SNS i SPS idu odvojeno na izbore

Danijela Ćirović

(nedelja 23. februar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Pariz, 22.02.2020 - Na 57. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Parizu(Salon de l'Agriculture)

Naprednjaci i socijalisti nastupiće odvojeno na izborima, dok će se na listi SNS-a naći PUPS i SDPS. „Pancir“ je stigao u Srbiju. Dodik kaže da je sklop BiH takav da „gura u konflikt“. Srbin iz Vuhana navodi da ga Kinezi vole jer je ostao. Jutka je, kažu, Velimiru Iliću „podvodio devojčice“. Srpskim banjama treba mađarsko čudo.

moda-milano-feregamo-

Milano, 22.02.2020 - Nedelja mode u Milanu (Fashion week): kolekcija - Salvatore Ferragamo

Na listi naprednjaka PUPS i SDPS

Na predstojećim izborima naprednjaci i socijalisti nastupiće odvojeno, a lider SNS Aleksandar Vučić predložiće na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora u ponedeljak da na listi ove stranke budu i PUPS Milana Krkobabića i SDPS Rasima Ljajića, objavljuju Novosti. SNS tek treba da razmotri modele saradnje sa Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, dok Vuk Drašković (SPO) i Nenad Popović (SNP), koji su deo vladajuće koalicije, još nisu dobili poziv za razgovore. Na listi naprednjaka biće više od polovine novih lica i čak 30 mladih ljudi. Prema nezvaničnim informacijama, od 250 kandidata za poslanike, 190 mesta na spisku predviđeno je za kadrove SNS, a 60 za koalicione partnere. Vučić i lider socijalista Ivica Dačić sastali su se i dogovorili da u trku za mandate idu u dve kolone, a da se posle izbora razgovara o budućoj saradnji.

„Pancir“ stigao u Srbiju

Avion An-124 „Ruslan“ doleteo je sa moskovskog aerodroma „Vnukovo". Ovaj avion je dopremio prva dva, od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“, koje je Srbija nabavila od Rusije. Avion se prema sajtu "flajtradar" više ne nalazi u vazdušnom prostoru Srbije, odnosno spustio se na vojni aerodrom u Batajnici "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", pišu Novosti. Sporazum za nabavku jedne baterije „Pancira S1“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Blic objavljuje tekst o „adutima srpske vojne industrije“. Tokom ove godine, vojska će predstaviti nova i modernizovana domaća sredstva sa kojima će biti u stanju da odgovori na mnoge izazove, stoji u tekstu.

Dodik: Sklop BiH gura u konflikt

„Dobronamernost se ne isplati u BiH, to se ovde shvata kao naivnost. U Sarajevu ne možete zastupati takvu politiku, tamošnji sklop naprosto gura u konflikte. Skrcali su nas u ovo blato koje se zove BiH i mi tu treba da vidimo prosperitet, asvi smo svesni da svakog dana sve više tonemo“, rekao je Milorad Dodik, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske u intervjuu za Politiku. „Nas pojam ’bosanski građanin’ ne zanima. Mi BiH ne doživljavamo kao našu zemlju, za nas je RS naša, kao i Srbija“, rekao je on. Dodik dodaje i da želi zemlju u kojoj se neće sa strahom čekati odluke sudova o statusu. „U Dejtonu smo prihvatili BiH, ali ne ovakvu i ne da budemo poniženi“, ističe Dodik.

Ispovest Srbina u Vuhanu

Novosti objavljuju ispovest Srbina u Vuhanu uz naslov „Kinezi me vole jer sam ostao sa njima“. „Svesno sam odbio da se evakuišem jer sam zahvalan ovom narodu. Okružen sam pažnjom, preko mene poštuju našu državu... Donesu mi vodu, doture cigarete, ništa neće naplatiti“, kaže on.

Jutka Velji „podvodio devojčice“

Kurir piše o optužbama protiv Milutina Jeličića uz naslov „Jutka Velji podvodio devojčice“. Dragan Vidojević tvrdi da je bivši predsednik opštine Brus na bizaran način udovoljavao tadašnjem stranačkom šefu, ministru Velimiru Iliću. „To sam 2003. prijavio policiji, pa mi je Jutka na kraju zatvorio kafanu“, kaže Vidojević.

Mađarsko čudo za domaće banje

Zbog čega se radije odmaramo u inostranstvu, pita Politika. Srbija je prošle godine od turizma zaradila 1,4 milijarde evra i ugostila 3,7 miliona turista. Iz godine u godinu domaći turizam napreduje, a naša zemlja postala je vrlo atraktivna destinacija za strane goste čiji je broj u poslednjoj deceniji udvostručen. Uporedo sa rastom broja noćenja uvećavali su se i prihodi, pa i broj zaposlenih u ovom sektoru. I dok svetski mediji naše gradove i banje svrstavaju u top destinacije koje ne bi trebalo zaobići, a Srbiju nazivaju neotkrienim biserom, veliki broj naših građana produženi vikend ili spa odmor radije provodi u inostranstvu nego u svojoj zemlji. Letnji godišnji odmor se provodi na moru, koje Srbija nema. Razloga za biranje inostranstva je mnogo – od cena koje u Srbiji ne odgovaraju kvalitetu usluge, manjka sadržaja, do loših lokalnih puteva, slabih saobraćajnih veza, lošeg stanja u ekologiji, problema s ljubaznošću. Naslov teksta je „Srbiji je potrebno mađarsko čudo“. Da bi privukla domaće turiste, ova država se na godinu dana odrekla poreza i doprinosa na jednu platu, pa je taj novac, koji je mogao da se iskoristi samo za odmor u toj zemlji, uplatila na račune građana.

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...