U pregovorima srpskih vlasti i opozicije i predstavnik EU?

Anđelka Nikolić

(subota 17. avgust, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Siena, 16.08.2019 - konjičke trke u Sieni (Horse race Palio di Siena)

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister srešće se sa predsednikom Srbije i predstavnicima opozicije. Još jedna zemlja povlači priznanje ´Kosova´. Donald Tramp, šef Bele kuće, više puta izrazio interesovanje da pazari najveće ostrvo na svetu Grenland. Žena u Senti platila da joj ubiju muža – pa uhapšena.

moda-kina-tajpej

Taipei, 16.08.2019 - takmičenje u modnom dizajnu u kineskom Tajpeju

EU u pregovorima srpskih vlasti i opozicije?

„Predstavnik EU 25. i 26. avgusta u Beogradu“, najavljuje Blic pod naslovom „Mekalister sa Vučićem i opozicijom“.

Novo povlačenje priznanja kosovske državnosti

„Još jedna zemlja povlači priznanje ´Kosova´“, javlja Politika pod naslovom „Priština neće moći u UN ni kao posmatrač“. List prenosi da „ako broj priznanja padne na manje od 93, odnosno polovine članica UN, Kosovo neće moći da uže u Generalnu skupštinu ni na način kao što je učinila Palestina, kaže Predrag Rajić“.

Priprema za podelu Kosova?

„Brnabić priprema javnost za podelu Kosova“ naslov je u Danasu koji citira Sandu Rašković Ivić: „Sve treba da izgleda kao teška borba za KiM a radi se, u stvari, o zbrzavanju kapitulacije zarad Vučićevog opstanka na vlasti“.

kina-vojska-hongkong

Shenzhen, 16.08.2019 - kineska vojna vouila raspoređena u blizini Hong Konga

Jurnjava kroz naselja

„Svaki drugi vozač prekoračuje brzinu“ piše u Politici. „Oko 50 posto vozača automobila, 28 odsto vozača autobusa i 29 odsto vozača teretnih vozila u Srbiji prekoračuju dozvoljenu brzinu u naseljenom mestu, podatak je Agencije za bezbednost saobraćaja.

Danas javlja kako su Udruženje osiguravača Srbije i Uprava saobraćajne policije organizovali konferenciju o bezbednosti na putevima, pod naslovom „Ove godine u saobraćaju 310 žrtava“.

U Blicu piše „Poginulih u udesima nikad više, šta radi agencija?“

„Spremna oštrija pravila“ javljaju Novosti pod naslovom „Pijan za volanom, dužan do groba“. List navodi da će „oni koji skrive udes sa smrtnim ishodom platiti štetu i do 2,5 miliona evra. Polisa ih ne štiti, dugovanja mogu da se prenesu i na porodicu“.

polic-saobracaj-kzs

Beograd, 16.08.2019 - konferencija za medije o saobraćajnim nesrećama i iznosima naknade štete,na kojoj govore načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Nebojša Arsov, zamenik načelnika Boban Milinković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović

Novi autoput

Blic objavljuje „ekonomsku analizu, šta donosi autoput Obrenovac - Čačak, osim boljeg saobraćaja“ pod naslovom „Miloš Veliki dovodi turiste i investitore“.

aleksdandrovac-otkrice-skulptura

Aleksandrovac, 16.08.2019 - ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetio je danas lokalitet Vitkovačko polje kod Aleksandrovca, gde je pronađena monumentalna figurina "župske venere", za koju se procenjuje da je nastala u periodu od 4.500 do 3.500 godina pre nove ere

Novi vojni helikopteri

Delegacija Ministarstva odbrane, predvođena ministrom Aleksandrom Vulinom, obišla je fabriku za proizvodnju helikoptera Mi-35M “Rostvertol” u Rostovu na Donu, javljaju Novosti pod naslovom “Ovo su ´ubice tenkova´koje nam stižu iz Rusije”.

"Zahvaljujući politici predsednika Vučića, zahvaljujući politici štednje i tome što naša zemlja konačno može da izdvaja za najnovija sredstva mi imamo najbolje helikoptere na svetu. Oni nisu samo novi, oni su najbolji na svetu u svojoj klasi. To naravno prati i poboljšanje materijalnog položaja pilota, letačkog osoblja, sve ono što je predsednik Vučić kao vrhovni komandant naredio da se radi. Vojska Srbije je dobila jednu potpuno novu sposobnost, nešto što nismo do sada mogli, i svi oni koji ove helikoptere zovu "Vučićevi leteći tenkovi" jesu u pravu”, izjavio je minister Vulin a prenose Novosti.

rus-heliko-vulin

Rostov na Donu, 16.08.2019 - delegacija Ministarstva odbrane, predvođena ministrom Aleksandrom Vulinom, posetila je fabriku za proizvodnju helikoptera Mi-35M “Rostvertol” u Rostovu na Donu

Da li se američki predsednik šalio oko Grenlanda?

„Tramp bi da kupi Grenland“, naslov je u Politici. Sadašnji predsednik nije prvi kome je to palo na pamet, a Danska je već jednom prodala svoju teritoriju Americi“.

Politika prenosi saznanja Volstrit džornala da je šef Bele kuće više puta izrazio interesovanje da pazari najveće ostrvo na svetu, zamolivši savetnike da vide da li je to izvodljivo. Američki dnevnik navodi da je predsednik iskazao „različiti stepen ozbiljnosti“ kad je govorio o kupovini autonomne danske oblasti. Zbog toga neki njegovi saradnici smatraju da se šalio, dok su drugi stvarno počeli da istražuju ovu mogućnost.

Nedoumicu bi sledećeg meseca mogao da razreši sam Tramp kada se bude našao u prvoj zvaničnoj poseti Danskoj.

tramp-mancester-izbori

Manchester, 16.08.2019 - predizborni skup predsednika SAD Donalda Trampa

Istraga zločina OVK

Informer izveštava o istrazi zločina OVK pod naslovom „I Daut ide u Hag!“. Piše da „brat Ramuša Haradinaja ima status osumnjičenog. Tači ispitivan u Prištini, Veselji dao iskaz u Ljubljani“.

Ispovest nekadašnjeg borca ISIS-a

Tabloid Alo objavljuje „ispovest Fitima Ladrovcija, nekadašnjeg borca ISIS-a, koji živi u Obiliću“ pod naslovom „Ubijali smo Srbe, nevernike i pse“.

Muke zbog koncerta

„Crnogorska vlast postala gora od ustaša“, piše u Informeru pod naslovom „Milo hapsi Vlada zbog ´Tamo daleko´“. List objašnjava da „isticanje srpske zastave na koncertu u Herceg Novom i pevanje čuvene srpske pesme, Vlada Crne Gore označava kao raspirivanje nacionalne i verske mržnje“. Uz ovo list objavljuje fotografije Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore i Vlade Georgijevskkog pevača koji je nastupio na pomenutom koncertu.

vudstok-pola-veka

Bethel, 16.08.2019 - koncert povodom 50 godina od održavanja Vudstoka

Lažne vesti

Danas objavljuje „reagovanja na podatak da su četiri tabloida za šest meseci objavili više od 400 lažnih vesti“, pod naslovom Dok je Vučić na vlasti, lažne vesti u medijima“.

Platila ubicu muža

„Užas u Senti, dala baštovanu 1.600 evra da joj ubije muža“ objavljuje Informer. „Tatjana Bulatović (48) uhapšena kada je donela novac da plati ubicu. Njen muž Zoran (49) ugledan poslovni čovek. Zoran i Tatjana imaju troje odrasle dece“.

Blic donosi isti naslov uz najavu „Kao krimi-roman, drama sa srećnim krajem iz Sente“.

Ipak veza „makedonske afere“ sa Srbijom

Srpski telegraf tvrdi da su „nađene šok-poruke“ pod naslovom „Boki 13 orgijao sa političarem iz Srbije“. List dodaje da je „u telefonu uhapšenog makedonskog voditelja nađena prepiska i fotografije koje vode do funkcionera koji je čak i u Skoplje odlazio na intimna druženja“.

Reč je o najnovijem nastavku afre koju tabloidi lansiraju vać danima o navodnom iznuđivanju novca i orgijama u Makedoniji koje se povezuju sa nekim poznatim imenima iz Skoplja, Beograda i Prištine.

koss-srb-tur

Atina, 16.08.2019. - utakmica Srbija - Turska na Akropolis kupu u Atini, 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18)

Nestali telefon

Kurir objavljuje „šok otkriće uoči suđenja“ pod naslovom „Zoran imao dva telefona, jedan nestao tokom pretresa. Inspektor koji je radio na slučaju hitno suspendovan“. List dodaje kako je „rezervni telefon Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, misteriozno nestao tokom istrage. Jedan od glavnih ljudi angažovanih na razrešenju zločina odmah sklonjen zbog propusta u svom timu, Ne zna se da li je u mobilnom bilo kompromitujućeg materijala“.

Reč je o predstojećem suđenju za ubistvo pevačice pre više od dve godine u Borči kraj Beograda oko koga su tabloidi od tada skoro svakodnevno iznosili bezbrojna „otkrića“ i pretpostavke.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...