Direktor tvrdi da je deo mita davao ministarki

Danijela Ćirović

(nedelja 12. januar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Sidnej, 11.01.2020 - srpski teniser Dušan Lajović posle pobede u polufinalnom meču pritiv Karena Kačanova iz Rusije na teniskom ATP Kupa u Sidneju. Ovom pobedom Srbija se plasirala u finale gde će se boriti sa ekipom Španije

Direktor JP „Infrastruktura železnice“ uhapšen je pod sumnjom da je uzeo 10.000 evra. Na saslušanju je izjavio da je manji deo zadržavao, a veći davao Zorani Mihajlović, ministarki. Pupovac kaže da se previše hladnoće nakupilo između Srbije i Hrvatske. Amerika u ratove ulaže 32 miliona dolara na sat.

moda-milano-armani-muski-

Milano, 11.01.2020 - modni dizajner Đorđo Armani predstavio je svoju kolekciju za muškarce za sezonu jesen-zima 2020/21,  u Milanu

Direktor uzeo 10.000 evra

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra uhapšen je direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić, kao i novosadski advokati Z.S. i V.K. i D.B. za kojeg se sumnja da je bio posrednik, potvrdilo je tužilaštvo, pišu Novosti. U saopštenju tužilaštva se precizira da postoje osnovi sumnje da je M. J., preko posrednika D. B., od advokata Z. S. i V. K. 10. januara ove godine u službenim prostorijama, primio mito od 10.000 evra. Naime, advokati Z. S. i V. K. su od strane direktora M. J., neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

bg-prot-11.1.

Beograd, 11.01.2020 - protest "Jedan od pet miliona"

Deo mita davao ministarki

Uhapšeni direktor optužuje ministarku, piše Kurir, „Dobijeni mito davao sam Zorani“.

„Manji deo novca sam zadravao za sebe, a veći davao Zorani Mihajlović i njenom mužu Vladimiru Atanackoviću na ruke“, rekao je na saslušanju Miroljub Jevtić, direktor JP „Infrastruktura železnice“. Bivši muž pevačice Ekstra Nene sumnjiči se da je ojadio firmu za 800.000 evra.

Vest o ovoj akciji policije obelodanio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a potvrdilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, po čijem je nalogu policija izvela hapšenje, piše Politika.

stefanovic-korupcija-kzs

Beograd, 11.01.2020 - potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas da borba protiv korupcije mora biti kontinuirana, kako bi se zaštitili najviši državni interesi a time i interesi građana Srbije

Migranti kao političko pitanje

„Žrtve rata – varnice novih sukoba“, naslov je u Politici. „Pre svega da se ogradi njihovo kretanje, dokle smeju da idu, od koliko do koliko sati“. Ovo nije replika iz nekog holivudskog filma koji govori o borbi Afroamerikanaca za svoja prava šezdesetih godina na američkom jugu. Ovo je rečenica koju je krajem novembra prošle godine izgovorio u kameru jedan Somborac, buneći se zbog „povećanog broja migranata“. Pobune nisu bile samo na severu, nekoliko dana ranije protiv migranata oglasili su se i taksisti s juga.

izbeglice-grcka-stradali-

Preveza, 11.01.2020 -  Grčka obalska straža saopštila da je 12 migranata pronađeno mrtvo, dok je 21  spašen  nakon što je njihov čamac potonuu Jonskom moru

Kako nam je tehnologija promenila život

Blic objavljuje tekst o tome kako nam je tehnologija promenila život. „Ovo pamte samo deca devedesetih“, naslov je teksta. Za samo tri decenije tehnologija je toliko napredovala da je u velikoj meri promenila naše živote.

Hladno između Srbije i Hrvatske

Milorad Pupovac, predsednik SDSS-a, u intervjuu za Politiku kaže da se „previše hladnoće nakupilo u odnosima Srbije i Hrvatske“. „Ono što većina građana i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj očekuju posle pobede Zorana Milanovića na predsedničkim izborima, jeste poštovanje razlika i poštovanje građanskih vrednosti. Poštovanje multietničnosti, s jedne strane, i poštovanje nacionalne ravnopravnosti i građanske jednakosti“, kaže Pupovac koji je deo vladajuće koalicije koju predvodi HDZ, čija kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nije uspela da dobije drugi predsednički mandat.

Pariz, 11.01.2020 - posle neuspelih pregovora sa francuskom vladom, nastavljeni građanski protesti protiv predloga novog penzionog sistema

Američko ulaganje u ratove

Amerika gura svet u kataklizmu, pišu Novosti uz naslov „U ratove ulažu 32 miliona dolara na sat“. Od 11. septembra 2001. ubili su više od pola miliona ljudi. Oko 200.000 vojnika nalazi se u 800 baza u 16 zemalja. U Iraku svakih pet sekundi potroše više nego prosečni Amerikanac za godinu, stoji u tekstu.

Atina, 11.01.2020 - protesti ispred američke ambasade u Atini protiv bilo kakve intervencije protiv Irana

Tužna poruka slavne glumice

Kurir piše o tužnoj poruci slavne glumice Nede Arnerić. „Ne plašim se smrti, bojim se samo da se ljudi ne muče“, naslov je teksta.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...