Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu

Anđelka Nikolić

(nedelja 10. februar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Genoa, 09.02.2019 - demontiranje ostataka mosta Morandi u Đenovi koji se delimično srušio prošlog leta pri čemu je poginulo 43 ljudi

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde” napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom” u Regionalnoj ligi. Uprava kluba odlučila je da otkaže meč. Srbija će uputiti protestnu notu Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, najavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Izbori su najbolje rešenje, smatra ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić. Pet scenarija za rešavanje kosovske krize: podela, normalizacija, korekcija granica, razmena teritorija ili status kvo. „Pregovori“ u Rambujeu bili su najobičnija podvala i laž a navodni „sporazum“ je bio faza u sprovođenju, pre njega donesene odluke da se agresijom na Srbiju Kosovo od nje odvoji, navodi  profesor Ratko Marković. Raste broj žrtava gripa u Srbiji - virus odneo 18 žrtava.

bgd-prot-9.2

Beograd, 09.02.2019 - građanski protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, utakmica otkazana

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde” napadnuta su juče u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom” u Regionalnoj ligi, piše u Politici

U napadu na vaterpoliste najgore je prošao golman Aleksandro Kralj. Uprava kluba odlučila je da otkaže meč s „Mornarom“ zbog bezbednosti. Splitska policija je saopštila da traga za petoricom napadača

Direktor VK „Crvene zvezde“ Igor Milojević je rekao na vanrednoj konferenciji za novinare da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od huligana, ima prelom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa a Miloš Maksimović metalnom šipkom u u nogu.

 „Da nisam skočio u more ubili bi me”, rekao je Kralj.

O napadu na vaterpoliste u Splitu Blic izveštava pod naslovom: „Begom i skokom sa rive u more spasavali glave“.

„Sedeli su u kafiću, u civilnim jaknama, ispod kojih su imali klupske majice. Konobar primetio da Maksimović nosi majicu sa Zvezdinim obeležjima i pitao šta to ima na sebi. Miloš mu je odgovorio da je to klupska majica, na šta mu je ovaj odbrusio: "Nećeš ti meni..." Hteli su da napuste kafić, ali su ih napali. Kralj je udaren nekoliko puta u glavu, Vasić više puta u potiljak, a Maksimović metalnom štanglom u nogu... Pretili su klanjem“, prenose Novosti izjavu Igora Milojevića.

„Hrvati pokušali da linčuju vaterpoliste Zvezde“, naslov je u Kuriru, dok Alo objavljuje : „Skakali u more da ih ne ubiju“.

Protestna nota Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde

Ministarstvo spoljnih poslova je pripremilo i uručiće protest Hrvatskoj zbog incidenta u Splitu, u kome su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, izjavio je za RTS šef srpske diplomatije Ivica Dačić, prenose Novosti.

On je ocenio da je današnji napad posledica antisrpske kampanje i atmosfere koja se stvara u hrvatskom društvu. Istakao je da je ponosan što se tako nešto ne bi desilo, niti se dešava u Srbiji, bez obzira što imamo neslaganja sa Hrvatskom.
"Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti podsticajna na ovakve šovinisticke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

jagod-prot-9.2.

Jagodina, 09.02.2019 - građanski protest "Jedan od pet miliona" u Jagodini

Pet scenarija za rešavanje kosovske krize

Ovu godinu međunarodna zajednica ocenila je kao prelomnu za donošenje rešenja o statusu južne srpske pokrajine.Podela, normalizacija, korekcija granica, razmena teritorija ili status kvo, piše u Blicu.

U tekstu pod naslovom :“ Pet scenarija za rešavanje kosovske krize“ se razmatra šta koja od ovih opcija donosi Srbiji.

gracanica-prot-9.2.

Gračanica, 09.02.2019 - protest kosovskih Srba "Jedan od pet miliona" u Gračanici

Laži o navodnim pregovorima u Rambujeu

„Pregovori“ u Rambujeu bili su najobičnija podvala i laž. Bila je to samo predstava za spoljni svet, izvedena s trećerazrednim glumcima, piše u autorskom tekstu za Politiku profesor dr Ratko Marković.

Prva krupna laž jeste da je zverska odluka o agresiji NATO-a na Srbiju usledila kao posledica njene krivice za nepotpisivanje papira, ko zna kojih autora i gde pisanih, kojima su moćnici dali ime „Sporazumi iz Rambujea“. U tom tekstu postoji od učesnika samo potpis Kosova,  a od svedoka nedostaje potpis Borisa Majorskog, ruskog člana „trojke“. Taj „sporazum“ je bio faza u sprovođenju pre njega donesene odluke da se agresijom na Srbiju Kosovo od nje odvoji, a da se u Srbiji zbaci s vlasti Milošević. Kao maska za tu kamuflažu poslužili su vajni pregovori u Rambujeu.

Mada je skup u Rambujeu nazvan „pregovorima“, tamo nikakvih pregovora, sve vreme boravka dve delegacije, nije bilo.To je druga krupna laž u vezi s Rambujeom. Pregovori postoje kad su njihovi učesnici u istoj prostoriji i kad pred sobom imaju „beli list“ koji će ispuniti tekstom usaglašene sadržine.U Rambujeu ničeg od ovog nije bilo.

Učesnici su se mogli sresti samo pukom slučajnošću u hodnicima, a tekst od kojeg je sklepan „sporazum“ deljen je u „komadima“.

fra-pariz-prot-9.2.

Paris, 09.02.2019 - demonstracije u Parizu protiv aktuelne politike francuskog predsednika Emanuela Makrona

Protesti u Srbiji u 21.veku

Protesti u Srbiji u 21.veku, tema su nedelje u Polici koja u okviru tih napisa postavlja pitanje:“Šta nam je donela ulica?“.

Izbori su najbolje rešenje

Izbori su najbolje rešenje, kaže u intervjuu za Alo ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Za rođenje bebe i do 165.000 dinara

Opštine se bore za natalitet, piše u Novostima pod naslovom: „Za rođenje bebe i do 165.000 dinara“.

U čak 50 lokalnih samouprava se dodatno stimuliše rađanje. Pomoć roditeljima i u vidu udžbenika i nižih cena komunalija.

ita-torino-prot-

Turin, 09.02.2019 - sukob demonstranata i italijanske policije tokom protesta zbog uklanjanja ilegalne komune u Torinu

Epidemija gripa-raste broj žrtava 

Smrtonosni virus odneo 18 žrtava.Grip ubio i dete od dve godine. Epidemija proglašena u Pirotu, Užicu i Nišu, piše u Kuriru.

Raste broj žrtava gripa u Srbiji. U Nišu je u noći između petka i subote umrlo jošdvoje ljudi, dok je u Čačku  preminuo dvogodišnji dečak, objavljuje Alo.

Stanje voditeljke Dee Đurđević

Danas je dan „D“ za Deu. Kritična 72 sata ističu danas u 14 sati, a Dea Đurđević i njeni najmiliji nadaju se da će se ona u potpunosti oporaviti,  objavljuje Alo o stanju voditeljke kojoj su lekari prišili ruku koja joj je otkinuta u saobraćajnoj nesreći.

Kurir objavljuje reči voditeljke Pinka: “Ne znaš kako je kad gledaš sebe bez ruke“.

Karleuša

Kurir objavljuje „najšokantniju prepisku“  koju su pevačica Jelena Karleuše i fudbalera Vranješ, navodno razmenjivali , tokom navodne tajne veze. Tabloid objaljuje i da je Vranješ tužio Karleušu zbog pretnji ali da on neće njene milione, nego će sve pare dati u humanitarne svrhe.

Karleuša promoviše album koji ne postoji, objavljuje Alo.

 

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...