Od 1.500 obećanih, gradi se samo 370 stanova

Danijela Ćirović

(utorak, 09. oktobar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Astana, 08.10.2018 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u kazahstansku prestonicu Astanu, gde će boraviti u dvodnevnoj poseti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO da će Beograd učiniti sve da se očuvaju mir i bezbednost. Iako se početkom godine tvrdilo da je sve spremno za gradnju jeftinih stanova, gradiće se 378 od 1.587 stanova, a i oni kasne. Maja Gojković je naručila skupe sireve i bademovo mleko za skupštinsku kuhinju. Đilas je poslao demanti RTS-u. Dodik i Cvijanovićeva pobednici su izbora u RS. Najniže penzije biće povećane dva puta od novembra. Odbačena je optužnica protiv Marjanovića.

koncert-humani-

Beograd, 08.10.2018 - humanitarni koncert za Aleksu i Veljka Jovanovića koji boluju od spinalne atrofije mišića

Vučić: Da ne zadajemo glavobolju

„Srbija će dati sve od sebe da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da se očuvaju mir i bezbednost u regionu, kao i da ne zadajemo glavobolju velikim silama, niti svom narodu“, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Prvi čovek alijanse ocenio je da je dijalog najbolja platforma za nalaženje rešenja koje poštuje prava svih zajednica, kao i da je „dijalog ključ stabilnosti u regionu“, piše Politika. Vučić je poručio i da će Beograd dati sve od sebe da izbegnu greške iz prošlosti, ali i da se obezbedi budućnost naroda i bolje privredno okruženje.

vucic-stolt-bgd-

Beograd, 08.10.2018 - Međunarodna terenska vežba "SRBIJA 2018" otvorena je danas u Mladenovcu, a učesnicima i gostima na vežbi obratili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

Kako izgleda Trampova podela

Srpski telegraf „otkriva američki plan“. List navodi da je eksluzivno došao do mape južne srpske pokrajine koju je izradila administracija SAD kao rešenje za rasplitanje kosovskog čvora.

Od 1.500 stanova, grade 378

Iako je početkom 2018. vlast tvrdila da je „sve spremno“ za izgradnju jeftinih kvadrata, tek ovih dana raspisani su prvi tenderi, piše Danas u tekstu pod naslovom „Najavili 1.500 stanova, a grade 378 – i kasne“. Ambiciozno najavljivana izgradnja 1.587 jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi još nije krenula. Ministarka građevinarstva prvo je najavila početak gradnje u martu, pa je pomerila na april, zatim na kraj avgusta, a nakon raspisivanja prva dva tendera, za 378 od predviđenih 7.500 stanova u dve faze, nije izvesno da će radovi krenuti i u ovoj godini. „Vlast nije ispunila obećanje, mi smo već reagovali zbog toga, pa je čak i predsednik Srbije rekao da treba ubrzati taj posao“, kaže predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

vulin-nato-picc-

Beograd, 08.10.2018 - ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO generalom Stjuartom Pičom u Beogradu

Bademovo mleko za poslanike

„Majo, za koga si naručila skupe sireve i bademovo mleko“, naslov je u Kuriru. Naime, rapisan je konkurs za nabavku najskuplje hrane koju će jesti zaposleni u Skupštini. Naručena je tona kajmaka, više od šest tona kačkavalja, deset tona sira, 28 tona mleka.

Đilasov demanti RTS-u

List Danas objavljuje pismo i demanti Dragana Đilasa Nenadu Lj. Stefanoviću, uredniku Informativnog programa RTS-a. Naslov teksta je „Pink pitanja i Vesićeve laži na Javnom servisu“.

Dodik na sednicama video-linkom

Informer piše o pobedi lidera RS na izborima u nedelju, „Dodik: Srpska je sada najjača, Putin je naš zaštitnik, podržaće nas i Tramp“. „Neću da idem u Sarajevo, na sednicama Predsedništva BiH učestvovaću video-linkom“, rekao je Milorad Dodik.

Novosti objavljuju da su izbori potvrdili „apsolutnu dominaciju vladajućeg saveza u RS“: „Tri pobede za odbranu Srpske.“

Srpski telegraf navodi da je epilog izbora to da će „Bosna pući na tri dela“.

Cvijanovićeva na čelu RS

Uprkos oprečnom predstavljanju razultata koje su suprotstavljeni štabovi iznosili tokom dinamične izbrone noći, pokazalo se da optimizam koalicije okupljene oko partije Milorada Dodika nije bio bez osnova, piše Politika. Dodik i Željka Cvijanović po prebrojenim glasovima vode za člana Predsedništva BiH iz Rs i predsednika RS, a prednost koalicije oko SNSD ubedljiva je i za Skupštinu RS i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Povećanja penzija od novembra

Za penzije između 25.000 i 32.285 dinara u planu su dve povišice od novembra, pišu Novosti. Prvo povećanje ukidanjem zakona o privremenom umanjenju iz 2014. Ta suma biće uvećana za još pet odsto, što će važiti i za penzije ispod 25.000 dinara.

Poništena optužnica protiv Marjanovića

„Šta će biti sa optužnicom protiv Zorana Marjanovića“, pita Blic povodom vesti da je Apelacioni sud vratio predmet Višem sudu. Apelacioni sud poništio je juče i vratio na ponovno odlučivanje Višem sudu u Beogradu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za ubistvo supruge Jelene Krsmanović na nasipu u Borči.

 

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...