Kraj vanrednog stanja

BM

(četvrtak, 07.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Amsterdam, 06.05.2020 - restoran "Mediamatic" u Amsterdamu obezbedio je staklene kućice za svoje goste kako bi se sprečilo širenje korona virusa

Posle 50 dana, bez zabrane kretanja. Uprkos koroni, u prva tri meseca 2020. manje umrlih nego u istom periodu lane. Da li je pravo vreme da se svi zarazimo? Demokratska stranka izlazi na izbore, i drugi iz opozicije pominnju odustajanje od bojkota. Letovanje u inostranstu i dalje neizvesno. Fudbal u Srbiji kreće 30. maja.

patrijarh-liturgi-djurdjevdan

Beograd, 06.05.2020 - poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijar Irinej služio na Đurđevdan, Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog Georgija na Banovom brdu u Beogradu

Prestao policijski čas

„Kraj vanrednog stanja“, objavljuje Politika a Novosti „Od danas nema ograničenja: Posle 50 dana, bez zabrane kretanja“. U ovom listu piše da je „Narodna skupština odlučila da više ne postoje razlozi za vanredno stanje“.

„Posle 52 dana borbe sa virusom, kraj vanrednog stanja“ piše u Blicu. „Pravila za povratak dece u vrtiće, za svadbe i krštenja sačekajte jesen, mere za produženi boravak u školama, šta će otkriti veliko testiranje 7.000 porodica“, objavljuje ovaj list.

vucic-videokonf-eu-za-balk-

Beograd, 06.05.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na video konferencijskom sastanku lidera Evropske unije i zapadnog Balkana iz redova Evropske narodne partije

Manje žrtava nego pre korone?

U Novostima piše da je „uprkos koroni, u prva tri meseca 2020. manje umrlih nego u istom periodu lane“.

Ako se pokaže da je ovaj podatak tačan to zahteva temeljno objašnjenje...

Najbolje da se svi zarazimo?

„Sad je pravo vreme da se svi zarazimo“, objavljuje tabloid Alo „Novu revolucionarnu ideju“ dr Branimira Nestorovića.

„Samo tako ćemo steći imunitet. Ovo više nije isti virus kao pre dva meseca, mnogo je slabiji. Dva metra rastojanja je izmišljotina, rukavice su takođe besmislene“, citira list kontroverznog lekara.

„Još jedna sporna izjava dr Nestorovića“ piše u Kuriru pod naslovom „Ja sam za to da se svi zaraze“. Ovaj tabloid prenosi i izjave dr Kona i dr Kisić: „To je neodgovorno i neprihvatljivo“. Pored toga je i citat dr Pelemiša: „Kad bismo to dopustili imali bismo scenari Britanije i Švedske, bilo bi mnogo mrtvih“.

Srpski telegraf objavljuje „sukob koji je šokirao srbiju“ pod naslovom „Rat lekara“. List citira Nestorovića – Trebalo bi svi da se zarazimo – i Kona – Ko će biti kriv za teške slučajeve?

kriz-stab-pres-6.5.

Beograd, 06.05.2020 - konferencija za novinare predstavnika Kriznog štaba Vlade Srbije o situaciji povodom pandemije korona virusa: Darija Kisić Tepavčević, Predarg Kon

Ko će na izbore?

Kurir objavljuje da „saznaje“ kako „DS izlazi na izbore, Tadić nosilac liste“. Ovaj tabloid dodaje da „Lutovca sklanjaju na sednici GO“.

„I Đilas odustaje od bojkota izbora?“ objavljuju Novosti.

„Najava PSG da će možda izaći na izbore izazvala haos u opoziciji“, objavljuje Informer.

Incident u Skupštini

„Lider Dveri pravio haos u parlamentu“ objavljuju Novosti pod naslovom „Obradović šutirao policajca“. O ovom incidentu pišu i svi tabloidi ali uz upotrebu mnogo manje obzirnog rečnika.

dveri-obradovic-pistaljka

Beograd, 06.05.2020 - lider Pokreta Dveri Boško Obradović prekinuo je današnju sednicu Skupštine Srbije kada je izašao ispred govornice i počeo da zviždi sa pištaljkom u znak protesta

Kuda na letovanje?

„Od 1. jula u Grčku na more“ piše u Srpskom telegrafu a u Blicu „U Grčku na more od 1. jula“.

„Ništa od putovanja van Srbije“ piše u Informeru. „Kuda god da krenete čeka vas karantin“. Ovaj tabloid tvrdi da „u okolnim zemljama svako ko pređe granicu mora u izolaciju 14 dana. Do Grčke je nemoguće stići, strancima je zabranjen ulaz u Makedoniju, u Bugarskoj je obavezan karantin. Sve i da dođete do Grčke, i tamo morate dve nedelje u izolaciju“.

Podela Meseca

„Donald Tramp predlaže podelu Meseca bez Rusije“, piše u Politici.

tramp-mesec

Phoenix, 06.05.2020 - američki predsednik Donald Tramp u obraćanju radnicima posle obilaska fabrike Hanivel Internešnel (Honeywell International) u Feniksu, koja proizvodi zaštitnu opremu tokom pandemije korona virusa

Srpska ekonomija i kriza

„Mane srpske ekonomije su postale prednost u doba krize“,  naslov je u Politici.

Direktor policije traži kazne za sve

„Kažnjavanje i za baklje i za proteste“ objavljuje Blic izjavu direktora policije Srbije Vladimira Rebića. Policija procesuirala 7.800 građana zbog kršenja policijskog časa.

polic-stef-reb-

Beograd, 06.05.2020 - potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, zahvalio se danas pripadnicima Policijske brigade na požrtvovanom radu tokom vanrednog stanja zbog korona virusa i tom prilikom im je čestitao Dan i slavu jedinice – Đurđevdan

Kad će fudbal i veselja?

„Fudbal u Srbiji kreće 30. maja, a svadbe i slavlja od 1. juna?“ piše u Informeru.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...