Jelka od Vučića i intervju sa Deda Mrazom

Danijela Ćirović

(utorak 31. decembar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 30.12.2019 - povodom predstojećih praznika deci pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podeljeno je više od 900 novogodišnjih paketića u novobeogradskoj igraonici "Epik"

Prvu stranu prazničnih izdanja čine kako karikatura predsednika Srbije kao novogodišnje jelke, tako i razgovor sa Deda Mrazom. Ministar policije kaže da su se „neki odmetnuli od Vučićeve politike“. Beson je poželeo Srbima „da ne uđu u EU“. Žilijet Binoš otkriva da je pokreću „anđeli i demoni“.

pljevlja-prot

Pljevlja, 30.12.2019, DRUŠTVO/CRKVA - protest vernika na ulicama Pljevlja

Razgovor sa Deda Mrazom

„Uživanje je razgovarati sa Deda Mrazom. Nema pi-ara ni savetnike, ne traži autorizaciju, odgovara na sva pitanja. Oni koji su ubeđeni da ne postoji, tvrdiće da je ovo fejk intervju. I oni koji veruju u njega, misliće isto“, počinje tekst u prazničnom trobroju Politike. Tekst se najavljuje uz sledeće redove: „Šta je globalni novogodišnji superstar Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, zašto zbog Buka Jeremića štrajkuje sinidkat irvasa Laponije, kako je Boško hteo da postane Velja i koje su želje imali Vojislav Šešelj i Dragan Đilas.“

vucic-srmitrov-porodica

Sremska Mitrovica, 30.12.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u mestu Laćarak, opština Sremska Mitrovica, Jovanku Đurić (35), samohranu majku devetoro dece

Stefanović: Neki su se odmetnuli

Kao i svake godine, kada su u pitanju specijalna, praznična izdanja Novosti, „i ovog puta čitaoce nagrađujemo ekskluzivnim intervjuima brojnih značajnih ličnosti, reportažama“, navodi ovaj list. Za praznični trobroj govore: Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Emir Kusturica, Patrik Beson, Marijana Kovačević, Siniša Mali, Zoran Radojičić, Jevgenij Vodolazkin. Fjodor Bondarčuk. Ljubivoje Ršumović, Dragana Kosjerina, Željko Samardžić, Nataša Bekvalac, Igor Kokoškov, Marko Marin.

„Neki u SNS su se odmetnuli od Vučićeve politike... Strane obaveštajne službe su pojačale rad u našoj zemlji... SPS je korektan partner, videćemo da li je to dovoljno za zajedničku listu“, neke su od izjava ministra policije.

dacic-harcenko

Beograd, 30.12.2019 - prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Praznični sagovornici

Na naslovnici Blica našle su se najave za razgovore sa Aleksandrom Šapićem, Radošem Bajićem, Aleksandrom Vučićem, Igorom Kokoškovim, Ljubišom Tumbakovićem i drugima.

palil-pijaca

Beograd, 30.12.2019 - svečano je danas otvorena novoizgrađena Palilulska pijaca

Vučićeve ukrasne kugle

Najveći prostor na prvoj strani prazničnog broja Danasa zauzima karikatura Koraksa na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao praznična jelka, sa kapom klovna na glavi, i dekorativnim kuglama u kojima se nalaze likovi članova vlade. Sa kape mu vise kugle sa predsednicama Skupštine i vlade, u centru je bračni par Milošević, a na obodima Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj, Aleksandar Martinović i drugi.

Za ovaj list govore, između ostalih, odbojkašica Tijana Bošković, glumac Milan Lane Gutović i književnik Srđan Valjarević.

Srpski telegraf je za glavnu najavu izabrao razgovor sa roditeljima Aleksandra Vučića, koji su „otvorili porodični album“.

pariz-bezbednost-

Paris, 30.12.2019 - pojačane mere bezbednosti u Parizu, uoči novogodišnjih praznika

Beson: Želim Srbima da ne uđu u EU

Francuski pisac Patrik Beson u intervjuu za Novosti kaže da Srbiji želi da ne uđe u EU. „Beograd uvek nosim sa sobom... Moja supruga, njen mali sin i ja slavimo Božić u Berlinu... Handke piše kao što govori, blistavim zagonetkama“, kaže Beson.

becc-proba-

Vienna, 30.12.2019 - proba Bečke filharmonije uoči tradicionalnog novogodišnjeg koncerta

Žilijetini anđeli i demoni

Spontana, prirodna, prelepa i mila, beskrajnio talentovana francuska i svetska glumica Žilijet Binoš svojoj kolekciji osvojenih nagrada u decembru 2019. pridodala je i „evropskog oskara“ – nagradu Evropske akademije za film za „Evropsko dostignuće u svetskom filmu“. U razgovoru za Politiku u berlinskom hotelu, Žilijet je značaj ovakvog priznanja prokomentarisala pitanjem: „Šta je to dostignuće i šta u mom slučaju ta reč znači?“ Odmah je na njega ponudila i odgovor: „To je nešto što uvek raste, sadašnjost je meni važna. Ideja o tome da smo nešto postigli, dostigli, više je u vezi sa prošlošću.“ Blagoslovena je, kaže, rediteljima i producentima sa kojima je radila i stvarala i sa kojima može da podeli taj osećaj počastvovanosti važnim evropskim priznanjem. Ipak otkriva da najveću zahvalnost ipak duguje svojim „unutrašnjim anđelima čuvarima“ koji su joj „tako mnogo i duboko pomagali u izborima“, ali i „unutrašnjim demonima, đavolima“ koji je stalno guraju, omogućavaju da raste i kojij joj ne daju da spava.

Šta je preživela Monika

„Šta je preživela Monika“, tekst je u Informeru uz naslov „Zlostavljao je i šišao, govorio joj da će je policija ubiti“. Ninoslav Jovanović, zloglasni Malčanski Berberin, devojčicu je namamio u kola, tražio da mu pokaže put do škole, a onda se deset dana iživljavao nad njom.

Vučićevi roditelji

„Ispovest Vučićevih roditelja“ objavljuje Srpski telegraf, najavljujući da su „ponosni roditelji otvorili porodični album“.

Amerikanci o Srbiji

Tabloid Alo objavljjuje razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijemn  pod naslovom „Jasna Tramnpova poruka Srbima“, dok Srpski telegraf donosi intervju sa Metjuom Palmerom, specijalnim izaslanikom američkog predsednika za Balkan, pod naslovom „Lideri opozicije su nas razočarali, bojkot je velika greška“.

Pevačice i starlete

Za praznični broj Informera govore pevačica Jelena Karleuša, ćerka pevačice Svetlane Ražnatović, starleta Maja Berović i drugi.

 

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...