Dragoljub Mićunović poziva da DS izađe iz Saveza za Srbiju

Anđelka Nikolić

(utorak 21. januar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Davos, 20.01.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen na 50. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu (World Economic Forum): Aleksandar Vučić, Ursula von der Leyen

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske juče nisu želeli da komentarišu “navodnu izjavu portalu Standard” mitropolita Amfilohija kako eventualne pregovore s crnogorskim vlastima o temeljnom ugovoru koji se tiče crkvene imovine, neće voditi patrijaršija u Beogradu nego mitropolija. Dragoljub Mićunović poziva da DS izađe iz Saveza za Srbiju. Đukanović i Vučić neće ugroziti jedan drugog. Ninova nagrada Saši Iliću za roman “Pas i kontrabas”. U petak uveče je u Beogradu pred decom ubijen Kotoranin Marko Vuković a u nedelju su u Atini, takođe pred decom, likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović vođe “škaljarskog klana”.

moda-pariz-dior

Pariz, 20.01.2020 - revija modne kolekcije Dior za sezonu proleće/leto 2020 u Parizu

“Pancir S1” u Srbiji

“Ruski mediji javljaju”, piše u Informeru, “Srbija kupila 6 pancira”. List dodaje kako će “Srbiji iz Rusije biti isporučena kompletna baterija modernog PVO sistema ´pancir S1´, koji će u drugoj polovini 2020. biti u punoj operativnoj upotrebi, potvrđeno u Moskvi”.

putin-savet-odbrane

Moskva, 20.01.2020 - ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Saveta bezbednosti u rezidenciji Novo-Ogariovo

Mitropolit Amfilohije

Politika donosi naslov “Amfilohije: Mitropolija će voditi pregovore sa Podgoricom”. List podseća kako je portal Standard objavio da je Amfilohije izjavio kako eventualne pregovore s crnogorskim vlastima o temeljnom ugovoru koji se tiče crkvene imovine, neće voditi patrijaršija u Beogradu nego mitropolija koja je “autonomna I samostalna kroz vekove” zbog čega o njenom status, kako je dodao, nema potrebe da se razgovara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je naglasio da vlada u Podgorici o spornom zakonu nema šta da pregovara sa pojedinačnim mitropolijama i eparhijama nego sa Srpskom crkvom, navodi Politika i dodaje da iz Mitropolije crnogorsko-primorske juče nisu želeli da komentarišu “navodnu izjavu portal Standard” i podsećaju da upravo mitropolit Amfilohije “govori o jedinstvu I nedeljivosti Srpske pravoslavne crkve”, kao I da “nema nikakvih razgovora sa bilo kim dok se ne povuče nakardni Zakon o slobodi veroispovesti, pa zašto bi mitropolit govorio o pregovorima kojih ne može biti”, piše u Politici.

“Proglasio se za patrijarha, Amfilohije se otcepio od SPC”, piše u Srpskom telegrafu.

vojska-venci-vojvode-

Beograd, 20.01.2020 - delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, položila je danas  vence na spomen-obeležja vojvodi Živojinu Mišiću, vojvodi Petru Bojoviću i generalu Pavlu Jurišiću Šturmu povodom obeležavanja godišnjica smrti velikih srpskih vojskovođa

Mićunović poziva da DS izađe iz Saveza za Srbiju

Novosti objavljuju razgovor sa Dragoljubom Mićunovićem “o napadu na njega I DS” pod naslovom “Vreme je da izađemo iz Saveza”. Đilas i Jeremić ćute na ispade lidera Dveri, dodaje list.

Blic pita “kakva je budućnost DS. Veruje li okosnica DS-a predsedniku Lutovcu I da li se stranka polako utapa u Savez za Srbiju?”

“Ne zanima me huliganstvo Dveri već reakcija DS-a” naslov je u Politici za razgovor sa Dragoljubom Mićunovićem “o obračunu u Savezu za Srbiju”. List dodaje da “u Dverima tvrde da je ono što iznosi Zoran Lutovac glas apsolutne većine članova DS-a dok je ono što govori I radi Dragoljub Mićunović ´uvreda za sve prave demokrate´”.

avio-pristina-bgd-

Berlin, 20.01.2020 - konferencija za medije u Berlinu savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Roberta O'Brajena i ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela povodom najave o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Beograda i Prištine: Robert C. O'Brien, Richard Grenell

Reagovanja na intervju Tanjugu crnogorskog predsednika

“Đukanović i Vučić neće ugroziti jedan drugog” objavljuje Danas stavove “diplomata o odluci predsednika Crne Gore da progovori za prorežimsku srpsku agenciju Tanjug”.

vucic-harcenko-20.1.

Beograd, 20.01.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom

NIN-ova nagrada 66. put

Blic javlja o 66. Laureate prestižnog priznanja za književnost pod naslovom “Ninova nagrada Saši Iliću za roman ´Pas i kontrabas´”. I Danas objavljuje da je “Pas i kontrabas” u izdanju Orfelina poneo Ninovu nagradu za roman 2019. godine.

nin-ilic-

Beograd, 20.01.2020 - žiri za dodelu nagrade NIN za roman godine objavio ime laureata:  Marija Nenezić, Saša Ilić, Teofil Pančić

U Zagrebu ovacije beogradskoj “Gospođi ministarki”

“Narodnom pozorištu ovacije u Zagrebu” objavljuju Novosti posle gostovanja predstave “Gospođa ministarka” u Hrvatskom narodnom kazalištu.

abramovic-red-kraj-

Beograd, 20.01.2020 - red ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu poslednjeg dana retrospektivne izložbe Marine Abramović "Čistač"

Crnogorski predsednik i Vatikan

Novosti citiraju “Institut iz Ljubljane” pod naslovom “Milo CPC primiče Vatikanu”.

Virus iz Kine

“Smrtonosni virus iz Kine stiže u Srbiju” tvrdi tabloid Alo. “Misteriozna upala pluća kosi sve pred sobom, u Evropu je donose Kinezi koji su boravili u domovini gde su slavili svoju novu godinu.”

Više razvoda a manje brakova

Prema podacima Zavoda za statistiku koje objavljuju Novosi “sve više razvoda, sve manje brakova”.

Pedofili u Subotici

Informer citira Igora Jurića, “U Subotici su podvodili siročiće iz doma”. Čija je izjava u naslovu “Imam slike političara, biznismena I kreatora kako orgijaju sa decom”.

Ubistva u Atini

Novosti pišu o detaljima ubistva “Škaljaraca” pod naslovom “Četvorica sasula čak 30 metaka”. List objavljuje da su “napadači ušli kao gosti, bez maski, sa maramom preko lica. Dedović imao lažnu vozačku iz Srbije i pasoš iz Hrvatske. Ubijeni nenaoružani, supruge došle iz Srbije za praznike”.

“Šokantni detalji ubistva u Atini”, objavljuje Informer pod naslovom “Škaljarce ´odali´ žena i deca”. Ovaj tabloid dodaje kako su “crnogorske mafijaše Igora Dedovića i Stevana Stamatovića ubice pronašle tako što su mesecima pratili njihove žene I troje dece, tvrde grčki mediji”.

“Šta se krije iza likvidacije vođa “škaljaraca” u Atini” pita Blic pod naslovom “Rat do istrebljenja zbog tone kokaina”. List dodaje kako “ubistvo Igora Dedovića I Stevana Stamatovića u prestonici Grčke u punom restoranu, pred ženama I decom, jasna poruka da će se serija međusobnih likvidacija lidera škaljarskog I kavačkog klana nastaviti do potpunog uništenja”.

“Ubicama plaćeno 500.000 evra” objavljuje Srpski telegraf uz detalj da su ubice ispalile po deset hitaca u svaku žrtvu” I da “istraga void u dva pravca: Osveta zbog likvidacije u Beogradu I drugi – glavom su platili propali kokainski Tovar u Rumuniji”. Uz to, ovaj tabloid pored slike Filipa Koraća objavljuje naslov “Šefu mafije pobili glavne ljude”.

I u Kuriru piše da su “škaljarci” pronađeni u Atini preko žena i dece a da je “ubistvom dedovića I Stamatovića Škaljarski klan obezglavljen”.

“Posle višemesečnog zatišja crnogorsko podzemlje se probudilo. U petak uveče je u Beogradu pred decom ubijen Kotoranin Marko Vuković a u nedelju su u Atini, takođe pred decom, likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović vođe “škaljarskog klana”, piše u Politici pod naslovom “Nove žrtve u obračunu crnogorskih klanova”.

Zvezdina uprava i stadion

Tabloid Alo “ekskluzivno otkriva”: “Terzić ostaje u Zvezdi, Englezi I Nemci grade novu ´Marakanu´”. Uz ovo list objavljuje i maketu novog stadiona Crvene zvezde.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...