Mađarska propustila ruski poklon za Srbiju

Anđelka Nikolić

(petak 02. avgust, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Majur, Šabac, 01.08.2019 - novogizgradjeni automatizovani putni prelaz u Majuru, opština Šabac

Transporteri sa poklonjenih deset borbenih vozila doleteli iz Rusije u Srbiju - preko Mađarske. „Pokušaču da se izborim, „rame uz rame“ sa Srbijom, da se međunarodno pravo vrati u region, jednom i zauvek, i to pre svega, kad je reč o Kosovu“, rekao je ruski ambasador Aleksandar Bocan – Harčenko. Aleksandar Vučić otkrio: Prisluškivali su me 24 godine.

fudb-partiz-konas-

Beograd, 01.08.2019 - revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope Partizan - Konas Ki (3:0)

Civilnim avionom preko Mađarske

Politika javlja „kako je probijena blokada Zapada za rusko naoružanje“ pod naslovom „Transporteri doleteli u Srbiju preko Mađarske“, uz zajedničku fotografiju mađarskog premijera Orbana i srpskog predsednika Vučića.

„Specijalna pošiljka iz Rusije je prošla kroz mađarski vazdušni prostor jer se terert nije prevozio u vojnom, već u civilnom avionu“. Politika ovu vest prenosi iz „briselskog portala Politiko“.

rus-pozar-dim

Chita, 01.08.2019 - dim od požara ugrožava više od 800 naselja u 38 okruga u Sibiru i na dalekom istoku Rusije

Borba za povratak međunarodnog prava

Politika prenosi izjavu novog ruskog ambasadora Aleksandra Bocan – Harčenka, pod naslovom „Ne pretvaramo Srbiju u teren za globalni sukob sa NATO“.

„Pokušaču da se izborim, „rame uz rame“ sa Srbijom, da se međunarodno pravo vrati u region, jednom i zauvek, i to pre svega, kad je reč o Kosovu“, rekao je ruski ambasador za Tanjug a prenosi Politika.

„Rat“?

„Vašington otkriva karte“ objavljuju Novosti pod naslovom „Srbija u centru ´rata´Amerike protiv Rusije“.

snouden-knjiga-

Njujork, 01.08.2019 - naslovna strana memoara "Zauvek arhivirano" (Permanent record) bivšrg analitičara američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvarda Snovdena koji će biti objavljeni 17. septembra: Edward Snowden

Četvrt veka prisluškivanja

Predsednik Srbije „Aleksandar Vučić otkrio: Prisluškivali su me 24 godine“, objavljuju Novosti.

UZ određene preskoke, prisluškivan sam 24 godine na različite načine i uz različite metode. I ponosan sam što ni u jednoj noti bezbednosnih službi nije dokazana bilo kakva moja neprijateljska delatnost protiv Srbije. To je u četvrtak izjavio predsednik Aleksandar Vučić, koji je izneo podatak da je mera njegovog prisluškivanja prvi put uvedena odlukom šefa tadašnje DB Jovice Stanišića, 11. decembra 1995, kada je bio apostrofiran kao "zagovornik rušenja ustavnog poretka primenom incidentnih metoda delovanja", prenose Novosti.

I Blic piše na naslovnoj strain o ovoj temi a Kurir objavljuje naslov “Stanišić je prvi naredio da me prate”.

“Vučić: Prisluškivan sam, de fakto, 24 godine”, naslov je u Politici.

“Predsednik Srbije govorio o prisluškivanju ali I prekršio zakon o tajnosti podataka” piše u Danasu pod naslovom “Vučić javno na TV čitao poverljiva dokumenta”.

most-pancevacki-korozija

Beograd, 01.08.2019 - oštećenja na Pančevačkom mostu (preko Dunava) - neophodna hitna rekonstrukcija

Obećane plate

Tabloid Informer citira predsednika Srbije u naslovu koji glasi „Vučić: Prosečna plata biće 510 evra a vi iz opozicije samo udrite i pljujte“.

Štrajk glađu zbog plata

Hrvatska agencija izigrala sezonce, piše u Novostima pod naslovom „Srbi u štrajku glađu jer su im zakinuli plate“.

Preseljavanje porodilišta

„Do kraja 2020. na Bežanijskoj kosi temelji novog „Narodnog fronta“, objavljuje Politika, na osnovu izjave Marka Blagojevića, direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Reč je o preseljenje čuvenog porodilišta iz centra Beograda na lokaciju u blizini bolnice na Bežanijskoj kosi. List navodi da bi radovi na izgradnnji novog porodilišta trebalo da počnu do kraja sledeće godine.

mihajlovic-ebrd

Beograd, 01.08.2019 - potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužanom Hargitaj

Mafija i lekovi

„Farmakomafiji malo para“ piše u Informeru pod naslovom „Citostatika za rak debelog creva nema jer su jeftini“. List navodi dr Danicu Grujičić: „Strane farmaceutske kuće neće da proizvode nitroglicid jer je na njemu mala zarada, nameću znatno skuplju alternativnu terapiju“.

Crna Gora i hrvatsko slavlje

„Strašna bruka i sramota“ piše u Informeru pod naslovom „Milo slavi Oluju. Crna Gora će sledeće nedelje u Knin poslatio oficira na proslavu ustaškog genocida nad Srbima“.

Trgovina ljudskim organima

Blic nastavlja seriju napisa o trgovini organima i ulozi Haradinaja pod naslovom „Srbima vadili organe, tela bacali na seosko groblje“.

„Gde nas vodite“, pitao je oteti Srbin. „U Albaniju da sečete drva“, odgovorio je bivši UČK borac. Znali su da ne govori istinu. Srbi, muškarci i žene, po vađenjnu organa zakopavani su nekoliko metara od kuće južno od Burelja ili na malom seoskom groblju. Po dvoje u jednu rupu. UN istražiteljima svedoci su bili Albanci sa Kosova i iz Crne Gore, pripadnici OVK. To je bio osnov za izveštaj Dika Martija koji je doveo do „žute kuće“, piše u Blicu.

„Ovi doktori su kasapili Srbe i vadili im organe“, naslov je u Srpskom telegrafu. „Turčin Jusuf Sonmez i Izraelac Moše Haret predvodili su monstruozne operacije nad Srbima, izjavljivali su svedoci od kojih su mnogi kasnije misteriozno stradali“.

Imovina – za raj

„Građani Srbije na meti opasnih prevaranata koji im nude spasenje“, tvrdi tabloid Alo pod naslovom „Sekta uzima imovinu, a za uzvrat ´šalje u raj´“!


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...