Brus bez struje zbog tv emisije

Danijela Ćirović

(petak 01. mart, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 28.02. 2019 - zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske u Beogradu: Ana Brnabić, Radovan Višković

Šef države i lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je u Leskovcu da su počeli „koordinisani napadi iz regiona“, a stručnjaci njegove izjave ocenjuju kao autokratske. Brus je ostao bez struje jer predsednik opštine nije mogao drugačije da spreči sugrađane da vide optužbe na njegov račun za seksualno zlostavljanje. Lideri opozicije razgovarali su sa Mekalisterom. Nema tragova da je čaura ispred kuće novinara ispaljena iz oružja. Propali su pregovori Trampa i Kima. Neda Arnerić primljena je u bolnicu.

moda-pariz-of-

Pariz, 28.02.2019 - promocija modne kolekcije Fall-Winter 2019-2020: kolekcija - Off-White 

„Koordinisani napadi iz regiona“

„Nećemo gaziti po našim kostima“, naslov je glavne najave na prvoj strani Novosti, kojim je citiran predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić. On je u Leskovcu rekao da su „počeli koordinisani napadi iz regiona“. „Kriv sam što branim Srbiju, što obeležavamo ’Oluju’ i Jasenovac“, dodao je Vučić.

„Mnogi ne žele jaku i stabilnu Srbiju, i onda sam im ja svima kriv. A zašto sam ja kriv – zato što Srbija nije više na kolenima, zato što ne idemo da se izvinjavamo, zato što vide da Srbija štiti svoj narod i ne da na sebe“, citira Politika Vučića iz Leskovca.

vucic-brnab-leskovac

Leskovac, 28.02.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Jablaničkog i sa premijerkom Anom Brnabić govorio na skupu u Leskovcu

Autokratske izjave Vučića

Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da je Srbija „sama i prepuštena sebi“, kažu da „Vučićeve poruke kao da su preuzete iz priručnika za diktatore“. Dragan Popović kaže da je osnovni element svake autokratije širenje priče o zaverama stranih faktora protiv zemlje i naroda kom autokrata pripada.

Brus bez struje za vreme emisije

Lokalni moćnici ometali su gledanje TV emisije u kojoj je govorila jedna od žena koju je seksualno zlostavljao predsednik opštine iz redova SNS-a, piše Danas. „Isključili struju da Brus ne vidi Jutkinu bahatost“, naslov je teksta. Marija Lukić, bivša sekretarica predsednika opštine, ispričala je do detalja kako ju je Milutin Jeličić seksualno zlostavljao i maltretirao. Na upozorenja da će ga prijaviti, Jeličić je odgovarao da mu ne može ništa, jer ga štiti Aleksandar Vučić. Ceo grad je imao struju tokom emisije, samo je isključen Kulturni centar, gde se nalazi kablovska stranica operatera. Uprkos prijavama, Jeličić je i dalje predsednik opštine, navodi list.

Građani su bili sprečeni da vide ispovest Marije Lukić, piše Blic u tekstu pod naslovom „Jutkini ljudi celom gradu isekli kablovsku“.

Opozicija sa Mekalisterom

Predstavnici opozicije, koji su se juče sastali sa izvestiocem evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, poručili su da je opozicija ujedinjena u protestima „1 od 5 milona“ i zahtevima koji se tiču slobode medija, vladavine prava i fer izbora. Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov rekla je da su Mekalisteru preneli osnovne zahteve protesta, koji se više od tri meseca održavaju u više od 80 gradova Srbije, a koji staju u jednu reč, a to je „sloboda“. „Dobili smo odgovor od Mekalistera, da ponekad neke stvari koje se nama predstavljaju u našim ‘neslobodnim’ medijima baš i nisu takve i da EU itekako kritikuje situaciju u parlamentu i medijima“, rekla je Jerkov. Predsednik SDS-a Boris Tadić rekao je da će njegova stranka nastaviti da protestuje zajedno sa drugim opozicionim strankama, uprkos tome što nije deo Saveza za Srbiju.

Naslov u Informeru je „Mekalister ih oduvao, EU protiv bojkota izbora“. „Đilas, Tadić i ostali liderčići opozicije nisu imali nijedan dobar argument na sastanku sa izvestiocem EU za Srbiju“, navodi list.

Srbi i Albanci jedni o drugima

Blic objavljuje istraživanje o tome šta Srbi i Albanci misle jedni o drugima. Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić kaže da dva naroda treba iskreno da razgovaraju o problemima. „Interesi nam nisu suprotstavljeni“, navodi on.

Metak aktivirao plamen

Nema tragova koji ukazuju da je čaura pronađena ispred kuće novinara portala „Žig info“ prošla kroz mehanizam oružja, već je verovatno reč o zrnu koje se aktiviralo usled plamena, piše Politika. Čaura koja je nađena ispred zapaljene kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj nije ispaljena iz pištolja, već je na mestu požara ostala nakon što se metak aktivirao usled dejstva plamena. Utvrđeno je na osnovu tragova na čauri  da ona nije mogla da bude ispaljena iz vatrenog oružja jer na njoj nema kapisle da bi se utvrdilo ispaljenje metka pištoljem, niti drugih tragova koji bi ukazali da je prošla kroz mehanizam oružja.

Propali pregovori Kima i Trampa

Donald Tramp i Kim Džong Un juče su naglo prekinuli samit u Vijetnamu, bez postignutog sporazuma o nuklearnom programu, pošto je šef Bele kuće odbio da Severnoj Koreji ukine sve sankcije. „Želeli su da ukinemo sve sankcije i mi to nismo mogli da uradimo. Ponekad morate da napustite pregovore i ovo je bio jedan od tih trenutaka“, izjavio je šef američke Bele kuće, a prenosi Politika. Tramp je ustao od okruglog stola iako bi mu, da je bilo dogovora, to veoma značilo u predsedničkoj kampanji, koja je uveliko počela i u kojoj su demokrate saslušavale njegovog bivšeg advokata baš za vreme samita u Hanoju.

un-rus-venecuela-s

Njujork, 28.02.2019 - sednica Saveta bezbednosti UN povodom situacije u Venecueli: Vasily Nebenzya (Rusija)

Neda Arnerić u bolnici

Glavna najava u Informeru je vezana za pogoršano zdravstveno stanje glumice Nede Arnerić. „Neda se nagutala tableta, lekari joj se bore za život“, naslov je teksta. „Otrovala se alkoholom i lekovima“, pišu Novosti. Blic objavljuje da je glumica primljena na VMA „u teškom stanju“. Srpski telegraf piše da je Neda Arnerić „drugi put pokušala samoubistvo“. Glumac Feđa Stojanović za Kurir kaže da je glumica imala „mračne epizode“.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...