Trgovci oružjem zabranjena tema

Danijela Ćirović

(četvrtak 14. novembar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
La Paz, 13.11.2019 - sukobi policije i pristalica bivšeg predsednika Bolivije Eva Moralesa

Televizije sa nacionalnom pokrivenošću prećutale su navode poslanice Marinike Tepić. Šta je Tramp rekao Makronu. „Mali šengen“ nije nova Jugoslavija, tvrdi Ljajić. Stiglo je pet žalbi na odluku veća o doktoratu Malog. Direktora N1, objavljuju pojedini mediji, „plaćaju Šiptari“. Popović nema veze sa Moralesom. U Srbiji je razotkrivena „rentakar mafija“. Škola je prodavala karte za nastup folk pevačice i striptizete.

bebe-filharm

Beograd, 13.11.2019 - Novembarski koncerti za bebe u sali Beogradske filharmonije

Televizije prećutale optužbe

Televizije sa nacionalnom pokrivenošću prećutale su konferenciju poslanice Marinike Tepić, ali i izjave vođe radikala o kriminalu u vojnoj industriji, piše Danas. Branko Čečen kaže da je Nebojša Stefanović „česta tema Vučićevih razgovora sa predstavnicima zemalja Zapada i priličan balast“.

„Krušikovo oružje je prodato ispod cene privatnoj firmi, a to niko nije demantovao. To je za mene suština“, rekao je Vojislav Šešelj. Pohlepni pojedinci videli su da funkcioneri države uzimaju pare, rekao je Aleksandar Radić: „Pa su se pitali zašto to ne bi uradili i oni.“

tramp-impicment-odbor

Washington, 13.11.2019 - svedočenja pred čelnicima tri odbora Predstavničkog doma koji vode istragu o impičmentu za Trampa: William Taylor

Šta je Tramp rekao Makronu

„Tramp Makronu: Iščupajte uši Albancima ako ne budu slušali“, naslov je u Srpskom telegrafu. List tvrdi da otkriva šta je prethodilo hitnom pozivu Emanuela Makrona Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju i „kakva je uputstva u telefonskom razgovoru dao predsednik SAD“.

nato-konf-bgd-

Beograd, 13.11.2019 - Otvorena VII beogradska NATO nedelja,na kojoj je govorio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a ispred NATO Takan Ildem, a ispred Centra za evroatlantske studije Jelena Milić

„Mali šengen“ nije nova Jugoslavija

„Mali šengen“ nije nova Jugoslavija, piše Rasim Ljajić, ministar i potpredsednik vlade, u autorskom tekstu za Politiku. „Najnoviju incijativu za povezivanje svih ekonomija zapadnog Balkana, poznatiju kao ’mali šengen’ od početka prati previše politizacije, a premalo pragmatičnog i racionalnog nastupa. Najpre treba razjasniti da ovo nikako nije stvaranje nekog novog saveza, nove Jugoslavije, nove Balkanije, već sublimiranje i oživljavanje svih regionalnih inicijativa koje su do sada postojale, počev od CEFTA, preko Saveta za regionlnu saradnju, do Berlinskog procesa, a koje su u osnovi imale slobodan protok ljudi, robe, ideja, kapitala“, navodi on.

kina-zensen-popovic

Šenžen, 13.11.2019 - ministar  za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović učestvovao je na Sajmu visoke tehnologije u Šenženu

Pet žalbi o doktoratu Malog

Na Univerzitet u Beograd stiglo je pet inicijalnih žalbi na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, saznaje Danas. Žalbe su podneli Dušan Teodorović, profesor Saobraćajnog fakulteta sa još oko 200 profesora, dve profesorke Geografskog fakulteta Vesna Miletić Stepanović i Ljubica Rajković, profesor Biološkog fakulteta Predrag Simonović i Aleksej Tarasjev, sa Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“. Sve ove žalbe je rektorka UB Ivanka Popović objedinjeno uputila Odboru za profesionalnu etiku UB.

univerzitet-bg-senat

Beograd, 13.11.2019 - sednica Senata Univerziteta u Beogradu, u Rektoratu

Popović nema veze sa Moralesom

Kanvas nema baš nikakve veze sa akterima trenutne političke krize u Boliviji, kaže osnivač organizacije Srđa Popović povodom pisanja pojedinih beogradskih medija da su imali udela u silasku s vlasti Eva Moralesa, piše Politika. Bolivijski predsednik je posle priznanja da je bilo neregularnosti na oktobarskim izborima podneo ostavku tokom vikenda i napustio zemlju, a na njegovo mesto je privremeno došla opoziciona senatorka Žanin Anjez. „Sputnjik“ na srpskom jeziku i pojedini tabloidi povezali su krizu u ovoj latinoameričkoj zemlji sa Srđom Popovićem.

venecija-poplava-daske-

Venice, 13.11.2019 - poplava na trgovima i ulicama Venecije

Čvarci i šljivovica iz škole

Pirotski kačkavalj i valjevski šoder čvarci uz prokupac iz Aleksandrovca dostojna su uvertira u spektar proizvoda koji nastaju u srednjim školama, piše Politika. Po principu „od njive do trpeze“, u radionicama škola koje obrazuju buduće profesionalce u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane nastaju i džem od kupine, pekmez od škljiva, sirup od aronije, kiseli krastavčići, sok od paradajza, pasterizovani fileti paprike. U školama se proizvode razne vrste vina i rakije, kao i konjak i vinjak. Poljoprivredna škola sa domom učenika „Valjevo“ jedna je od kuća znanja koje se diče praktičnim delom nastave ratarstva, povrtarstva, stočarstva, odakle i potiču njihovi proizvodi.

izlo-pivo-

Beograd, 13.11.2019 - Svečano otvaranje izložbe "Tri veka pivarstva u Beogradu"

Razbijena rentakar mafija

Baš u vreme dok je ministarka pravde Nela Kuburović potpisivala sporazum o saradnji sa predsednikom Eurodžasta Ladislavom Hamranom, preko ove organizacije sprovedena je sinhornizovana akcija pretresa stanova i kuća u tri zemlje, od kojih je jedna Srbija. Traženi su dokazi protiv kriminalne bande koja je iznajmljivala luksuzna kola, u pokušaju da ih posle proda, objavljuju Novosti. Po rečima potpredsednika Eurodžasta Klaus Mejer-Kabrija, predstavnika Nemačke, slučaj vode nemački istražni organi:

„Iznajmljivana su isključivo luksuzna vozila, potpisivani ugovori, ali ništa nije plaćano. U pitanju je 61 vozilo vredno tri miliona evra. U Srbiji je nađeno upravo ono što smo i očekivali - dokazi koji će nemačkim kolegama poslužiti u postupku.“

Dejova svađa sa decom

Kurir se bavi time „ko je fatalna žena koja je posvađala Savićeviće“. Podgoričanka Jelena Babić, verenica Dejana Savićevića, navikla je da živi na visokoj nozi, što se Dejovoj ćerki i sinu ne sviđa. Radi kao profesor u srednjoj školi, a „bila je u braku sa krimosom“, navodi list.

Škola prodavala karte za striptizetu

Blic piše o skandalu u Ćupriji uz naslov „Škola promoter nastupa pevačice i striptizete“. Visoka medicinska škola u Ćupriji bila je pokrovitelj koncerata starlete Anđele Veštice i folk pevačice Tanje Savić. Čak su se u toj ustanovi prodavale i karte za njihove nastupe.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...