Merkel i Vučić saglasni: ukinuti takse na Kosmetu

Anđelka Nikolić

(sreda 25. septembar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Njujork, 24.09.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Susret predsednika Srbije i nemačke kancelarke u Ujedinjenim Nacijama, Berlin i Pariz rešavaju probleme na Balkanu. Vučić: Objaviću tačno koliko je država dala Zvezdi i Partizanu. Radnik pao u komu, firma mu dala otkaz. Studenti danas prekidaju blokadu Rektorata BU.

moda-pariz-dior-

Pariz, 24.09.2019 - revija kolekcije modne kuće Dior za sezonu proleće-leto 2020 na Nedelji mode u Parizu (Paris Fashion Week)

Susret Merkel Vučić

Novosti izveštavaju o „sastanku u Njujorku“ pod naslovom „Merkelova za ubrzano razrešenje pitanja KiM“.

„Susret predsednika Srbije i nemačke kancelarke u Ujedinjenim Nacijama“ javlja Politika pod naslovom „Berlin i Pariz rešavaju probleme na Balkanu“. List objavljuje da je Aleksandar Vučić rekao: „Plan francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel je da se napravi regionalni skup i da krenemo u intenzivne razgovore Srba i Albanaca“.

„Sa Makronom predlaže održavanje samita na kojem bi se intenzivirali razgovori. Vučić: Nećemo pristati na opciju u kojoj bismo bili poniženi kao narod“, piše u Novostima.

„Dijalog nemoguć sve dok Priština ne ukine takse“, javlja Blic o sastanku u Njujorku, ocenjujući da su „Vučić i Merkel saglasni“.

„Vučić otkriva: Angelin plan za Srbe i Albance“, objavljuje tabloid Alo.

vucic-ajnhorst-njujork-

Njujork, 24.09.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU (EEAS) Anđelinom Ajhorst na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Poruka predsednika iz Njujorka

„Predsednik Srbije iz Njujorka odgovorio. Vučić: Objaviću tačno koliko je država dala Zvezdi i Partizanu“,  prenosi Informer. „Pa da se vidi ko je čiji ljubimac i koliki sam ja peder.“

„Objaviću koliko para su dobili Zvezda i Partizan“, piše u Srpskom telegrafu uz fotografiju predsednika Aleksandra Vučića.

vetropark-izbiste

Izbište, 24.09.2019 - Kompanija MK Fintel Wind je zvanično pustila u rad svoj treći, ujedno i najveći vetropark – „Košava“ u Izbištu, ukupno instalisane snage 69 MW: ministar energetike Aleksandar Antić i biznismen Miodrag Kostić (u sredini), vlasnik MK grupe

Dačić i Trampova ćerka

„Ivica Dačić otkrio detalje sastanka sa Ivankom Tramp“, objavljuje Srpski telegraf. „Trampova ćerka: Volim Srbe, uskoro u Beograd dolazim sa porodicom“.

Otkaz u komi

„Umro ´ugovorac´kraljevačke ´Čistoće´“ objavljuju Novosti pod naslovom „Pao u komu, firma mu dala otkaz“. List dodaje izjavu direktora: „Ugovor raskinut po automatizmu“.

Protest u Rektoratu

„Rektorka opravdava blokadu Rektorata“, naslov je u Politici. „Ivanka Popović navela je da staje uz svoje studente i dala rok Odboru za profesionalnu etiku da se do 4. novembra izjasni o doktoratu Siniše Malog“.

„Studenti danas prekidaju blokadu“, naslov je u Danasu. „Studenti pobedili, rektorka sačuvala dostojanstvo“, piše u ovom listu.

„Opozicija preko grupe studenata zloupotrebila Univerzitet“ piše u Kuriru pod naslovom „Bruka, rektorka prihvatila sve zahteve političkih aktivista“.

rektorka-sporazum-

Beograd, 24.09.2019 - nastavak pregovora studenata iz organizacije "Jedan od pet miliona" koji blokiraju Rektorat sa rektorkom Ivankom Popović

Patrijrh SPC putuje u Crnu Goru

„Bokelji se raduju dolasku patrijarha“ piše u Politici. „Organizatori ne očekuju opstrukciju proslave osam vekova autokefalnosti SPC zakazane za petak i subotu“.

Vlast, opozicija i izbori

„Vlast demagogijom pokušava da pokaže dobru volju za fer izborima, ocenjuju sagovornici Danasa“ piše u ovom listu pod naslovom „Čemu vladini zaključci kada već postoji zakon“. List citira Slobodana Beljanskog: „S pravnog aspekta potpuno nepotrebno, ali trebalo je pokazati političku snagu na potpuno nakaradan način. To je demonstracija takozvane dobre volje da bi vlada pokazala kako vodi brigu o tome, a zapravo ne čini ništa.“

„Bilo bi dovoljno da je zakon primenjen a očigledno da nema ko da ga primenjuje niti o tome neko previše vodi računa, smatraju naši sagovornici“, objavljuje Danas.

Opozicija i prirodna katastrofa

Povodom najnovijeg zahteva da se izbori sledeće godine odlože od proleća do jeseni, Blic objavljuje da je to „u suprotnosti sa Ustavom“, pod naslovom „Izbore mogu da odlože samo rat ili prirodna katastrofa“.

Vesti unapred

Pod najavom „´Vesti´iz budućnosti“ Danas objavljuje naslov „Informer objavio izveštaj sa sastanka koji je odložen“.

„Tabloid Informer, blizak vladajućoj stranci, u jučerašnjem izdanju na naslovnoj strani objavio je da su predsednik Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali u Njujorku, uz detalje sastanka, iako je susret u međuvremenu odložen.“ Tabloid Informer izvestio je sa sastanka koji (još) nije bio održan, pod naslovom „Vučić: Rekao sam kancelarki, Srbija ne može da izgubi sve“.

Danas objašnjava da je, kada se preksinoć oko 22 časa saznalo da je sastanak u Njujorku odložen, na naslovnoj strani najava prebačena u buduće vreme: „Vučić: Rećiću kancelarki, Srbija ne može da izgubi sve“.

izbegli-brod-sicilija

Messina, 24.09.2019 - humanitarni brod "Ocean Viking" sa 182 migranata iz Libije ukotvljen je u sicilijanskoj luci Mesina

Poslanik „šalje“ socijaliste u opoziciju

„Dok su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u Njujorku, naprednjak Dragan Šormaz poručuje SPS-u da izađe iz vlasti, a većini stranaka s izborne liste SNS-a da traže drugi put na izborima“, objavljuje Politika pod naslovom „Poslanik SNS-a šalje socijaliste u opoziciju“.

„Šormaz udario po socijalistima“, piše u Kuriru. „SPS zreo za opoziciju, Dačić samo drži mikrofon“.

odboj-srb-ukr-

Antverpen, 24.09.2019 - utakmica Srbija – Ukrajina (3:2) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Došao iz Norveške i ubio bivšu devojku

„Jeziva pozadina zločina u Kotežu“ objavljuje Kurir pod naslovom „Pedagog ubica došao iz Norveške da se osveti bivšoj jer je našla drugog“. List dodaje da je „Stefan Golubović (31) ispalio Marini Đuričić (30) dva metka u glavu pošto nije mogao da se pomiri sa njihovim raskidom, pa pokušao da izvrši samoubistvo“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...