NATO se „uigravao“ u Jugoslaviji

Danijela Ćirović

(nedelja 31. mart, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Karakas, 30.03.2019 - demonstracije pristalica venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, tokom mitinga samoproglašenog predsednika Huana Gvaida u Karakasu

Ljubiša Diković ističe da Srbiji „preti poraz“ bez vojne obuke. Bivši načelnik ruske tajne službe kaže da je agresiju na svetski poredak „NATO uigravao u Jugoslaviji“. Vučić je postavio kamen temeljac za kinesku fabriku u Zrenjaninu. Društvene mreže otkrivaju više nego što bi vlasnici želeli.

ukr-porosenko-molitva

Kijev, 30.03.2019 - predsednik Ukrajine Petro Porošenko na javnoj molitvi u Kijevu, uoči sutrašnjih predsedničkih izbora

Diković: Bez vojne obuke – poraz

Ljubiša Diković u prvom intervjuu posle penzionisanja kaže za Kurir da „bez vojne obuke Srbiji preti poraz“. „Može li 30.000 ljudi, koliko ih sada imamo, da odbrani zemlju? Ne može... Danas bi i Živojin Mišić završio u Hagu... Na to što je Vulin otišao na obuku gledam kao na dobar primer drugima“, ističe Diković.

papa-maroko-kralj

Rabat, 30.03.2019 - poglavar rimokatoličke crkve papa Franja sastao se u Rabatu sa marokanskim kraljem Mohamedom VI: pope Francis, King Mohammed VI

NATO se „uigravao“ u Jugoslaviji

Jedan od retkih načelnika Glavne obaveštajne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, čuvene tajne službe GRU, koji je s ove pozicije direktno otišao u penziju, je general-pukovnik Fjodor Ladigin (82). Njemu je zapalo u dužnost da reformiše ovu službu posle rušenja Sovjetskog Saveza, kada je ruska država bila pred bankrotstvom i raspadom. U njegovo vreme GRU nije bila udarna vest u svetskim medijima kao danas. U intervjuu za Politiku on kaže da je „agresiju na svetski poredak NATO uigravao u Jugoslaviji“.

bgd-prot-30.3

Beograd, 30.03.2019. - protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras sedamnaesti put u Beogradu

Kamen temeljac u Zrenjaninu

Srbija je danas drugačija zemlja, poručio je u subotu predsednik Aleksandar Vučić na skupu u Zrenjaninu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", i dodao da je to poruka onima koji osporavaju rezultate njegove politike, vidljive u novim auto-putevima, fabrikama, radnim mestima, boljem standardu, sigurnoj i punoj državnoj kasi, prenose Novosti. Ranije u subotu, Vučić je postavio kamen temeljac za fabriku guma kineske kompanije "Šandong Linglong" i naglasio da je u pitanju najveća investicija u Vojvodini, od 800 miliona evra, koja će doneti napredak Zrenjaninu, Banatu i celoj zemlji.

Kamen temeljac je glavna najava na prvoj strani Politike. Fabrika „Šandong Linglong tajrs“ zaposliće 1.200 radnika i proizvoditi 13 miliona guma godišnje.

vucic-secanj-kampanja

Sečanj, 30.03.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenim građanima u Sečnju u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Koliko otkrivaju društvene mreže

Koliko nas otkrivaju društvene mreže, pita Blic. Profili na društvenim mrežama otkrivaju mnogo više nego što bi njihovi vlasnici želeli. Virtuelna stvarnost najčešće je u suprotnosti sa životnom realnošću, navodi list.

fra-pariz-prot-30.3.

Pariz, 30.03.2019 - demonstracije pokreta "žutih prsluka" u Parizu

Bol za Nebojšom Glogovcem

U ispovesti za Novosti Milovan Glogovac kaže da „bol za Nebojšom leči u molitvi“. „Jeste ovo muka, žalost, neprebol, utehu nalazim u onom što je radio... Nema dana da mu neko, i pre mene, na grobu ne ostavi cvet“, priča Glogovac.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...