Kako isplaćivati penzije

Anđelka Nikolić

(nedelja 02. jun, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Sumuleu Ciuc, 01.06.2019 - papa dolazi na služenje mise u mestu Sumuleu Čuk u Rumuniji: pope Francis

Ima li penzioni sistem budućnost? Moguće promene u zdravstvu, uvodi se porodični lekar. Kako je izgledala nuklearna katastrofa u Černobilju. Građanski zakonik predviđa priznavanje imovinskih prava iz vanbračne zajednice.

fudb-liverpul-sampion

MADRID, 01.06.2019 - fudbaleri Liverpulla osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalnoj utakmici u Madridu pobedili londonski Totenhem sa 2:0 (1:0)

Mračna prognoza za penzije

Politika objavljuje temu nedelje „Ima li penzioni sistem budućnost?“, pod naslovom „Svaki zaposleni radi za po jednog penzionera“. List dodaje kako „mladi nemaju vremena da misle o starosti“.

izlo-kneginjna-ljubica

Gornji Milanovac, 01.06.2019. - Danas su u Vraćevšnici otvoreni 13. Dani kneginje Ljubice, dani posvećeni čuvanju sećanja na prvu kneginju obnovljene Srbije

Najava porodičnog lekara

U Novostima piše o mogućim promenama u zdravstvu, pod naslovom „Porodični lekar pred pragom?“

Reagovanje na oslobađanje Srba iz Zubinog potoka

„Novi pritisci iz Prištine“, javljaju Novosti pod naslovom „Zapretili sudijama jer su Srbi na slobodi“.

„Bes Albanaca posle oslobađanja šestoro građana Zubinog potoka“, navodi ovaj list. „Traže zabranu sirena u severnoj Mitrovici“.

„Ministri se na plaše Tačija i Haradinaja“ tvrdi Kurir pod naslovom „Idemo na Kosovo, baš nas briga ta albanske zabrane“. Uz ovo su fotografije Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, ministara vojske i policije.

Sećanja na nuklearne katastrofe

Novosti objavljuju sećanje svog novinara Blanka Vlahovića, dopisnika iz Moskve koji je bio svedok nuklearne katastrofe, pod naslovom „Kako sam preživeo strahote Černobilja“.

„Kako je katastrofa u Černobilju uticala na Srbiju?“ naslov je u Blicu.

„Ako Krško eksplodira poginuće milion ljudi“, objavljuje Kurir pod naslovom „Nuklearna bomba na Balkanu, Putin drži okidač“. Ovaj tabloid tvrdi da je 1991. godine „u besu“, tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević „naredio miniranje nuklearne elektrane Krško a plan postavljenog eksploziva je završio u Moskvi, u rukama specijalca ruskog predsednika. Za tajnim planom tragaju agenti CIA, MI6 i BND“, piše u ovom tabloidu, uprkos zdravom razumu.

spom-nemci-pastor

Bačka palanka, 01.06.2019. - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovao je danas u Bačkoj Palanci otkrivanju i osveštavanju spomenika podignutog u znak sećanja na pripadnike nemačke zajednice koji su živeli u Bačkoj Palanci između 1764. i 1944. godine

Istraživanje o hlebu

Pod najavom „Veliko istraživanje Blica“, ovaj list objavljuje naslov „Kakav hleb jedemo“.

prot-bgd-1.6.2019.

Beograd, 01.06.2019. - Protestna šetnja 1 od 5 miliona

Bračne i vanbračne zajednice

„Ni novim zakonom, u našoj zemlji neće biti dozvoljeni istopolni brakovi“, objavljuje tabloid Alo, pod naslovom „Ništa od burmi za srpske gejeve“. Prednacrtom građanskog zakonika predviđeno je priznavanje imovinskih prava iz vanbračne zajednice, dodadje ovaj list.

Film – smisao života

„Bez filma moj život nema smisla“, naslov je u Politici za intervju sa Pedrom Almodovarom, poznatim filmskim rediteljem.

Trgovci ljudima

„Na niškom aerodromu pohapšeni trgovci ljudima“, javlja tabloid Alo pod naslovom „Roditelji prodali Albanku (14), spasli je srpski policajci“. List dodaje da su „kriminalci devojčicu dovukli na aerodrom pa pokušali sa jednom Nemicom da je ubace u avion“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...