Nestašica hrane i lekova u bolnici u Mitrovici

Anđelka Nikolić

(sreda 03. jul, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 02.07.2019 - Gradska opština Zemun je i ove godine organizovala postavljanje pontonskog mosta koji spaja Kej oslobođenja i plažu Lido na Velikom ratnom ostrvu

Sve radnje na severu Kosova zatvorene. Nestašica hrane i lekova u KBC Kosovska Mitrovica. Država lane dala Fijatu 2,7 milijardi dinara. Bivši predsednik Momir Bulatović sahranjen u rodnom selu. Haos u institucijama EU, podele među liderima Unije, i dalje bez dogovora ko će od jeseni rukovoditi čelnim institucijama EU.moda-pariz-sanel-

Paris, 02.07.2019 - modna revija kuće Šanel (Chanel Haute Couture)

Nestašice na severu Kosmeta

„Ulice na severu KiM juče, drugog dana otkako ne rade prodavnice, bile su potpuno prazne. Zbog restrikcije benzina u zdravstvene ustanove u centralnoj Srbiji jedan sanitet vozi podva pacijenta, kaže direktor KBC Milan Ivanović“, objavljuje Politika pod naslovom „Nestašica hrane i lekova u KBC Kosovska Mitrovica“

„Sve radnje na severu Kosova zatvorene“, objavljuje Blic pod naslovom „Niko neće da kupuje iz Haradinajevih kamiona“.

„Bolnica u Mitrovici, nestaju hrana i lekovi“, javljaju Novosti. „Ivanović: Teže pacijente prebacujemo na druga mesta. Prodavnice zatvorene, Srbi neće robu iz Prištine“.

velja-izlo-

Beograd, 02.07.2019 - otvaranje izložba „Tesla” Veljka Mihajlovića, povodom dana rođenja Nikole Tesle

Fijat Srbija – skuplji nego ikad

„Država lane dala Fijatu 2,7 milijardi dinara“ objavljuje Danas. „Za razliku od 2017. godine kada je država uplatila 1,9 milijardi dinara, u 2018. se među subvencijama pojavila nova stavka – ´dodatna davanja´ od 970,2 miliona dinara. Teško je sabrati koliko je Srbija uložila u čitav projekat a oni koji su upoznati sa materijom kažu da je to i više od milijardu evra. Subvencijama dolazi kraj u ovoj godini kada u decembru ističe desetogodišnji ugovor“. List citira Ljubodraga Savića, „Fijat će pritisnuti vladu da odreši kesu ako ih i dalje želi u Srbiji“, kao i Milana Kovačevića, „Prvo bi trebalo uraditi analizu efekata ulaganja i subvencija da se vidi da li smo za ovih deset godina u plusu ili na gubitku u ovom poslu“.

sopot-festiv-film

Sopot, 02.07.2019 - otvaranje 48. Filmskog festivala "Sofest"

Sahranjen Momir Bulatović

„Bivši predsednik sahranjen u rodnom selu“ objavljuje Politika. List dodaje da je „Bulatović bliskim prijateljima govorio da sumnja da je njegov sin Boško, koji je 2008. umro od leukemije, žrtva zapadnih službi“.

Pored toga ovaj tabloid objavljuje i izjavu Milomira Marića, Tv voditelja, pod naslovom „Ameri mu nudili milione da izda Srbiju. On nije pristao ali onda je Milo otišao u Vašington“.

Novosti donose naslov „Do kraja veran sebi i narodu“ i dodaju izjavu mitropolita crnogorskog „Amfilohije: Blažen je njegov put“.

„Milo jado ljudska“ objavljuje Srpski telegraf. „Nije hteo da dođe na Bulatovićevu sahranu“.

„Bruka: Milo iskulirao Momovu sahranu“, piše u tabloidu Alo.

sahrana-bulatovic

Podgorica, 02.07.2019 - ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin predvodio je delegaciju Srbije na sahrani nekadašnjeg predsednika Crne Gore i Savezne vlade SRJ Momira Bulatovića, na podgoričkom groblju Čepurci

Prisluškivanje

„Milović je pokušao da nadzire Vučića“, naslov je u Politici za intervju sa Draganom Markovićem, bivšim zamenikom načelnika BIA i državnim sekretarom u MUP-u.

Osim sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, po naredbi Uprave kriminalističke policije (UKP). Na čijem čelu je tada bio Rodoljub Milović, 2012. godine zabeležen je pokušaj prisluškivanja još jednog visokog zvaničnika, sada člana vlade, otkriva u razgovoru za Politiku Dragan Marković Markoni, nekadašnji zamenik načelnika BIA i državni sekretar u MUP-u, piše u Politici. Čim se BIA angažovala da proveri kako je doovoga došlo – iz MUP-a je stigao zahtev Telekomu da se više ne vrši kontrola ova dva broja, priča Marković.

Evropska unija još bez dogovora o rukovodstvu

„Nemačka ministarka odbrane mogla bi da zameni Junkera“, javlja Politika o trećem danu vanrednog samita EU gde, zasad bezuspešno, pokušavaju da se dogovore o sastavu novog rukovodstva Unije. „Umorni od iscrpljujućih pregovora, evropski lideri su juče ušli u treći dan političkog ´obaranja ruku´, pokušavajući da se dogovore oko toga ko će od jeseni rukovoditi čelnim institucijama EU“.

„Haos u institucijama EU“, javlja Danas. „Podele među liderima Unije, šegačenje na sednici parlamenta“.

eu-tusk-dogovor-

Brussels, 02.07.2019 - konferencija za novinare predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska u utorak uveče, posle dogovora lidera EU da nominuju nemačku ministarku odbrane Ursulu von der Lejen za predsednicu Evropske komisije, belgijskog premijera Šarla Mišela za predsednika Saveta EU, ministra inostranih poslova Španije Žozep Borel za visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, a Kristin Lagard za predsednicu Evropske centralne banke

Nova ruska raketa

„Rusi testirali raketu“ javljaju Novosti pod naslovom „´Nudolj´ ruši i satelite“.

rus-srb-muzika-

Moskva, 02.07.2019 - umetnička reprezentacija Srbije ponovo se popela na svetski tron, pošto je na internacionalnom takmičenju "ART FUDBAL" u Moskvi osvojila glavnu nagradu – "Grand prix" u muzičkom delu takmičenja

Suđenje bivšem predsedniku Brusa

„Suđenje Jutki premešteno u Kruševac, odlukom Vrhovnog suda“ objavljuje Blic.

Svedočenje svedoka saradnika

„Šokantno: Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi otkrio nove detalje, Đinđića su hteli da ubiju odmah posle 5. oktobra“.

Prostitucija

Pod naslovom „Seks sezona“ Kurir javlja o „bahanalijama na moru“. Ovaj tabloid tvrdi da „crnogorski političari naručuju prostitutke iz Srbije. Vikend cena za animir dame 2.000 – 2.500 evra“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...