima“ piše u tabloidu Alo pod naslovom „Vuk se javno odrekao Đilasa i Obradovića“.

Istraga napada pred Skupštinom

„Reakcija na prijavu protiv Obradovića“ objavljuju Novosti pod naslovom „Tužilaštvo istražuje napad pred Skupštinom“. List dodaje da je „Martinović prekinuo štrajk glađu“, kao i Politika uz dodatak „krivična prijava MUP-a protiv Obradovića“.

Korupcija

Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije izjavila je za Danas da „od ´nulte tolerancije na korupciju´iz 2012. godine nije ostalo ništa“, objavljuje ovaj list pod naslovom „Predsednik države na korupciju kaže: ´Pa šta´?“

bg-cistoca-vozila-s

Beograd, 12.05.2020 - prezentacija novih vozila JKP "Gradska čistoća” ispred Skupštine grada Beograda

Srpski pasoš za čuvara sećanja na ratnike

„Čuvar Zejtinlika dobio državljanstvo“ objavljuju Novosti pod naslovom „Deda Đorđu srpski pasoš“.

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, dobija konačno srpsko državljanstvo! Kako saznaju Novosti u Vladi Srbije, njemu će ovih dana biti dodeljeno državljanstvo Srbije za višedecenijsku posvećenost u čuvanju 8.000 grobova srpskih ratnika i, s posebnom ljubavlju, negovanju uspomena na njih.

Tramp u opasnosti?

Srpski telegraf piše “o žestokim napadima na predsednika SAD” pod naslovom “Donalda Trampa će ubiti?”

Tragično iskustvo iz Niša

“U nišu napravljen najveći propust” piše u Kuriru pod naslovom “U domu umrlo čak 52 starih”. Ovaj tabloid dodaje kako je “neodgovornost direktora dovela do smrti četvrtine zaraženih koronom u Srbiji”. List navodi da je “220 preminulo od kovida-19 u Srbiji” a da je “139 osoba zaraženo u niškom domu”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...